Partner

Zo laat jij jouw hond heerlijk tot rust komen

2 Minuten

Stress is helemaal niet goed voor ons, en ook zeker niet voor je hond. Stress is natuurlijk nooit fijn voor de mentale gesteldheid, maar wist je dat stress bij honden kan zorgen voor verschillende fysieke problemen bij honden? Veel stress kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat het immuunsysteem van je hondje slechter wordt, waardoor hij of zij sneller ziek kan worden. Verder zorgt stress ook voor een verhoogde bloeddruk, dat natuurlijk nooit goed is. Dus, ben jij benieuwd naar hoe jij er voor kan zorgen dat je hond lekker tot rust kan komen, zodat hij of zij minder stress heeft? Lees dan dit artikel verder!

Verkoeling tijdens de warme zomermaanden

Een ding dat in de zomer kan zorgen voor stress bij honden, is de hitte. De warme zomermaanden kunnen er voor zorgen dat jouw hondje zich niet lekker in zijn vel voelt. Maar, wat kunnen we hier aan doen? We kunnen natuurlijk niet zomaar de vacht van onze hond uitdoen. Gelukkig kun je in de dierenwinkel een koelmat hond kopen. Zo een koelmat bevat een speciale gel die uit zich zelf koel wordt wanneer je hond er op gaat liggen. Verder zijn er ook koelmatten in de vorm van speciale zwembaden voor je hond, die ook nog eens water kunnen spuiten als een fonteintje! Zo kan je hond lekker afkoelen, en tegelijkertijd ook nog eens spelen.

Een eigen plekje

De zomer is aangebroken, en dat betekent dat we ook lekker op vakantie gaan. Maar, een lange autorit en zo een nieuwe omgeving kunnen best wel spannend zijn voor je hondje en dus ook best wat stress opleveren. Niet getreurd, want er zijn trucjes om je hond zich op vakantie toch op zijn of haar gemak te laten voelen. Zorg er bijvoorbeeld altijd voor dat je hond echt een eigen plekje heeft om naar terug te keren. Zo een eigen plekje kan erg veel stress bij je hondje afnemen. Neem bijvoorbeeld vertrouwde speeltjes mee en de mand waar je hond het liefst in slaapt.

Voor extra kalmering

Mocht je hond baat hebben bij toch wat extra kalmering? Dan is kalmeringsmiddel hond een goede en verantwoorde oplossing om stress weg te nemen. Het is vooral verstandig om dit te gebruiken bij gelegenheden die extra veel stress opleveren. Denk aan de autorit naar Spanje, of denk aan oud en nieuw. De knallen van het vuurwerk kunnen voor flink wat stress zorgen!

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *