Rassen

Engelse Foxhound: Gezondheid en Verzorging [Foto’s]

4 Minuten

Als je op zoek bent naar een actieve en liefhebbende viervoeter die klaar is om de hele dag door te rennen en te spelen, dan is de Engelse Foxhound wellicht de hond voor jou. Deze jachthond is niet alleen bekend om zijn atletische bouw en onuitputtelijke energie, maar ook om zijn vriendelijke en aanhankelijke karakter.

In dit artikel zullen we de geschiedenis, uiterlijk, karakter, temperament en gezondheid van de Engelse Foxhound bespreken, evenals zijn verzorging, hoe hij omgaat met kinderen en alleen zijn, en vergelijkbare honden. Laten we beginnen met een aantal uiterlijke kenmerken van dit hondenras!

OnderwerpInformatie
RasgroepHound
Andere naamEngelse jachthond
OorsprongVerenigd Koninkrijk
GrootteReu: 55-64 cm – Teef: 50-60 cm
GewichtReu: 29-34 kg – Teef: 25-29 kg
KleurenZwart, wit, tan, bruin, driekleurig (zwart, wit, bruin)
VachtsoortKortharig
Gemiddelde leeftijd10-13 jaar

Geschiedenis van de Engelse Foxhound

De Engelse Foxhound is ontstaan in Engeland in de 18e eeuw. Het was een kruising tussen verschillende hondenrassen, waaronder de Greyhound, Beagle en Bloedhond. Deze nieuwe hond werd gefokt voor de jacht op vossen, wat een populaire sport was onder de Engelse adel. Tegenwoordig wordt de Engelse Foxhound voornamelijk gefokt voor de jacht en als gezelschapshond.

Uiterlijk

De Engelse Foxhound heeft een atletische bouw en is gebouwd voor snelheid en uithoudingsvermogen. Hij heeft een lange snuit, grote oren en een lange staart. Zijn vacht is kort, dicht en glanzend, en kan in verschillende kleuren voorkomen, waaronder zwart, wit, tan en rood. De Engelse Foxhound is een grote hond en kan tot wel 60 centimeter hoog worden en meer dan 30 kilo wegen.

Karakter

De Engelse Foxhound staat bekend om zijn vriendelijke en aanhankelijke karakter. Hij is een sociale hond die graag tijd doorbrengt met zijn baasjes en andere honden. Hij is ook zeer intelligent en heeft veel mentale en fysieke stimulatie nodig om gelukkig te zijn. De Engelse Foxhound is van nature een jager en kan soms koppig zijn, dus het is belangrijk om hem goed te trainen en hem voldoende beweging te geven.

Temperament van de Engelse Foxhound

De Engelse Foxhound is een energieke hond die van rennen en spelen houdt. Hij heeft veel beweging nodig en heeft een grote behoefte aan ruimte om te rennen en te spelen. De Engelse Foxhound is van nature een jager en heeft een goed ontwikkeld reukvermogen. Hij kan soms achter wild aanjagen en kan dan moeilijk te stoppen zijn. Het is daarom belangrijk om hem goed te trainen en hem altijd aan de lijn te houden tijdens het uitlaten.

Gezondheid

Over het algemeen is de Engelse Foxhound een gezonde hond, maar zoals bij alle hondenrassen kunnen er gezondheidsproblemen voorkomen. Een van de meest voorkomende problemen bij de Engelse Foxhound is heupdysplasie, een aandoening waarbij de heupgewrichten niet goed ontwikkeld zijn en slijtage veroorzaken.

Andere gezondheidsproblemen die kunnen voorkomen zijn oorinfecties, huidproblemen en maagproblemen. Het is belangrijk om regelmatig de gezondheid van je Engelse Foxhound te controleren en hem op tijd naar de dierenarts te brengen voor preventieve controles en behandelingen.

Verzorging van de Engelse Foxhound

De Engelse Foxhound heeft een korte, dichte vacht die weinig verzorging nodig heeft. Het is voldoende om hem regelmatig te borstelen om losse haren te verwijderen en zijn vacht glanzend en gezond te houden. Daarnaast is het belangrijk om zijn oren schoon te houden om infecties te voorkomen. De Engelse Foxhound heeft ook veel beweging nodig en moet dagelijks worden uitgelaten om te rennen en te spelen.

Kan de Engelse Foxhound goed met kinderen?

Ja, de Engelse Foxhound kan goed met kinderen overweg. Hij is een vriendelijke hond die graag speelt en veel energie heeft. Het is echter belangrijk om kinderen te leren hoe ze op een veilige en respectvolle manier met de hond moeten omgaan en hem niet te plagen of pijn te doen. Daarnaast moet een volwassene altijd toezicht houden wanneer de hond en kinderen samen spelen.

Kan de Engelse Foxhound goed alleen zijn?

De Engelse Foxhound is een sociale hond die graag bij zijn baasjes en andere honden is. Hij kan echter goed alleen zijn als hij hier goed op is getraind en voldoende mentale en fysieke stimulatie krijgt. Het is belangrijk om hem te leren hoe hij alleen kan zijn en hem voldoende speelgoed en activiteiten te geven om hem bezig te houden wanneer hij alleen is.

Vergelijkbare honden

Als je op zoek bent naar een hond die vergelijkbaar is met de Engelse Foxhound, dan zijn er verschillende hondenrassen die je zou kunnen overwegen. Enkele voorbeelden zijn:

Beagle: De Beagle is een kleinere jachthond die ook bekend staat om zijn vriendelijke en aanhankelijke karakter. Net als de Engelse Foxhound heeft de Beagle veel beweging nodig en heeft hij een goed ontwikkeld reukvermogen.

Redbone Coonhound: De Redbone Coonhound is een ander ras van jachthonden die bekend staan om hun energie en uithoudingsvermogen. Ze hebben ook een vergelijkbaar uiterlijk als de Engelse Foxhound en hebben een aanhankelijk karakter.

Bloedhond: De Bloedhond is een ander ras dat werd gefokt voor de jacht. Ze hebben een vergelijkbaar uiterlijk als de Engelse Foxhound en zijn ook zeer intelligent en aanhankelijk.

Conclusie

De Engelse Foxhound is een liefhebbende en energieke jachthond die graag tijd doorbrengt met zijn baasjes en andere honden. Hij heeft veel beweging nodig en heeft een goed ontwikkeld reukvermogen. De Engelse Foxhound kan goed met kinderen overweg en kan goed alleen zijn als hij hier goed op is getraind. Het is belangrijk om zijn gezondheid goed in de gaten te houden en hem regelmatig naar de dierenarts te brengen voor preventieve controles en behandelingen.

Als je op zoek bent naar een hond die vergelijkbaar is met de Engelse Foxhound, zijn er verschillende rassen die je zou kunnen overwegen, zoals de Beagle, Coonhound en Bloedhond.

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *