Rassen

Bassador: Een Labrador & Basset Hound kruising [Foto’s]

4 Minuten

In dit artikel wil ik het hebben over een geweldige hond genaamd de Bassador. Misschien heb je nog nooit van dit ras gehoord, maar geloof me, je gaat er verliefd op worden! In dit artikel ga ik het hebben over de geschiedenis van de Bassador, het uiterlijk, karakter en temperament, de gezondheid en de verzorging van deze hond. Ook zal ik enkele vergelijkbare honden bespreken, zodat je een idee krijgt van wat de Bassador zo uniek maakt.

Laten we beginnen met het uitleggen wat een Bassador is. De Bassador is een kruising tussen een Basset Hound en een Labrador Retriever. Deze hond is een geweldige metgezel en een goede waakhond. Ze hebben een liefdevol karakter en zijn erg aanhankelijk tegenover hun eigenaar. Daarnaast zijn ze ook erg energiek en houden ze van spelen en rennen. Laten we nu eens kijken naar de geschiedenis van de Bassador.

OnderwerpInformatie
RasgroepKruisingen
Andere naamGeen
OorsprongFrankrijk
Grootte (reu)55 – 58 cm
Grootte (teef)50 – 55 cm
Gewicht (reu)20 – 25 kg
Gewicht (teef)18 – 23 kg
KleurenZwart, bruin, rood, grijs, blauw en gestroomd
VachtsoortKort, dicht en glanzend
Gemiddelde leeftijd12 – 14 jaar

Geschiedenis van de Bassador

De Bassador is een vrij nieuw ras en heeft nog niet echt een uitgebreide geschiedenis. Het is ontstaan in de Verenigde Staten, waar veel hondenliefhebbers op zoek waren naar een kruising tussen een Basset Hound en een Labrador Retriever. Het doel van deze kruising was om de goede eigenschappen van beide rassen te combineren.

De Basset Hound heeft een geweldig reukvermogen en is een goede jager, terwijl de Labrador Retriever een geweldige gezinshond is en goed kan worden getraind als waakhond. Door deze rassen te kruisen, wilden fokkers een hond creëren die goed zou zijn in beide taken.

Uiterlijk van de Bassador

De Bassador heeft een uniek uiterlijk dat is samengesteld uit zowel de Basset Hound als de Labrador Retriever. Het ras heeft een grote kop, korte poten en een lang lichaam. De vacht van de Bassador kan variëren van kort tot middellang en is meestal glad en glanzend. De kleur van de vacht kan variëren van geel tot bruin tot zwart. De ogen van de Bassador zijn groot en expressief en hun oren zijn lang en hangen af.

Karakter van de Bassador

De Bassador heeft een liefdevol karakter en is erg aanhankelijk tegenover zijn eigenaar. Ze zijn ook erg vriendelijk tegenover kinderen en andere huisdieren. Omdat ze een jachtinstinct hebben vanwege hun Basset Hound-afkomst, kunnen ze soms wel eens achter wild of andere dieren aanrennen.

Het is daarom belangrijk om ze altijd goed in de gaten te houden wanneer ze buiten zijn. De Bassador is een slimme hond en is relatief gemakkelijk te trainen, zolang er maar positieve versterking wordt gebruikt.

Temperament van de Bassador

De Bassador is een energieke hond die houdt van spelen en rennen. Ze hebben veel beweging nodig en moeten regelmatig worden uitgelaten. Ze zijn ook erg sociaal en vinden het leuk om bij hun eigenaar in de buurt te zijn. Omdat ze zo sociaal zijn, kunnen ze soms last hebben van verlatingsangst en is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ze niet te lang alleen worden gelaten.

De Bassador heeft ook een sterk reukvermogen vanwege zijn Basset Hound-afkomst en kan soms worden afgeleid door geuren. Het is belangrijk om ze daarom goed in de gaten te houden wanneer ze buiten zijn en ze te trainen om terug te komen wanneer ze worden geroepen.

Gezondheid van de Bassador

Over het algemeen is de Bassador een gezonde hond, maar zoals bij alle rassen kunnen ze vatbaar zijn voor bepaalde gezondheidsproblemen. Een van de meest voorkomende gezondheidsproblemen bij de Bassador is obesitas. Vanwege hun liefde voor eten, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ze niet te veel eten en voldoende beweging krijgen.

Daarnaast kunnen ze ook last hebben van heupdysplasie, oorinfecties en huidproblemen. Het is daarom belangrijk om regelmatig naar de dierenarts te gaan en de gezondheid van je Bassador goed in de gaten te houden.

Verzorging van de Bassador

De Bassador heeft niet veel verzorging nodig, maar er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Hun vacht moet regelmatig worden geborsteld om dode haren te verwijderen en hun huid schoon en gezond te houden.

Omdat hun oren lang zijn en afhangen, moeten ze regelmatig worden gecontroleerd op vuil en oorsmeer om oorinfecties te voorkomen. Ook is het belangrijk om hun nagels regelmatig te knippen om te voorkomen dat ze te lang worden en problemen veroorzaken bij het lopen.

Vergelijkbare honden

Als je op zoek bent naar een hond die lijkt op de Bassador, dan zijn er een paar rassen die je misschien ook leuk vindt. De eerste is de Beagle. Net als de Bassador is de Beagle een energieke hond met een sterk reukvermogen. Ze zijn ook erg sociaal en vriendelijk tegenover kinderen en andere huisdieren.

Een ander ras dat lijkt op de Bassador is de Golden Retriever. Net als de Labrador Retriever is de Golden Retriever een geweldige gezinshond en is erg sociaal en aanhankelijk. Ze zijn ook erg intelligent en gemakkelijk te trainen.

Conclusie

De Bassador is een geweldige hond voor gezinnen en mensen die op zoek zijn naar een actieve en liefdevolle metgezel. Ze hebben een uniek uiterlijk en karakter en zijn relatief gemakkelijk te trainen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat ze voldoende beweging krijgen en goed worden verzorgd om gezondheidsproblemen te voorkomen.

Als je op zoek bent naar een hond die lijkt op de Bassador, zijn er een paar rassen die je misschien ook leuk vindt, zoals de Beagle en Golden Retriever. Overweeg om een Bassador te adopteren en je zult er geen spijt van krijgen!

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *