Rassen

Cão de fila de São Miguel: Uiterlijk en Karakter [Foto’s]

3 Minuten

Ben jij op zoek naar een nieuwe trouwe vriend? Dan is de Cão de fila de São Miguel misschien wel de perfecte keuze voor jou! Dit Portugese ras is niet alleen bekend om zijn stoere uiterlijk, maar ook om zijn loyale karakter. In dit artikel gaan we dieper in op de geschiedenis, het uiterlijk, karakter, temperament, gezondheid en verzorging van deze hond.

Ook beantwoorden we vragen zoals “Kan de Cão de fila de São Miguel goed met kinderen?” en “Kan de Cão de fila de São Miguel goed alleen zijn?”. Lees verder om meer te weten te komen over deze fascinerende hond. We beginnen met de meest opvallende uiterlijke kenmerken.

OnderwerpInformatie
RasgroepMolossers en Mastiffen type
Andere naamAzorean Cattle Dog, São Miguel Cattle Dog
OorsprongAzoren, Portugal
Grootte (reu en teef)60 – 66 cm (reu) – 55 – 62 cm (teef)
Gewicht (reu en teef)25 – 35 kg (reu) – 20 – 30 kg (teef)
KleurenZwart, geel, wolfsgrauw, gestroomd
VachtsoortKort, dicht en ruw aanvoelend
Gemiddelde leeftijd12 – 14 jaar

Geschiedenis

De Cão de fila de São Miguel is afkomstig van het Portugese eiland São Miguel, dat deel uitmaakt van de Azoren. Het ras is ontstaan in de 16e eeuw toen de Portugese ontdekkingsreizigers hun honden meebrachten naar het eiland. Deze honden werden gekruist met lokale hondenrassen, waaronder de Podengo en de Castro Laboreiro. Het resultaat was een hond die bekend stond om zijn vaardigheden als jager, waakhond en veehoeder.

Uiterlijk

De Cão de fila de São Miguel is een grote, gespierde hond met een stoere uitstraling. Het ras heeft een korte, dikke vacht die meestal in de kleuren zwart, geel of gestroomd is. De hond heeft een brede kop met een sterke kaaklijn en donkere ogen. Het ras heeft een gemiddelde hoogte van 50-60 cm en weegt tussen de 25 en 35 kg.

Karakter

De Cão de fila de São Miguel staat bekend om zijn trouwe karakter en sterke band met zijn baasje. Deze honden zijn erg loyaal en beschermen hun gezin met alles wat ze hebben. Het ras is ook intelligent en kan gemakkelijk getraind worden, hoewel het wel belangrijk is om op een consequente manier te trainen. Deze honden hebben een hoog energieniveau en hebben veel beweging nodig.

Temperament

De Cão de fila de São Miguel heeft een zelfverzekerd en dominant temperament. Dit kan soms voor problemen zorgen als de hond niet op de juiste manier wordt getraind en gesocialiseerd. Het is belangrijk om deze honden op jonge leeftijd te socialiseren met andere honden en mensen. Hierdoor zullen ze minder snel agressief gedrag vertonen.

Gezondheid

Over het algemeen is de Cão de fila de São Miguel een gezond ras met een gemiddelde levensverwachting van 10-12 jaar. Zoals bij veel grote hondenrassen, kunnen heupdysplasie en elleboogdysplasie voorkomen. Het is belangrijk om de hond regelmatig te laten controleren door een dierenarts en ervoor te zorgen dat hij een gezonde voeding krijgt en voldoende beweging heeft.

Verzorging

De vacht van de Cão de fila de São Miguel is kort en gemakkelijk te onderhouden. Het is belangrijk om de hond regelmatig te borstelen om losse haren te verwijderen en de vacht schoon en gezond te houden. De oren moeten ook regelmatig worden schoongemaakt om infecties te voorkomen. Het is ook belangrijk om de nagels van de hond regelmatig te knippen en zijn tanden te poetsen om tandvleesproblemen te voorkomen.

Kan de Cão de fila de São Miguel goed met kinderen?

Ja, de Cão de fila de São Miguel kan goed overweg met kinderen. Dit ras staat bekend om zijn loyale en beschermende karakter en zal zijn gezin altijd verdedigen. Het is wel belangrijk om de hond op jonge leeftijd te socialiseren met kinderen en ervoor te zorgen dat de interacties tussen hen altijd worden begeleid.

Kan de Cão de fila de São Miguel goed alleen zijn?

De Cão de fila de São Miguel kan goed alleen zijn, maar hij heeft wel veel beweging en mentale stimulatie nodig. Als de hond niet genoeg beweging krijgt of te lang alleen wordt gelaten, kan hij destructief gedrag gaan vertonen. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat de hond voldoende beweging krijgt en niet te lang alleen wordt gelaten.

Vergelijkbare honden

Er zijn verschillende hondenrassen die vergelijkbaar zijn met de Cão de fila de São Miguel, waaronder de Rottweiler, Dobermann en Boxer. Deze honden hebben allemaal een sterk karakter en zijn loyaal aan hun gezin. Het is echter belangrijk om te beseffen dat elk ras uniek is en verschillende verzorging en training nodig heeft.

Conclusie

De Cão de fila de São Miguel is een prachtige hond met een loyaal karakter en een stoer uiterlijk. Dit ras is geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een trouwe metgezel die hen zal beschermen en verdedigen. Het is wel belangrijk om de hond op de juiste manier te trainen en te socialiseren, en ervoor te zorgen dat hij voldoende beweging en mentale stimulatie krijgt. Als je bereid bent om te investeren in de verzorging en training van deze hond, zul je zeker beloond worden met een levenslange vriendschap.

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *