Rassen

Doxiepoo: Een Poedel & Teckel kruising [Foto’s]

3 Minuten

Ben je op zoek naar een leuke kleine hond, en overweeg je misschien een Doxiepoo? In dit artikel gaan we dieper in op dit ras, en bespreken we alles wat je moet weten voordat je deze schattige kleine hond in huis haalt. Dus leun achterover, ontspan en laten we beginnen!

De Doxiepoo is een kruising tussen een Dwergteckel (Dachshund) en een Poedel. Deze hondjes zijn vrij nieuw in de wereld van designerhonden, en worden steeds populairder bij hondenliefhebbers. De Doxiepoo is een kleine hond, met een schattig uiterlijk en een liefdevol karakter. Laten we verder ingaan op dit bijzondere ras.

OnderwerpInformatie
RasgroepKruisingen
Andere naamGeen
OorsprongVerenigde Staten van Amerika
Grootte (reu)25 – 38 cm
Grootte (teef)25 – 38 cm
Gewicht (reu)3 – 8 kg
Gewicht (teef)3 – 8 kg
KleurenVerschillende kleuren
VachtsoortKrullend of golvend
Gemiddelde leeftijd12 – 15 jaar

Geschiedenis van de Doxiepoo

Zoals gezegd is de Doxiepoo een kruising tussen een Dwergteckel en een Poedel. Hoewel de exacte oorsprong van deze mix onbekend is, wordt aangenomen dat het ras in de Verenigde Staten is ontstaan. Het is niet bekend wanneer de eerste Doxiepoo is gefokt, maar het is waarschijnlijk dat het ras pas in de afgelopen paar decennia is ontstaan.

Uiterlijk van de Doxiepoo

Doxiepoo’s zijn kleine honden die gemiddeld 20-30 cm hoog worden en tussen de 4 en 12 kg wegen. Ze hebben een langwerpig lichaam en korte pootjes, zoals de Dwergteckel. Hun vacht kan variëren van kort en glad tot lang en krullend, afhankelijk van de kruising tussen de Dwergteckel en de Poedel. Doxiepoo’s zijn er in verschillende kleuren, waaronder zwart, bruin, wit, beige en grijs.

Karakter van de Doxiepoo

Doxiepoo’s zijn sociale, vriendelijke en aanhankelijke honden die graag in de buurt van hun eigenaar zijn. Ze zijn slim en leergierig, wat hen een goede keuze maakt voor hondentraining. Deze honden zijn ook waakzaam en alert, en zullen zeker blaffen als er iets ongewoons gebeurt. Doxiepoo’s hebben een hoge energielevel en zijn graag actief. Ze houden van spelen en wandelen, en zullen zich goed voelen in een actieve huishouding.

Temperament van de Doxiepoo

Doxiepoo’s hebben een liefdevol karakter en zijn over het algemeen goed met kinderen en andere huisdieren. Ze zijn gevoelig en hechten zich sterk aan hun eigenaar, dus het is belangrijk om veel tijd door te brengen met deze hondjes. Doxiepoo’s hebben een zacht temperament en zijn over het algemeen niet agressief.

Gezondheid van de Doxiepoo

Zoals bij alle hondenrassen, zijn er enkele gezondheidsproblemen die bij Doxiepoo’s kunnen voorkomen. Een van de belangrijkste dingen om op te letten is rugproblemen. Doxiepoo’s hebben een langwerpig lichaam, zoals de Dwergteckel, wat kan leiden tot rugproblemen en hernia’s. Het is belangrijk om hun gewicht en activiteiten te reguleren om deze problemen te voorkomen. Daarnaast kunnen Doxiepoo’s last hebben van oogproblemen, epilepsie en allergieën.

Het is belangrijk om je Doxiepoo regelmatig te laten controleren door een dierenarts en ervoor te zorgen dat ze een gezonde levensstijl hebben. Zorg er ook voor dat ze de juiste voeding krijgen en voldoende beweging en mentale stimulatie krijgen.

Verzorging van de Doxiepoo

Doxiepoo’s hebben over het algemeen weinig verzorging nodig, afhankelijk van hun vachttype. Als je Doxiepoo een gladde vacht heeft, dan is een wekelijkse borstelbeurt meestal voldoende. Als je Doxiepoo een krullende of golvende vacht heeft, dan moet je deze misschien vaker borstelen om klitten te voorkomen.

Het is ook belangrijk om de oren van je Doxiepoo schoon te houden en regelmatig hun nagels te knippen. Vergeet niet om hun tanden te poetsen om tandproblemen te voorkomen.

Vergelijkbare honden

Als je op zoek bent naar een hond die vergelijkbaar is met de Doxiepoo, dan zijn er verschillende rassen die je zou kunnen overwegen. Een van de meest vergelijkbare rassen is de Cockapoo, een kruising tussen een Cocker Spaniel en een Poedel. Cockapoo’s hebben een vergelijkbaar uiterlijk en karakter als Doxiepoo’s en zijn ook goede keuzes voor mensen met allergieën.

Een ander ras dat je zou kunnen overwegen is de Maltipoo, een kruising tussen een Maltezer en een Poedel. Maltipoo’s hebben ook een vergelijkbaar uiterlijk en karakter als Doxiepoo’s en zijn ook geweldige huisdieren.

Conclusie

De Doxiepoo is een schattige, sociale en aanhankelijke hond die steeds populairder wordt bij hondenliefhebbers. Dit ras is perfect voor mensen die op zoek zijn naar een kleine hond die graag actief is en veel tijd doorbrengt met zijn eigenaar. Hoewel Doxiepoo’s enkele gezondheidsproblemen kunnen hebben, zijn dit over het algemeen gezonde en gelukkige honden.

Als je overweegt om een Doxiepoo in huis te halen, is het belangrijk om te weten wat je kunt verwachten. Zorg ervoor dat je voldoende tijd en aandacht kunt besteden aan je nieuwe huisdier en dat je ze de juiste verzorging en voeding geeft. Met de juiste zorg en aandacht zal je Doxiepoo een trouwe en liefdevolle metgezel zijn voor vele jaren.

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *