Rassen

Cavapom: Een Cavalier & Pomeriaan kruising [Foto’s]

3 Minuten

In deze blogpost wil ik jullie kennis laten maken met een leuke en schattige kruising, de Cavapom! Dit hondje is een kruising tussen een Cavalier King Charles Spaniël en een Pomeriaan en is geliefd vanwege zijn schattige uiterlijk en lieve karakter. In dit artikel ga ik dieper in op de geschiedenis, uiterlijk, karakter, temperament, gezondheid, verzorging en hoe de Cavapom zich gedraagt bij kinderen en alleen zijn.

OnderwerpInformatie
RasgroepKruisingen
Andere naamGeen
OorsprongVerenigde Staten
Grootte (reu)25-33 cm
Grootte (teef)23-30 cm
Gewicht (reu)5-9 kg
Gewicht (teef)4-8 kg
KleurenZwart, wit, bruin, beige, rood, crème
VachtsoortZacht, golvend of krullend
Gemiddelde leeftijd12-15 jaar

Geschiedenis van de Cavapom

Voordat we in de details duiken, laten we eerst eens kijken naar de geschiedenis van de Cavapom. Dit ras is een relatief nieuwe kruising en de oorsprong is niet helemaal duidelijk. Het is bekend dat het ras in de Verenigde Staten is ontstaan, maar het is onbekend wanneer en door wie precies.

Uiterlijk

De Cavapom heeft een schattig en aantrekkelijk uiterlijk. Het is een kleine hond met een gemiddelde hoogte van 25 cm en een gewicht van ongeveer 5-7 kg. Het heeft een pluizige en zachte vacht die kan variëren in kleur van wit tot crème, zwart en bruin.

Karakter van de Cavapom

De Cavapom staat bekend om zijn lieve karakter. Het is een sociale en aanhankelijke hond die graag in de buurt van mensen is. Het ras is ook intelligent en leergierig, waardoor het gemakkelijk te trainen is. Dit maakt het ras perfect voor gezinnen met kinderen en andere huisdieren.

Temperament

Het temperament van de Cavapom is over het algemeen rustig en geduldig. Het is geen hyperactieve hond en kan zich goed aanpassen aan verschillende omgevingen en situaties. Het ras heeft ook de neiging om aanhankelijk en beschermend te zijn naar zijn eigenaar toe, waardoor het een goede keuze is voor mensen die op zoek zijn naar een trouwe metgezel.

Gezondheid

Over het algemeen heeft de Cavapom een goede gezondheid. Het ras heeft echter wel de neiging om te lijden aan enkele gezondheidsproblemen die ook voorkomen bij zijn ouderrassen. Dit zijn onder andere hartproblemen, gewrichtsproblemen, oogproblemen en gebitsproblemen. Het is belangrijk om regelmatig naar de dierenarts te gaan en ervoor te zorgen dat de hond een uitgebalanceerd dieet krijgt en voldoende lichaamsbeweging.

Verzorging van de Cavapom

De Cavapom heeft regelmatige verzorging nodig vanwege zijn lange, pluizige vacht. Het is belangrijk om de vacht minstens één keer per week te borstelen en te kammen om klitten te voorkomen. Het ras moet ook regelmatig worden gebaad en het is belangrijk om de oren en tanden van de hond schoon te houden.

Kan de Cavapom goed met kinderen?

Ja, de Cavapom kan goed met kinderen. Zoals eerder vermeld, is het ras aanhankelijk, geduldig en beschermend naar zijn eigenaar toe, waardoor het een goede keuze is voor gezinnen met kinderen. Het is echter belangrijk om kinderen te leren hoe ze op een respectvolle manier met de hond moeten omgaan. Ook moet er altijd toezicht zijn wanneer kinderen en honden samen zijn om ongelukken te voorkomen.

Kan de Cavapom goed alleen zijn?

Net als alle honden heeft de Cavapom behoefte aan menselijk gezelschap. Het ras kan goed alleen zijn, maar het is belangrijk om de hond te socialiseren en te trainen om alleen te zijn. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de hond voldoende speelgoed heeft en dat er altijd voldoende water en voedsel beschikbaar is.

Vergelijkbare honden

Als je geïnteresseerd bent in de Cavapom, zijn er een aantal andere hondenrassen die vergelijkbaar zijn en ook geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. Deze rassen zijn onder andere de Cavachon (een kruising tussen een Cavalier King Charles Spaniël en een Bichon Frisé), de Maltipoo (een kruising tussen een Maltezer en een Poedel) en de Cockapoo (een kruising tussen een Cocker Spaniël en een Poedel).

Conclusie

De Cavapom is een schattige, sociale en aanhankelijke hond die goed past bij gezinnen met kinderen en andere huisdieren. Het ras heeft een rustig temperament en is gemakkelijk te trainen. Hoewel het ras enkele gezondheidsproblemen kan hebben, kan regelmatig bezoek aan de dierenarts en een gezond dieet en voldoende lichaamsbeweging helpen om deze problemen te voorkomen. Als je op zoek bent naar een trouwe metgezel die graag bij je in de buurt is, is de Cavapom zeker een ras om te overwegen.

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *