Rassen

Basset Griffon Vendeen: Een kleine charmante hond [Foto’s]

4 Minuten

Als je op zoek bent naar een hond die zowel mooi als vriendelijk is, dan is de Basset Griffon Vendeen misschien wel het perfecte ras voor jou. Deze hond is een populaire keuze bij veel eigenaren vanwege zijn unieke uiterlijk, vriendelijke karakter en het feit dat het een fantastisch huisdier is. In dit artikel zullen we je alles vertellen wat je moet weten over de Basset Griffon Vendeen, van zijn geschiedenis tot zijn verzorging en temperament.

OnderwerpInformatie
RasgroepJachthonden
Andere naamBasset Griffon Vendéen
OorsprongFrankrijk
Grootte (reu en teef)50 – 55 cm (reu) – 50 – 55 cm (teef)
Gewicht (reu en teef)18 – 22 kg (reu) – 16 – 20 kg (teef)
KleurenZwart, grijs, rood, tarwekleurig, wit
VachtsoortHarde, ruwe en dichte vacht
Gemiddelde leeftijd12 – 14 jaar

Geschiedenis van de Basset Griffon Vendeen

De Basset Griffon Vendeen is afkomstig uit Frankrijk en is ontstaan uit de Griffon Vendeen, een ras dat al sinds de middeleeuwen bestaat. De Basset Griffon Vendeen is ontstaan door het kruisen van de Griffon Vendeen met de Basset Hound, om een ​​hond te creëren die geschikt is voor de jacht in de moeilijke terreinen van de regio Vendeen in Frankrijk.

De Basset Griffon Vendeen is een kortharige en langere variant van de Griffon Vendeen en is sinds de 19e eeuw een populaire keuze voor jagers in Frankrijk en de rest van Europa. De hond werd geroemd om zijn uithoudingsvermogen, intelligentie en vastberadenheid tijdens de jacht.

Uiterlijk van de Basset Griffon Vendeen

De Basset Griffon Vendeen heeft een uniek uiterlijk dat zeker opvalt. Hij is een middelgrote hond met een gewicht tussen de 18 en 23 kilogram en een hoogte van ongeveer 33-38 centimeter. De hond heeft een harde, dichte vacht die kan variëren van wit tot zwart, met verschillende tinten bruin ertussenin.

De hond heeft grote, donkere ogen en lange oren die laag hangen. De Basset Griffon Vendeen heeft ook een lange snuit en een sterke kaak, wat hem helpt bij het jagen op klein wild. De hond heeft een stoere uitstraling, maar heeft ook een vriendelijk gezicht en een zachtaardige blik.

Karakter van de Basset Griffon Vendeen

De Basset Griffon Vendeen is een zeer vriendelijke hond die goed omgaat met kinderen en andere huisdieren. Hij is erg aanhankelijk en houdt ervan om tijd door te brengen met zijn eigenaar. De hond heeft een actief karakter en moet dagelijks worden uitgelaten om zijn energie kwijt te kunnen.

De hond is erg intelligent en leert snel nieuwe commando’s. Het is belangrijk om hem te trainen met positieve bekrachtiging, zoals beloningen en lof, omdat hij anders snel verveeld raakt en ongehoorzaam kan worden.

Temperament van de Basset Griffon Vendeen

De Basset Griffon Vendeen heeft een speels temperament en is altijd in voor een spelletje. Hij houdt ervan om buiten te zijn en te rennen en is een geweldige metgezel voor actieve eigenaren. De hond is ook erg beschermend en zal tot het uiterste om zijn eigenaar te beschermen als dat nodig is.

Hoewel de Basset Griffon Vendeen bekend staat om zijn vriendelijke karakter, is het belangrijk om op te merken dat hij ook een jachthond is en een hoog prooigedrag heeft. Dit betekent dat hij kan jagen op kleine dieren zoals konijnen en vogels. Het is belangrijk om de hond te trainen om deze instincten onder controle te houden en hem altijd aan de lijn te houden tijdens het wandelen.

Gezondheid van de Basset Griffon Vendeen

Over het algemeen is de Basset Griffon Vendeen een gezond ras, maar zoals bij alle rassen zijn er enkele gezondheidsproblemen waarop gelet moet worden. Een van de meest voorkomende problemen is heupdysplasie, een aandoening waarbij de heupgewrichten niet goed ontwikkeld zijn en leiden tot pijn en kreupelheid. Daarom is het belangrijk om bij het kopen van een puppy te zorgen dat de fokker de ouderdieren heeft getest op heupdysplasie.

Een andere aandoening die bij de Basset Griffon Vendeen kan voorkomen, is patella luxatie, waarbij de knieschijf uit de groef glijdt. Het is ook belangrijk om regelmatig de oren van de hond te controleren op infecties, omdat de lange oren van de hond de gehoorgang kunnen blokkeren en een infectie kunnen veroorzaken.

Verzorging van de Basset Griffon Vendeen

De Basset Griffon Vendeen heeft een dikke, ruwe vacht die regelmatig geborsteld moet worden om klitten en losse haren te verwijderen. Het is belangrijk om de hond regelmatig te baden om zijn vacht schoon en glanzend te houden.

Het is ook belangrijk om regelmatig de oren van de hond schoon te maken om infecties te voorkomen. De nagels van de hond moeten ook regelmatig worden geknipt om overgroei te voorkomen.

Vergelijkbare honden

Als je op zoek bent naar een hond die lijkt op de Basset Griffon Vendeen, zijn er enkele rassen die je misschien interessant vindt. Een van de meest vergelijkbare rassen is de Petit Basset Griffon Vendeen, die ook afkomstig is uit Frankrijk en vergelijkbare kenmerken heeft als de Basset Griffon Vendeen. De Beagle en de Basset Hound zijn ook rassen die vergelijkbaar zijn met de Basset Griffon Vendeen vanwege hun speelse karakter en vriendelijke aard.

Conclusie

De Basset Griffon Vendeen is een prachtig ras dat ideaal is voor eigenaren die op zoek zijn naar een vriendelijke en actieve hond. Met zijn unieke uiterlijk en geweldige karakter is de Basset Griffon Vendeen een geweldige aanvulling op elk huishouden. Als je overweegt om een Basset Griffon Vendeen in huis te nemen, is het belangrijk om te onthouden dat deze hond regelmatige beweging, training en verzorging nodig heeft om gezond en gelukkte blijven. Maar als je bereid bent om de tijd en energie te investeren, dan zal de Basset Griffon Vendeen zeker een geweldige metgezel zijn voor jou en je gezin.

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *