Rassen

American Foxhound: Karakter en geschiedenis [Foto’s]

4 Minuten

Ben je op zoek naar een energieke, loyale en avontuurlijke hond? Dan is de American Foxhound wellicht het juiste ras voor jou! In dit artikel zullen we alles bespreken wat je moet weten over deze prachtige hond, inclusief de geschiedenis, uiterlijk, karakter, temperament, gezondheid, verzorging en vergelijkbare honden.

De American Foxhound, ook wel bekend als de Amerikaanse foxhound, is een middelgrote hond die oorspronkelijk gefokt werd voor de jacht op vossen. Het ras is ontstaan in de Verenigde Staten en is ontwikkeld uit Engelse foxhounds die in de 18e eeuw werden geïmporteerd.

OnderwerpInformatie
RasgroepHound
Andere naamAmerikaanse Foxhound
OorsprongVerenigde Staten
Grootte (reu en teef in cm)53-64 cm (reu), 50-60 cm (teef)
Gewicht (reu en teef in kg)29-34 kg (reu), 25-29 kg (teef)
KleurenWit, zwart en bruin
VachtsoortGlad, kort en dicht
Gemiddelde leeftijd10-12 jaar

Geschiedenis van de American Foxhound

De geschiedenis van de American Foxhound gaat terug tot de 18e eeuw, toen Engelse foxhounds naar de Verenigde Staten werden gebracht door kolonisten. Deze honden werden gefokt om vossen te jagen en werden al snel populair bij de elite in het zuiden van de Verenigde Staten.

In de 19e eeuw werden er verschillende variaties van de Amerikaanse foxhound ontwikkeld, elk met hun eigen kenmerken en kwaliteiten. De Amerikaanse foxhound werd een populair ras voor de jacht op vossen, maar ook voor de jacht op andere dieren zoals wasberen, coyotes en konijnen.

Uiterlijk van de American Foxhound

De American Foxhound is een middelgrote hond met een atletische bouw. Ze hebben een gladde, korte vacht die verkrijgbaar is in verschillende kleuren, waaronder rood, wit, zwart en bruin. Het ras heeft een slanke kop met lange oren die naar voren hangen. De ogen zijn meestal bruin en hebben een vriendelijke uitdrukking.

De American Foxhound heeft lange, gespierde benen en een lange staart die vaak omhoog wordt gedragen. Ze zijn gebouwd voor snelheid en uithoudingsvermogen en kunnen snelheden bereiken van meer dan 60 km/u.

american foxhound karakter

Karakter van de American Foxhound

De American Foxhound staat bekend om zijn energieke, avontuurlijke en sociale karakter. Het zijn honden die van nature graag in beweging zijn en veel beweging nodig hebben om gelukkig en gezond te blijven. Ze zijn vriendelijk en liefdevol naar hun baasjes en hebben een sterke band met hun familie.

De American Foxhound is van nature een jager en heeft een sterke prooidrift. Ze zijn dol op snuffelen en volgen hun neus, wat betekent dat ze soms afgeleid kunnen worden tijdens het wandelen. Het is belangrijk om de American Foxhound altijd aangelijnd te houden tijdens het wandelen, omdat ze anders snel op jacht kunnen gaan.

Temperament van de American Foxhound

Het temperament van de American Foxhound is over het algemeen vriendelijk en sociaal. Ze zijn dol op mensen en kunnen goed overweg met kinderen en andere huisdieren. Het zijn echter honden die met jagen en daarom kan het nodig zijn om ze te trainen om niet op kleine dieren te jagen of om ze goed te socialiseren met andere huisdieren.

Vanwege hun jachtinstinct hebben American Foxhounds de neiging om onafhankelijk te zijn en kunnen ze soms koppig zijn tijdens de training. Het is belangrijk om consequent te zijn tijdens de training en positieve versterking te gebruiken om gewenst gedrag te belonen.

Gezondheid van de American Foxhound

Over het algemeen is de American Foxhound een gezond ras met een gemiddelde levensduur van 10-12 jaar. Net als bij alle rassen zijn er echter enkele gezondheidsproblemen waar je op moet letten.

Een veelvoorkomend probleem bij American Foxhounds is heupdysplasie, een aandoening waarbij de heupen niet goed gevormd zijn en artritis kunnen veroorzaken. Het is ook belangrijk om op oogproblemen, zoals glaucoom en progressieve retinale atrofie, te letten.

Verzorging van de American Foxhound

De American Foxhound heeft een korte vacht die gemakkelijk te onderhouden is. Regelmatig borstelen helpt om dode haren te verwijderen en de vacht glanzend te houden. Het is ook belangrijk om de nagels van de hond regelmatig te knippen om te voorkomen dat ze te lang worden en de voeten van de hond pijn gaan doen.

Vanwege hun energieke en avontuurlijke aard hebben American Foxhounds veel beweging nodig. Het is belangrijk om ze minstens een uur per dag uit te laten en hen te voorzien van voldoende mentale en fysieke uitdagingen. Het is ook belangrijk om de hond veilig en aangelijnd te houden tijdens wandelingen, zodat ze niet kunnen wegrennen om te jagen.

Vergelijkbare honden

Als je geïnteresseerd bent in de American Foxhound, zijn er enkele vergelijkbare hondenrassen die je misschien ook leuk vindt. Hieronder staan enkele van de meest populaire rassen die vergelijkbaar zijn met de American Foxhound.

Engelse foxhound: De voorouder van de American Foxhound, dit ras is ook een geweldige jachthond en heeft een soortgelijk uiterlijk en temperament.

Beagle: Dit ras lijkt op de American Foxhound in grootte en heeft ook een energieke persoonlijkheid. Beagles zijn echter korter en hebben een dichtere vacht.

Coonhound: De Coonhound is een ander hondenras dat populair is voor de jacht en heeft een vergelijkbaar uiterlijk en temperament als de American Foxhound.

Conclusie

De American Foxhound is een energieke, loyale en avontuurlijke hond die perfect is voor eigenaren die graag actief zijn en veel tijd buitenshuis doorbrengen. Met een rijke geschiedenis en een prachtig uiterlijk, is het geen wonder dat dit ras zo populair is geworden als huisdier en jachthond.

Hoewel de American Foxhound wat verzorging en training vereist, zijn ze over het algemeen een gezond ras en kunnen ze goed overweg met kinderen en andere huisdieren. Als je op zoek bent naar een trouwe metgezel die graag met je op avontuur gaat, is de American Foxhound zeker een ras om te overwegen.

Zoals bij alle hondenrassen is het belangrijk om te onthouden dat elk individu uniek is en zijn eigen persoonlijkheid en behoeften heeft. Het is belangrijk om veel onderzoek te doen voordat je een hond aanschaft en ervoor te zorgen dat het ras en de individuele hond passen bij jouw levensstijl en behoeften.

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *