Rassen

Beardoodle: Een Bearded Collie & Poedel kruising [Foto’s]

3 Minuten

Benieuwd naar de Beardoodle? In dit uitgebreide artikel gaan we je alles vertellen over deze leuke honden en waarom ze zo speciaal zijn. Laten we beginnen met een korte introductie van het ras.

Een Beardoodle is een kruising tussen een Poedel en een Schnauzer. Deze honden hebben een uniek uiterlijk en staan bekend om hun lieve karakter en speelse temperament. Ze zijn ook erg gezond en hebben weinig tot geen gezondheidsproblemen. Laten we nu dieper ingaan op de geschiedenis van de Beardoodle.

OnderwerpInformatie
RasgroepNiet van toepassing (de Beardoodle is nog geen erkende rasgroep)
Andere naamGeen, de Beardoodle staat bekend onder deze naam
OorsprongVerenigde Staten
Grootte (reu en teef)Reu: 56-68 cm, Teef: 53-64 cm
Gewicht (reu en teef)Reu: 25-40 kg, Teef: 20-32 kg
KleurenZwart, wit, grijs, crème, rood, zilver, bruin, goud, blauw
VachtsoortDikke, wollige vacht met een uitgesproken baard en snor; vaak wavy of gekruld
Gemiddelde leeftijd12-15 jaar

Geschiedenis van de Beardoodle

Beardoodles zijn een relatief nieuw ras. De eerste Beardoodles werden gefokt in de Verenigde Staten in de jaren 90 van de vorige eeuw. Fokkers wilden een hond creëren die de beste eigenschappen van de Poedel en de Schnauzer zou hebben, zoals het hypoallergeen zijn en het hebben van een vrolijk karakter. En zo ontstond de Beardoodle!

Uiterlijk van de Beardoodle

Beardoodles zijn middelgrote honden die tussen de 45 en 60 centimeter hoog worden en tussen de 15 en 30 kilo wegen. Ze hebben een zachte, gekrulde vacht die weinig tot niet verhaart. Hierdoor zijn ze ook geschikt voor mensen met allergieën. Hun vacht kan verschillende kleuren hebben, zoals zwart, wit, bruin en grijs.

Wat deze honden echt uniek maakt, zijn hun gezichtsbeharing en oren. Ze hebben een baard en snor die vaak grappige uitdrukkingen geven aan hun gezicht. Hun oren zijn lang en hangen naar beneden, waardoor ze er nog schattiger uitzien.

Karakter van de Beardoodle

Beardoodles hebben een lief karakter en zijn erg aanhankelijk. Ze zijn erg sociaal en vinden het leuk om bij hun eigenaren te zijn. Het zijn ook speelse honden die graag rennen en spelen. Door hun intelligentie zijn ze gemakkelijk te trainen en vinden ze het leuk om nieuwe trucjes te leren.

Temperament van de Beardoodle

Beardoodles hebben een gemiddeld temperament. Ze zijn niet te hyperactief en niet te rustig, wat hen tot een geweldige familiehond maakt. Ze zijn ook erg vriendelijk en kunnen het goed vinden met kinderen en andere huisdieren. Dit maakt hen tot ideale gezinshonden.

Gezondheid van de Beardoodle

Beardoodles zijn over het algemeen gezonde honden en hebben weinig tot geen gezondheidsproblemen. Dit komt omdat het een kruising is tussen twee rassen en de genetische diversiteit hoger is dan bij raszuivere honden. Toch moet je nog steeds regelmatig de gezondheid van je hond controleren en ervoor zorgen dat hij of zij de juiste voeding en beweging krijgt.

Verzorging van de Beardoodle

Beardoodles hebben een gekrulde, zachte vacht die regelmatig geborsteld moet worden. Dit voorkomt dat hun vacht gaat klitten. Je kunt hun vacht ook laten trimmen door een professionele trimmer om te voorkomen dat het te lang wordt. Het is ook belangrijk om hun oren regelmatig schoon te maken om infecties te voorkomen en hun nagels te knippen om overgroei te voorkomen. Vergeet ook niet om regelmatig met je Beardoodle naar de dierenarts te gaan voor controles en vaccinaties.

Vergelijkbare honden

Als je op zoek bent naar een hond die vergelijkbaar is met de Beardoodle, zijn er een paar andere rassen die je zou kunnen overwegen. Allereerst is er de Labradoodle, die ook een kruising is tussen een Poedel en een ander ras (in dit geval een Labrador Retriever). De Labradoodle staat bekend om zijn intelligentie, vriendelijke karakter en hypoallergene vacht.

Een andere hond die vergelijkbaar is met de Beardoodle, is de Cockapoo. Dit ras is een kruising tussen een Poedel en een Cocker Spaniël. Cockapoos zijn kleinere honden dan Beardoodles, maar hebben ook een hypoallergene vacht en een vriendelijk karakter.

Conclusie

Beardoodles zijn geweldige honden die geschikt zijn voor gezinnen en mensen met allergieën. Ze hebben een uniek uiterlijk, een lief karakter en een speels temperament. Het zijn ook gezonde honden die weinig tot geen gezondheidsproblemen hebben.

Als je op zoek bent naar een hond die een geweldige metgezel zal zijn, dan is de Beardoodle zeker een ras om te overwegen. Vergeet niet om regelmatig voor je Beardoodle te zorgen en hem of haar veel liefde en aandacht te geven!

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *