Rassen

Bassugg: Een Mopshond & Basset kruising [Foto’s]

3 Minuten

Als je op zoek bent naar een gezelschapshond die vriendelijk is, vol energie en ook nog eens ontzettend schattig, dan is de Bassugg wellicht iets voor jou. In dit artikel gaan we het hebben over de geschiedenis van de Bassugg, het uiterlijk, karakter en temperament, de gezondheid en de verzorging van dit bijzondere ras. We vergelijken de Bassugg ook met andere hondenrassen, zodat je een beter idee krijgt van waarom dit ras zo speciaal is.

De Bassugg is een kruising tussen twee hondenrassen, namelijk de Basset Hound en de Pug. Dit ras wordt ook wel de Basset Pug genoemd. Zoals je wellicht kunt raden, is de Bassugg een kleine tot middelgrote hond met een korte snuit en hangende oren. Ze zijn ontzettend aanhankelijk en vinden het heerlijk om bij hun baasje te zijn. Vanwege hun vriendelijke karakter en energieke persoonlijkheid zijn ze geliefd bij veel mensen. Laten we nu eens kijken naar de geschiedenis van de Bassugg.

OnderwerpInformatie
RasgroepKruisingen
Andere naamGeen
OorsprongVerenigde Staten
Grootte (reu)28 – 38 cm
Grootte (teef)25 – 35 cm
Gewicht (reu)5 – 12 kg
Gewicht (teef)4 – 10 kg
KleurenZwart, wit, bruin, grijs, rood, goud
VachtsoortKort, zacht en dicht
Gemiddelde leeftijd12 – 15 jaar

Geschiedenis van de Bassugg

De Bassugg is een relatief nieuw ras en is ontstaan in de Verenigde Staten. De precieze oorsprong van dit ras is onbekend, maar we weten wel dat het ras in de jaren ’90 voor het eerst populair werd. Het idee achter het fokken van dit ras was om de beste eigenschappen van de Basset Hound en de Pug te combineren. Het doel was om een gezelschapshond te creëren die vriendelijk, energiek en leuk was om mee te spelen.

Uiterlijk van de Bassugg

De Bassugg heeft een korte vacht die meestal zwart, beige of bruin van kleur is. Ze hebben grote, hangende oren en een kort snuitje. Ze hebben een compact lichaam en korte poten, wat hen een unieke uitstraling geeft. Ondanks hun kleine formaat, zijn ze vrij zwaar en kunnen ze tot wel 20 kilo wegen.

bassugg kruising

Karakter van de Bassugg

Een van de belangrijkste kenmerken van de Bassugg is hun vriendelijke karakter. Deze honden zijn ontzettend aanhankelijk en vinden het heerlijk om bij hun baasje te zijn. Ze zijn ook erg sociaal en kunnen goed opschieten met andere huisdieren. De Bassugg is een energieke hond die graag speelt en ravot. Ze zijn ontzettend speels en hebben veel energie, dus ze zijn perfect voor actieve mensen die graag buiten zijn.

Temperament van de Bassugg

De Bassugg staat bekend om zijn uitstekende temperament. Deze honden zijn erg gehoorzaam en gemakkelijk in de omgang. Ze hebben een zeer evenwichtig karakter en zijn niet snel van streek. Ze zijn erg vriendelijk en vinden het heerlijk om in de buurt van hun baasje te zijn. Ze kunnen soms wat eigenwijs zijn, maar dat maakt hen juist zo charmant!

Gezondheid van de Bassugg

Over het algemeen is de Bassugg een gezonde hond. Zoals bij alle hondenrassen, zijn er echter bepaalde gezondheidsproblemen waar de Bassugg vatbaar voor kan zijn. Een van de meest voorkomende problemen is overgewicht, vanwege hun neiging om te veel te eten en te weinig te bewegen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat ze een gezonde en uitgebalanceerde voeding krijgen en genoeg beweging krijgen om een gezond gewicht te behouden.

Een ander probleem waar de Bassugg vatbaar voor kan zijn, is ademhalingsproblemen. Dit komt door hun platte gezicht, waardoor ze soms moeite hebben met ademhalen. Het is belangrijk om hun ademhaling in de gaten te houden en als je merkt dat ze moeite hebben met ademen, moet je onmiddellijk naar de dierenarts gaan.

Verzorging van de Bassugg

De verzorging van de Bassugg is relatief eenvoudig vanwege hun korte vacht. Ze hoeven niet vaak geborsteld te worden, maar regelmatig baden kan helpen om hun huid en vacht in goede conditie te houden. Het is belangrijk om hun oren regelmatig schoon te maken om infecties te voorkomen. Je moet ook hun tanden poetsen om tandheelkundige problemen te voorkomen.

Vergelijkbare honden

De Bassugg is een uniek ras dat een combinatie is van twee andere rassen. Er zijn echter andere rassen die vergelijkbaar zijn met de Bassugg. Een van de meest vergelijkbare rassen is de Puggle, die een kruising is tussen de Pug en de Beagle. De Puggle heeft een vergelijkbare grootte en persoonlijkheid als de Bassugg en is ook een geweldige gezelschapshond. Andere vergelijkbare rassen zijn de Basset Hound en de Franse Bulldog.

Conclusie

De Bassugg is een uniek en charmant ras dat perfect is voor mensen die op zoek zijn naar een vriendelijke, energieke en schattige gezelschapshond. Ze hebben een uitstekend karakter en temperament en zijn over het algemeen gezond en gemakkelijk te verzorgen. Als je denkt dat de Bassugg het juiste ras voor jou is, zorg er dan voor dat je ze goed verzorgt en genoeg beweging geeft om een gezond en gelukkig leven te leiden.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om meer te weten te komen over dit geweldige ras en wensen je veel succes bij het vinden van de perfecte Bassugg voor jou!

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *