Rassen

Duitse Dog: Uiterlijk en Karakter [Foto’s]

3 Minuten

De Duitse Dog, ook wel bekend als de Deense Dog, is een enorm ras dat oorspronkelijk afkomstig is uit Duitsland. Als je op zoek bent naar een grote hond die je niet alleen gezelschap kan houden, maar ook een geweldige metgezel kan zijn voor jou en je gezin, dan is de Duitse Dog misschien wel de perfecte hond voor jou.

In dit artikel zullen we de geschiedenis, het uiterlijk, karakter, temperament, gezondheid, verzorging, en de relatie met kinderen en alleen zijn van de Duitse Dog bespreken. Ook zullen we vergelijkbare honden bespreken en afsluiten met een conclusie.

OnderwerpInformatie
RasgroepDogachtigen
Andere naamDeutsche Dogge, Great Dane
OorsprongDuitsland
Grootte (reu en teef)Reu: 80-90 cm – Teef: 72-84 cm
Gewicht (reu en teef)Reu: 54-90 kg – Teef: 45-59 kg
KleurenZwart, blauw, gestroomd, geel, harlekijn
VachtsoortKort, dicht en glad
Gemiddelde leeftijd7-10 jaar

Geschiedenis van de Duitse Dog

De Duitse Dog heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oude Egyptenaren, die honden van dit formaat gebruikten voor de jacht. Later werden deze honden door de Romeinen gebruikt als vechthonden. Het moderne ras van de Duitse Dog stamt af van een kruising tussen de Engelse Mastiff en de Ierse Wolfshond, en werd voor het eerst gefokt in Duitsland in de 16e eeuw. Sindsdien is dit ras geliefd vanwege zijn grootte en zijn kalme, vriendelijke temperament.

Uiterlijk

De Duitse Dog is een enorm ras, dat bekend staat om zijn indrukwekkende grootte en krachtige verschijning. Deze hond kan tot 100 kg wegen en wel 2 meter hoog worden! Ze hebben een korte vacht die in verschillende kleuren kan voorkomen, waaronder zwart, wit, blauw, grijs, gestroomd, en fawn. Hun grote kop en lange nek zijn typerend voor het ras, evenals hun brede borstkas en lange poten.

duitse dog hond

Karakter en Temperament

Hoewel de Duitse Dog vanwege zijn grootte intimiderend kan lijken, is het eigenlijk een van de zachtaardigste hondenrassen die er bestaan. Deze honden zijn kalm en vriendelijk van aard, en staan bekend om hun aanhankelijkheid en loyaliteit. Ze zijn vaak erg gehecht aan hun baasjes en vinden het leuk om bij hen in de buurt te zijn. Hoewel ze vanwege hun grootte niet geschikt zijn voor kleine huizen of appartementen, kunnen ze heel goed overweg met kinderen en andere huisdieren.

Gezondheid van de Duitse Dog

Ondanks hun indrukwekkende grootte, zijn Duitse Doggen relatief gezonde honden. Er zijn echter een paar gezondheidsproblemen waar je op moet letten, zoals heupdysplasie, maagtorsie en huidproblemen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je Duitse Dog een uitgebalanceerd dieet krijgt en voldoende beweging krijgt om gezond te blijven.

Verzorging

Hoewel de Duitse Dog een relatief korte vacht heeft, hebben ze wel regelmatige verzorging nodig om hun vacht in goede conditie te houden. Het is belangrijk om hun vacht wekelijks te borstelen om dode haren te verwijderen en hun huid gezond te houden. Daarnaast is het belangrijk om hun oren regelmatig schoon te maken om oorinfecties te voorkomen en hun tanden te poetsen om tandproblemen te voorkomen. Het is ook belangrijk om hun nagels regelmatig te knippen om te voorkomen dat ze te lang worden en pijnlijke klauwproblemen veroorzaken.

Kan de Duitse Dog goed met kinderen?

De Duitse Dog staat bekend om zijn zachtaardige en aanhankelijke karakter, waardoor ze een geweldige metgezel zijn voor kinderen. Het is belangrijk om echter altijd toezicht te houden op de interacties tussen kinderen en Duitse Doggen, aangezien hun grote formaat kinderen kan omverlopen zonder het te bedoelen. Het is ook belangrijk om kinderen te leren hoe ze op een respectvolle manier met de hond moeten omgaan en hen te leren hoe ze signalen van ongemak bij de hond kunnen herkennen.

Kan de Duitse Dog goed alleen zijn?

Duitse Doggen zijn zeer aanhankelijke honden die niet goed alleen kunnen zijn gedurende lange periodes. Ze houden ervan om bij hun baasjes in de buurt te zijn en kunnen angstig of destructief worden als ze te lang alleen gelaten worden. Als je van plan bent om een Duitse Dog in huis te nemen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er altijd iemand thuis is om voor hen te zorgen.

duitse dog karakter

Vergelijkbare honden

Er zijn een aantal hondenrassen die qua grootte en karakteristieken vergelijkbaar zijn met de Duitse Dog. Een paar voorbeelden hiervan zijn:

Ierse Wolfshond: Dit is een van de grootste hondenrassen ter wereld, en staat bekend om zijn vriendelijke en rustige karakter. Net als de Duitse Dog heeft de Ierse Wolfshond veel ruimte nodig om te bewegen.

Engelse Mastiff: Dit ras is ook enorm groot en heeft een rustig en liefdevol karakter. Mastiffs hebben echter meer verzorging nodig dan Duitse Doggen vanwege hun vouwen en rimpels in hun huid.

Sint Bernard: Dit ras is beroemd om zijn reddingswerk in de Alpen en heeft een zachtaardig en vriendelijk karakter. Sint Bernards zijn iets kleiner dan Duitse Doggen, maar hebben nog steeds veel ruimte nodig om te bewegen.

Conclusie

De Duitse Dog is een enorm ras met een zachtaardig en aanhankelijk karakter. Ze zijn geweldige metgezellen voor gezinnen die voldoende ruimte hebben om hen te huisvesten en genoeg tijd hebben om voor hen te zorgen. Hoewel ze gezondheidsproblemen kunnen hebben en niet goed alleen kunnen zijn, zijn ze over het algemeen relatief gezonde en gelukkige honden. Als je op zoek bent naar een grote hond die je veel liefde en gezelschap kan bieden, is de Duitse Dog zeker het overwegen waard.

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *