Rassen

Bedlington Terrier: Verzorging en Karakter [Foto’s]

4 Minuten

In deze blogpost ga ik het hebben over de Bedlington Terrier, een klein, schattig hondenras dat steeds populairder wordt bij gezinnen. We gaan het hebben over de geschiedenis, het uiterlijk, karakter, temperament, gezondheid, verzorging, of ze goed kunnen omgaan met kinderen, of ze goed alleen kunnen zijn en we zullen ook een aantal vergelijkbare hondenrassen bespreken. Laten we beginnen met de uiterlijke kenmerken van deze hond!

OnderwerpInformatie
RasgroepTerrier
Andere naamRothbury Terrier
OorsprongEngeland
Grootte (reu)41-44 cm
Grootte (teef)38-42 cm
Gewicht (reu)8-10 kg
Gewicht (teef)8-10 kg
KleurenBlauw, leverkleurig, zandkleurig, zwart of brindle
VachtsoortHarde en krullende vacht
Gemiddelde leeftijd14 jaar

Geschiedenis

De Bedlington Terrier is oorspronkelijk afkomstig uit het noorden van Engeland en werd gebruikt als jachthond om op klein wild te jagen, zoals konijnen en vossen. De naam Bedlington komt van het dorpje Bedlington in Northumberland, waar het ras voor het eerst werd gefokt in de 18e eeuw. Het is een mix van verschillende rassen, waaronder de Whippet, de Dandie Dinmont Terrier en de Otterhound. Later werd het ras ook gebruikt voor de jacht op ratten en andere ongedierte. Tegenwoordig wordt de Bedlington Terrier vooral gezien als een gezelschapshond en tentoonstellingshond.

Uiterlijk

De Bedlington Terrier is een kleine hond, met een schofthoogte van ongeveer 40 cm en een gewicht van ongeveer 8-10 kg. Het heeft een lang en slank lichaam, en een krullende vacht die eruit ziet als schapenwol. De vacht kan verschillende kleuren hebben, waaronder blauw, leverkleurig, zandkleurig en zwart. De oren zijn hangend en de ogen zijn groot en expressief. Het heeft een lange, dunne staart die naar beneden hangt. Over het algemeen heeft de Bedlington Terrier een zeer elegante uitstraling.

Bedlington Terrier hond

Karakter

De Bedlington Terrier staat bekend om zijn vriendelijke en aanhankelijke karakter. Het zijn levendige honden die veel energie hebben en graag spelen. Ze zijn erg intelligent en kunnen goed getraind worden. Ze hebben echter wel een eigen willetje, dus het is belangrijk om consequent te zijn in de training. De Bedlington Terrier is een zeer loyale hond en hecht zich sterk aan zijn baasje en zijn gezin. Het is een zeer sociale hond die goed kan opschieten met andere honden en huisdieren.

Temperament

De Bedlington Terrier heeft een vrij rustig temperament en staat bekend als een zachtaardige hond. Het is echter wel een terrier en kan soms wat eigenwijs zijn. Het is belangrijk om de Bedlington Terrier goed te socialiseren en te trainen vanaf jonge leeftijd om ervoor te zorgen dat hij goed gedrag vertoont. Ze kunnen soms wat verlegen zijn tegenover vreemden, maar als ze goed gesocialiseerd zijn, zullen ze snel wennen aan nieuwe mensen.

Gezondheid

De Bedlington Terrier is over het algemeen een gezond ras, maar zoals bij alle rassen kunnen er gezondheidsproproblemen voorkomen. Enkele gezondheidsproblemen waar de Bedlington Terrier gevoelig voor kan zijn, zijn leveraandoeningen, oogproblemen en heupdysplasie. Het is daarom belangrijk om een gezondheidscheck te doen voordat je een Bedlington Terrier aanschaft. Regelmatige controle door een dierenarts en een gezonde voeding en levensstijl kunnen ook helpen om deze gezondheidsproblemen te voorkomen.

Verzorging

De Bedlington Terrier heeft een krullende vacht die regelmatig verzorging nodig heeft. Het is belangrijk om de vacht te borstelen en te kammen om klitten te voorkomen. Je kunt de vacht ook laten knippen om het gemakkelijker te maken om te verzorgen. Het is ook belangrijk om de nagels regelmatig te knippen en de oren schoon te maken om infecties te voorkomen. Het gebit moet ook regelmatig worden gecontroleerd en schoongemaakt om tandproblemen te voorkomen.

Kan de Bedlington Terrier goed met kinderen?

De Bedlington Terrier is een geweldige hond voor gezinnen met kinderen. Ze hebben een vriendelijk en speels karakter en vinden het leuk om te spelen met kinderen. Het is wel belangrijk om kinderen te leren hoe ze met de hond moeten omgaan en hoe ze hem moeten behandelen. Kinderen moeten weten dat ze de hond niet moeten storen als hij slaapt of eet, en dat ze zachtjes met hem moeten spelen. Het is ook belangrijk om kinderen te leren hoe ze de hond moeten benaderen en hoe ze hem moeten vasthouden.

Kan de Bedlington Terrier goed alleen zijn?

De Bedlington Terrier is een gezelschapshond en houdt ervan om in de buurt van zijn baasje te zijn. Het is daarom niet aan te raden om een Bedlington Terrier voor lange tijd alleen te laten. Als je vaak weg bent, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de hond genoeg gezelschap en entertainment heeft. Je kunt bijvoorbeeld speelgoed achterlaten of een oppas inhuren om voor hem te zorgen. Het is belangrijk om de Bedlington Terrier te trainen om alleen te zijn vanaf jonge leeftijd om ervoor te zorgen dat hij geen verlatingsangst ontwikkelt.

Vergelijkbare honden

Als je geïnteresseerd bent in de Bedlington Terrier, zijn er ook een aantal vergelijkbare hondenrassen die je misschien leuk vindt. Hier zijn een paar voorbeelden:

De Kerry Blue Terrier: Dit is ook een terrier ras dat afkomstig is uit Ierland. Ze zijn intelligent, energiek en aanhankelijk.

De Soft Coated Wheaten Terrier: Dit ras komt oorspronkelijk uit Ierland en staat bekend om zijn zachte en pluizige vacht. Ze zijn ook levendig en aanhankelijk.

De West Highland White Terrier: Dit ras komt oorspronkelijk uit Schotland en staat bekend om zijn witte vacht en vriendelijke karakter. Ze zijn ook intelligent en gemakkelijk te trainen.

Conclusie

De Bedlington Terrier is een geweldige hond voor gezinnen die op zoek zijn naar een vriendelijke en energieke hond. Het ras heeft een uniek uiterlijk en een speels karakter. Het is belangrijk om de Bedlington Terrier goed te verzorgen en regelmatig naar de dierenarts te brengen om gezondheidsproblemen te voorkomen. De hond kan goed met kinderen omgaan, maar moet ook leren om alleen te zijn.

Als je geïnteresseerd bent in de Bedlington Terrier, zijn er ook vergelijkbare rassen die je misschien leuk vindt. Het belangrijkste is om de juiste hond voor jouw situatie te vinden en hem de juiste zorg en liefde te geven die hij verdient.

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *