Rassen

Ca de Bestiar: Uiterlijk en Temperament [Foto’s]

3 Minuten

Ben je op zoek naar een trouwe en intelligente hond? Dan is de Ca de Bestiar misschien wel de perfecte hond voor jou! In dit artikel gaan we dieper in op deze prachtige hond en geven we je alle informatie die je nodig hebt om te beslissen of de Ca de Bestiar de juiste hond voor jou is. We beginnen met de geschiedenis van de Ca de Bestiar.

OnderwerpInformatie
RasgroepDogachtigen
Andere naamMallorcaanse herdershond, Majorcaanse Mastiff
OorsprongMallorca, Spanje
Grootte (reu)52 – 58 cm
Grootte (teef)52 – 56 cm
Gewicht (reu)30 – 38 kg
Gewicht (teef)25 – 35 kg
KleurenZwart, bruin, grijs
VachtsoortKort, ruw en dik
Gemiddelde leeftijd10 – 12 jaar

Geschiedenis van de Ca de Bestiar

De Ca de Bestiar, ook wel bekend als de Mallorcaanse herdershond, is een hondenras dat oorspronkelijk afkomstig is van het Spaanse eiland Mallorca. Dit ras werd gebruikt voor de bewaking van vee en het beschermen van boerderijen. Het is een zeer oud ras dat al bekend was in de tijd van de Romeinen.

Uiterlijk van de Ca de Bestiar

De Ca de Bestiar is een middelgrote hond die zeer gespierd en sterk is. Ze hebben een kortharige vacht die meestal zwart van kleur is. De vacht is zeer dicht en voelt zacht aan. Ze hebben grote oren die rechtop staan en een sterke, stevige kop. Het ras heeft ook een opvallende uitstraling dankzij de lange snuit en de doordringende blik van de ogen.

Karakter van de Ca de Bestiar

De Ca de Bestiar is een zeer intelligent ras dat gemakkelijk te trainen is. Ze zijn zeer alert en hebben een sterk beschermend instinct, wat hen tot uitstekende waakhonden maakt. Dit ras is zeer loyaal en aanhankelijk naar hun familie, maar kan terughoudend zijn tegenover vreemden. Het is belangrijk om de Ca de Bestiar op jonge leeftijd te socialiseren om ervoor te zorgen dat ze goed omgaan met andere mensen en dieren.

Temperament van de Ca de Bestiar

De Ca de Bestiar is een actieve hond die veel beweging nodig heeft. Ze zijn van nature jagers en hebben de neiging om te jagen op kleine dieren, dus het is belangrijk om ze aangelijnd te houden tijdens wandelingen. Deze honden hebben ook een sterke wil en hebben baat bij een baas die consistent is en duidelijke leiding geeft. De Ca de Bestiar kan goed overweg met kinderen, maar het is belangrijk om kinderen te leren hoe ze met deze honden moeten omgaan.

Gezondheid van de Ca de Bestiar

Over het algemeen is de Ca de Bestiar een gezond ras. Ze zijn echter gevoelig voor bepaalde aandoeningen, zoals heupdysplasie, elleboogdysplasie en oogproblemen. Het is belangrijk om regelmatig bezoeken aan de dierenarts te brengen en hun gezondheid in de gaten te houden. Een goede voeding en voldoende beweging kunnen ook helpen om de gezondheid van deze hond te bevorderen.

Verzorging van de Ca de Bestiar

De Ca de Bestiar heeft niet veel verzorging nodig. De korte vacht hoeft niet vaak te worden geborsteld en kan gemakkelijk worden onderhouden door af en toe te borstelen met een rubberen borstel. Het is belangrijk om de hond regelmatig te inspecteren op teken en vlooien. De oren moeten ook regelmatig worden schoongemaakt om oorinfecties te voorkomen. Het is ook belangrijk om hun nagels te knippen en hun tanden te poetsen om tandproblemen te voorkomen.

Vergelijkbare honden

Er zijn verschillende hondenrassen die vergelijkbaar zijn met de Ca de Bestiar. Een voorbeeld is de Duitse herder, die ook een uitstekende waakhond is en zeer intelligent en loyaal is. Een ander vergelijkbaar ras is de Rottweiler, die ook een krachtige bouw heeft en een sterk beschermend instinct heeft. Een derde vergelijkbaar ras is de Dobermann, die ook zeer alert en aanhankelijk is en een goede waakhond is.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een trouwe en intelligente hond, dan is de Ca de Bestiar misschien wel de juiste hond voor jou. Dit ras is zeer oud en heeft een rijke geschiedenis als bewaker van vee en boerderijen op het Spaanse eiland Mallorca. Het is een middelgrote hond met een gespierde en krachtige bouw, een kortharige vacht en grote rechtopstaande oren. De Ca de Bestiar is zeer intelligent en gemakkelijk te trainen, maar heeft ook een sterk beschermend instinct en kan terughoudend zijn tegenover vreemden. Het ras heeft ook veel beweging nodig en heeft baat bij een consistente en duidelijke leiding van de eigenaar.

Het is belangrijk om de gezondheid van de Ca de Bestiar in de gaten te houden door regelmatige bezoeken aan de dierenarts en een goede voeding en beweging. De verzorging van deze hond is eenvoudig en bestaat voornamelijk uit regelmatig borstelen en inspectie op teken en vlooien, het schoonmaken van de oren en het knippen van de nagels. Er zijn ook andere hondenrassen die vergelijkbaar zijn met de Ca de Bestiar, zoals de Duitse herder, Rottweiler en Dobermann.

In het algemeen is de Ca de Bestiar een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een trouwe en intelligente hond met een sterk beschermend instinct en een loyaal karakter. Het is echter belangrijk om de hond op jonge leeftijd te socialiseren en een consistente en duidelijke leiding te geven om ervoor te zorgen dat ze goed omgaan met andere mensen en dieren. Met de juiste zorg en aandacht kan de Ca de Bestiar een prachtige metgezel zijn voor vele jaren.

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *