Rassen

Australische Silkyterriër: Uiterlijk en temperament [Foto’s]

3 Minuten

In dit artikel gaan we het hebben over de Australische Silkyterriër. Deze schattige hond is een favoriet onder veel hondenliefhebbers en heeft veel te bieden. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de geschiedenis, het uiterlijk, karakter, temperament, gezondheid en verzorging van de Australische Silkyterriër, evenals vergelijkbare honden en een conclusie aan het einde.

OnderwerpInformatie
RasgroepTerriërs
Andere naamAustralian Silky Terrier
OorsprongAustralië
Grootte (reu en teef in cm)23 – 26 cm (reu) – 23 – 25 cm (teef)
Gewicht (reu en teef in kg)4,5 – 5,5 kg (reu) – 4,0 – 5,0 kg (teef)
KleurenZwart met bruin of zilverkleurige aftekeningen
VachtsoortLang, zijdeachtig en glanzend
Gemiddelde leeftijd12 – 15 jaar

Geschiedenis van de Australische Silkyterriër

De Australische Silkyterriër is ontstaan in Australië in de late 19e eeuw. Het is een kruising tussen de Yorkshire Terriër en de Australian Terriër. De fokkers wilden een kleine, intelligente en levendige hond die zowel als huisdier en als waakhond kon fungeren. De Australische Silkyterriër werd voor het eerst erkend door de Raad van beheer in 1956. Tegenwoordig is het een populair huisdier en gezelschapshond in veel landen.

Uiterlijk van de Australische Silkyterriër

De Australische Silkyterriër is een kleine hond die tussen de 23 en 26 cm hoog wordt en tussen de 3,5 en 4,5 kg weegt. Ze hebben een lang, zijdeachtig haar dat plat tegen het lichaam ligt en in verschillende kleuren voorkomt, zoals zwart, blauw en grijs. De oren van de hond zijn klein en driehoekig van vorm, en staan rechtop. Ze hebben een kleine, donkere neus en donkere ogen die je verleiden met hun schattige blik. Kortom, de Australische Silkyterriër heeft een compact en charmant uiterlijk dat veel mensen aanspreekt.

Karakter van de Australische Silkyterriër

De Australische Silkyterriër staat bekend om zijn slimme, speelse en aanhankelijke karakter. Het zijn levendige honden die altijd op zoek zijn naar avontuur en speeltijd. Ze houden van gezelschap en zijn graag bij hun baasje in de buurt. Ze zijn alert en hebben een goede waakhondmentaliteit, maar zijn ook erg vriendelijk en sociaal naar andere honden en mensen toe. Het zijn slimme honden die graag nieuwe dingen leren en trucs aanleren.

Temperament van de Australische Silkyterriër

De Australische Silkyterriër heeft een temperament dat uniek is voor dit ras. Ze zijn heel energiek en speels, maar ook koppig en eigenzinnig. Dit betekent dat ze soms moeilijk te trainen kunnen zijn, vooral als het gaat om gehoorzaamheidstraining. Het is belangrijk om ze op jonge leeftijd te trainen en socialiseren om ongewenst gedrag te voorkomen. Ze kunnen soms wat verlegen zijn, maar dit kan worden verbeterd door ze aan nieuwe mensen en situaties te introduceren.

Gezondheid van de Australische Silkyterriër

De Australische Silkyterriër is een over het algemeen gezonde hond, maar zoals bij elk ras kunnen er bepaalde gezondheidsproblemen voorkomen. Een van de meest voorkomende gezondheidsproblemen bij de Australische Silkyterriër is patella luxatie, wat een aandoening is waarbij de knieschijf van de hond uit zijn plaats kan raken.

Andere gezondheidsproblemen die kunnen voorkomen bij dit ras zijn onder meer oogproblemen en allergieën. Het is belangrijk om regelmatig de gezondheid van uw hond te controleren en indien nodig een dierenarts te raadplegen.

Verzorging van de Australische Silkyterriër

De Australische Silkyterriër heeft een zijdeachtige vacht die regelmatig moet worden geborsteld om klitten te voorkomen en om de vacht glanzend en gezond te houden. Het is ook belangrijk om hun tanden te poetsen en hun nagels te knippen om gezondheidsproblemen te voorkomen. Het is aan te raden om de hond minstens twee keer per week te borstelen en om regelmatig naar de dierenarts te gaan voor controles en vaccinaties.

Vergelijkbare honden

Er zijn verschillende hondenrassen die vergelijkbaar zijn met de Australische Silkyterriër. Enkele hiervan zijn de Yorkshire Terriër, de West Highland White Terriër, de Cairn Terriër en de Schotse Terriër. Deze honden hebben allemaal vergelijkbare kenmerken en zijn ook kleine en levendige gezelschapshonden.

Conclusie

De Australische Silkyterriër is een schattige, intelligente en aanhankelijke hond die veel te bieden heeft. Het is belangrijk om ze op jonge leeftijd te trainen en socialiseren, en regelmatige controles en verzorging zijn ook belangrijk om hun gezondheid en welzijn te waarborgen. Als je op zoek bent naar een kleine en levendige gezelschapshond, is de Australische Silkyterriër zeker een optie om te overwegen!

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *