Rassen

Corgipom: Een Corgi & Pomeriaan kruising [Foto’s]

3 Minuten

Als je op zoek bent naar een kleine hond die even schattig als liefdevol is, dan is de Corgipom misschien wel de hond voor jou! Deze kruising tussen een Welsh Corgi en een Pomeriaan is populair geworden vanwege zijn kleine formaat, schattige uiterlijk en vriendelijke persoonlijkheid. In dit artikel gaan we dieper in op de geschiedenis, het uiterlijk, karakter, temperament en gezondheid van de Corgipom.

We zullen ook ingaan op de verzorging van deze honden en of ze goed samengaan met kinderen en alleen kunnen zijn. Ten slotte zullen we enkele vergelijkbare honden bespreken en afsluiten met een conclusie.

OnderwerpInformatie
RasgroepKruisingen
Andere naamPemipom, Pomeranian Corgi
OorsprongVerenigde Staten
GrootteReu: 25-30 cm – Teef: 20-25 cm
GewichtReu: 6-11 kg – Teef: 5-10 kg
KleurenVerschillende tinten van zwart, bruin, crème, wit en oranje
VachtsoortDikke, zachte vacht met korte, rechte haren
Gemiddelde leeftijd12-15 jaar

Geschiedenis

De Corgipom is een relatief nieuwe kruising en er is niet veel bekend over de oorsprong ervan. Wat we wel weten, is dat het een combinatie is van een Welsh Corgi en een Pomeriaan. Beide rassen zijn afkomstig uit Europa en zijn populair geworden vanwege hun schattige uiterlijk en vriendelijke persoonlijkheid.

De Welsh Corgi, ook wel bekend als de Pembroke Welsh Corgi, is afkomstig uit Wales en werd oorspronkelijk gefokt als herdershond. Ze zijn klein van formaat, maar hebben een grote persoonlijkheid en zijn zeer loyaal aan hun baasjes. De Pomeriaan, aan de andere kant, is afkomstig uit Duitsland en was oorspronkelijk een grote hond die werd gefokt om te jagen. Later werd hij gekruist met kleinere honden om zijn grootte te verminderen en werd hij een populaire metgezelshond.

Uiterlijk

De Corgipom is een kleine hond, meestal tussen de 20 en 30 centimeter lang en tussen de 5 en 9 kilo zwaar. Ze hebben een schattig uiterlijk met grote, amandelvormige ogen en een klein, rond hoofd. Hun vacht kan variëren van lang en zacht tot kort en dicht, afhankelijk van welke ouder het meest domineert in hun genen. De vacht kan ook verschillende kleuren hebben, waaronder zwart, bruin, wit, rood en crème.

corgipom hond

Karakter

De Corgipom staat bekend om zijn vriendelijke en liefdevolle persoonlijkheid. Ze zijn zeer sociaal en houden ervan om bij hun baasjes en andere mensen te zijn. Ze zijn ook erg slim en leergierig, waardoor ze gemakkelijk te trainen zijn. Ze hebben echter ook een sterke wil en kunnen koppig zijn, dus het is belangrijk om vroeg met training te beginnen.

Temperament

De Corgipom is een energieke hond en houdt van spelen en wandelen. Ze hebben dagelijkse lichaamsbeweging nodig om te voorkomen dat ze zich gaan vervelen en destructief worden. Omdat ze zeer sociaal zijn, is het belangrijk om ze niet te lang alleen te laten, anders kunnen ze angstig en gestrest worden. Ze hebben ook de neiging om veel te blaffen, dus het is belangrijk om voldoende tijd te besteden aan het trainen van deze gewoonte.

Gezondheid

Over het algemeen is de Corgipom een gezonde hond. Ze hebben echter de neiging om overgewicht te krijgen, dus het is belangrijk om hun dieet en lichaamsbeweging te reguleren. Ze kunnen ook vatbaar zijn voor bepaalde gezondheidsproblemen die bij hun ouderrassen voorkomen, zoals heupdysplasie, oogproblemen en huidallergieën. Het is belangrijk om regelmatig een dierenarts te bezoeken en de gezondheid van uw Corgipom te controleren.

Verzorging

De Corgipom heeft weinig verzorging nodig, maar regelmatig borstelen kan helpen om klitten en los haar te voorkomen. Het is ook belangrijk om hun tanden regelmatig te poetsen om tandsteen en tandbederf te voorkomen. Ze hebben ook de neiging om veel te blaffen, dus het is belangrijk om ze te trainen om dit te beheersen.

Kan de Corgipom goed met kinderen?

Ja, de Corgipom kan goed overweg met kinderen. Ze zijn zeer sociaal en houden ervan om met mensen samen te zijn, inclusief kinderen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat deze honden klein zijn en kwetsbaar kunnen zijn voor ruw spel. Het is daarom belangrijk om kinderen te leren hoe ze op een respectvolle en veilige manier met de hond moeten omgaan.

Kan de Corgipom goed alleen zijn?

De Corgipom is een zeer sociale hond en houdt van het gezelschap van mensen. Als ze te lang alleen worden gelaten, kunnen ze angstig en gestrest worden. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat ze voldoende aandacht en lichaamsbeweging krijgen en niet te lang alleen worden gelaten.

Vergelijkbare honden

Als je op zoek bent naar een hond die vergelijkbaar is met de Corgipom, zijn er enkele andere rassen om te overwegen. De eerste is de Maltipom, een kruising tussen een Maltezer en een Pomeriaan. Deze honden zijn klein van formaat en hebben een zachte, pluizige vacht. Ze zijn ook zeer sociaal en vriendelijk, waardoor ze geweldige metgezellen zijn.

Een andere hond die vergelijkbaar is met de Corgipom is de Shihpom, een kruising tussen een Shih Tzu en een Pomeriaan. Deze honden zijn ook klein en hebben een zachte, pluizige vacht. Ze zijn zeer vriendelijk en aanhankelijk en houden ervan om bij hun baasjes te zijn.

Conclusie

De Corgipom is een schattige en liefdevolle hond die perfect is voor mensen die op zoek zijn naar een kleine hond als metgezel. Ze hebben een vriendelijke persoonlijkheid en zijn gemakkelijk te trainen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat ze voldoende aandacht en lichaamsbeweging krijgen en niet te lang alleen worden gelaten.

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *