Rassen

Chinese Naakthond: Karakter en Temperament [Foto’s]

4 Minuten

Als je op zoek bent naar een unieke en fascinerende hond, dan zou de Chinese Naakthond wel eens de perfecte keuze voor jou kunnen zijn. Deze kleine, kalme en vriendelijke honden zijn al duizenden jaren lang een populair ras in China en hebben de harten van veel hondenliefhebbers over de hele wereld veroverd. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de geschiedenis van dit ras, hun uiterlijk en karakter, hun temperament en gezondheid, en we zullen enkele praktische tips geven over hoe je ze het beste kunt verzorgen.

Ook zullen we kijken of de Chinese Naakthond goed kan opschieten met kinderen en hoe ze het vinden om alleen te zijn. Tot slot zullen we enkele vergelijkbare hondenrassen bespreken en onze conclusies delen over waarom de Chinese Naakthond een geweldige keuze kan zijn voor jouw volgende huisdier.

OnderwerpInformatie
RasgroepGezelschapshonden
Andere naamChinese Crested
OorsprongChina
Grootte (reu en teef)28 – 33 (reu) – 23 – 30 (teef)
Gewicht (reu en teef)4 – 5 (reu) – 3 – 4 (teef)
KleurenZwart, wit, bruin, beige, gevlekt
VachtsoortDe vacht kan ofwel zijdezacht en glad (powderpuff) ofwel haarloos zijn
Gemiddelde leeftijd13 – 18 jaar

Geschiedenis van de Chinese Naakthond

De Chinese Naakthond is een van de oudste hondenrassen ter wereld en dateert waarschijnlijk al uit de Han-dynastie (206 v.Chr. tot 220 n.Chr.). Ze werden oorspronkelijk gefokt in China om te jagen op ratten en ander ongedierte en werden later de metgezellen van de keizerlijke familie.

In de jaren 1900 werden deze honden naar Europa gebracht en al snel populair als huisdieren. In 1983 werd de eerste Chinese Naakthond naar de Verenigde Staten gebracht en sindsdien zijn ze daar steeds populairder geworden. Tegenwoordig zijn er veel liefhebbers van dit ras over de hele wereld.

Uiterlijk van de Chinese Naakthond

De Chinese Naakthond is een kleine hond, meestal tussen de 25 en 33 centimeter hoog, met een slank, atletisch lichaam en een kenmerkende, bijna naakte huid. Ze hebben meestal een beetje haar op hun hoofd, staart en poten, en hun huid kan variëren van een gladde, glanzende textuur tot een ruwe en rimpelige huid.

Ondanks hun bijna naakte uiterlijk zijn ze zeer charmant en aantrekkelijk, en veel eigenaren vinden het geweldig om ze te laten opvallen met kleurrijke kleding en accessoires.

chinese naakthond hondenras

Karakter en temperament van de Chinese Naakthond

De Chinese Naakthond staat bekend om hun kalme, vriendelijke en aanhankelijke karakter. Ze zijn intelligent en gevoelig, en houden ervan om bij hun baasje in de buurt te zijn en deel te nemen aan het dagelijks leven. Ze hebben ook een sterk beschermend instinct en zullen hun familie beschermen als dat nodig is.

Hoewel deze honden over het algemeen zeer rustig en kalm zijn, kunnen ze soms wat verlegen zijn tegenover vreemden. Het is belangrijk om ze te socialiseren en bloot te stellen aan nieuwe situaties en mensen van jongs af aan om te voorkomen dat ze te angstig of agressief worden.

Gezondheid van de Chinese Naakthond

De Chinese Naakthond heeft over het algemeen een goede gezondheid en kan gemakkelijk een levensverwachting van 12 tot 15 jaar bereiken. Net als alle andere hondenrassen hebben ze echter wel speciale zorg nodig om ervoor te zorgen dat ze gezond blijven.

Een van de belangrijkste dingen die je moet doen is ervoor zorgen dat ze regelmatig worden geborsteld om hun huid gezond en schoon te houden. Omdat ze geen vacht hebben, is het belangrijk om hun huid te beschermen tegen de zon en extreme temperaturen, en om ze vaak in te smeren met een hydraterende lotion.

Daarnaast is het belangrijk om hun ogen en oren schoon te houden en regelmatig hun tanden te poetsen om tandbederf te voorkomen. Ook kunnen ze last hebben van gezondheidsproblemen zoals huidaandoeningen en gebitsproblemen, dus het is belangrijk om hun gezondheid regelmatig te laten controleren door een dierenarts.

Verzorging van de Chinese Naakthond

Omdat de Chinese Naakthond geen vacht heeft, is hun verzorging anders dan die van andere honden. Het is belangrijk om hun huid regelmatig te hydrateren en te beschermen tegen de zon en extreme temperaturen. Daarnaast moet hun huid regelmatig worden geborsteld om dode huidcellen te verwijderen en hun huid gezond te houden.

Ook is het belangrijk om hun ogen en oren schoon te houden en hun tanden regelmatig te poetsen om tandbederf te voorkomen. Verder is het aan te raden om regelmatig met ze te wandelen en voldoende lichaamsbeweging te geven.

Kan de Chinese Naakthond goed met kinderen?

De Chinese Naakthond is over het algemeen een zeer vriendelijke en zachtaardige hond, wat betekent dat ze meestal goed opschieten met kinderen. Ze zijn ook erg beschermend en zullen hun familie beschermen als dat nodig is.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat kinderen soms onvoorspelbaar kunnen zijn en dat het belangrijk is om ervoor te zorgen dat ze op een respectvolle manier met de hond omgaan. Het is belangrijk om kinderen te leren hoe ze de hond moeten behandelen en te voorkomen dat ze de hond ruw behandelen of pijn doen.

Kan de Chinese Naakthond goed alleen zijn?

De Chinese Naakthond is een hond die graag bij zijn baasje in de buurt is en deelneemt aan het dagelijks leven. Als ze voor langere tijd alleen worden gelaten, kunnen ze zich eenzaam en verlaten voelen, wat kan leiden tot angst en destructief gedrag.

Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ze voldoende aandacht en lichaamsbeweging krijgen en dat ze niet te lang alleen worden gelaten. Als je van plan bent om een Chinese Naakthond te adopteren, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je voldoende tijd hebt om met ze door te brengen en ze de aandacht te geven die ze nodig hebben.

Vergelijkbare honden

Als je geïnteresseerd bent in de Chinese Naakthond, zijn er nog een aantal andere hondenrassen die je misschien ook interessant vindt. Hier zijn een paar voorbeelden:

Mexicaanse Naakthond: Net als de Chinese Naakthond heeft deze hond geen vacht en heeft het een vergelijkbaar temperament en karakter. Ze zijn zeer aanhankelijk en beschermend en zijn ook geschikt voor mensen met allergieën.

Peruaanse Naakthond: Deze hond heeft ook geen vacht en heeft een vergelijkbaar temperament en karakter als de Chinese Naakthond. Ze zijn zeer aanhankelijk en loyaal aan hun gezin.

Xoloitzcuintli: Deze hond is nauw verwant aan de Mexicaanse Naakthond en heeft ook geen vacht. Ze zijn zeer aanhankelijk en beschermend en zijn ook geschikt voor mensen met allergieën.

Conclusie

De Chinese Naakthond is een unieke en fascinerende hond met een rijke geschiedenis en een uniek uiterlijk. Ze hebben een vriendelijk karakter en zijn zeer beschermend en loyaal aan hun gezin. Als je op zoek bent naar een hond die geschikt is voor mensen met allergieën en die gemakkelijk te verzorgen is, is de Chinese Naakthond zeker het overwegen waard.

Als je ervoor kiest om een Chinese Naakthond te adopteren, is het belangrijk om je te realiseren dat ze speciale zorg nodig hebben vanwege hun gevoelige huid. Maar als je bereid bent om de nodige zorg te bieden, zal de Chinese Naakthond zeker een geweldige metgezel zijn die je leven verrijkt.

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *