Rassen

Engelse Toy Terrier: Gezondheid en Uiterlijk [Foto’s]

3 Minuten

Als je op zoek bent naar een kleine hond met een groot hart, dan is de Engelse Toy Terrier misschien wel de hond voor jou. Dit ras is misschien niet zo bekend als sommige andere rassen, maar dat maakt hem niet minder speciaal. In dit artikel gaan we dieper in op de geschiedenis, het uiterlijk, karakter, temperament, gezondheid en verzorging van dit unieke ras. Ook beantwoorden we de vragen of de Engelse Toy Terrier goed met kinderen kan en of hij goed alleen kan zijn. Maar nu eerst de uiterlijke kenmerken van deze stoere terrier!

OnderwerpInformatie
RasgroepTerriers
Andere naamZwarte en Bruine Toy Terrier
OorsprongEngeland
Grootte (reu en teef)25-30 cm en 25-30 cm
Gewicht (reu en teef)2-3 kg en 2-3 kg
KleurenZwart en bruin
VachtsoortKort en glad
Gemiddelde leeftijd12-13 jaar

Geschiedenis

De Engelse Toy Terrier, ook wel bekend als de Black and Tan Toy Terrier, is een oud ras dat al sinds de 16e eeuw in Engeland gefokt wordt. Het ras werd oorspronkelijk gefokt om op ratten en muizen te jagen in de huizen en op de boerderijen van Engeland. Het ras is nauw verwant aan de Manchester Terrier, die een grotere versie van de Engelse Toy Terrier is.

In de 19e eeuw werden deze kleine honden populair als gezelschapshonden bij de rijke elite van Engeland. Het ras is in die tijd bijna uitgestorven, maar is gelukkig weer opgepikt door fokkers en weer opgebouwd tot het ras dat we nu kennen.

Uiterlijk

De Engelse Toy Terrier is een kleine hond, slechts 25-30 cm hoog en 2-3 kilogram zwaar. Ze hebben een glanzende zwarte vacht met tan aftekeningen op hun snuit, poten en borst. De oren zijn klein en driehoekig en worden rechtop gedragen. De staart is recht en kort, en wordt ook omhoog gedragen.

engelse toy terrier hond

Karakter

De Engelse Toy Terrier staat bekend om zijn levendige, nieuwsgierige en alerte karakter. Ze zijn zeer intelligent en hebben een grote behoefte aan mentale en fysieke stimulatie. Ze zijn ook zeer loyaal en aanhankelijk naar hun baasjes. Het zijn echte gezelschapshonden en willen het liefst de hele dag bij je zijn.

Temperament

De Engelse Toy Terrier heeft een zeer zelfverzekerd karakter en kan soms zelfs een beetje eigenwijs zijn. Ze zijn echter ook zeer gevoelig en kunnen niet goed tegen harde of strenge trainingstechnieken. Positieve bekrachtiging werkt het beste bij dit ras. Ze kunnen soms een beetje jaloers zijn op andere honden of mensen, dus het is belangrijk om ze goed te socialiseren.

Gezondheid

Over het algemeen is de Engelse Toy Terrier een gezond ras, maar zoals bij alle rassen zijn er wel enkele gezondheidsproblemen waar je op moet letten. Omdat ze zo klein zijn, zijn ze vatbaar voor botbreuken en andere verwondingen. Ook kunnen ze last krijgen van patella luxatie, een aandoening waarbij de knieschijf uit de kom kan schieten. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat ze een gezond dieet krijgen en voldoende beweging, om overgewicht te voorkomen. Verder is het belangrijk om regelmatig de tanden van de Engelse Toy Terrier te poetsen om tandproblemen te voorkomen.

Verzorging

De vacht van de Engelse Toy Terrier is kort en glanzend en heeft weinig verzorging nodig. Af en toe borstelen met een zachte borstel is voldoende om de vacht in goede conditie te houden. Het is ook belangrijk om de oren schoon te houden om infecties te voorkomen. Verder moeten de nagels regelmatig worden geknipt en is het belangrijk om de tanden te poetsen om tandproblemen te voorkomen.

Kan de Engelse Toy Terrier goed met kinderen?

Hoewel de Engelse Toy Terrier over het algemeen een zeer aanhankelijk ras is, zijn ze van nature terughoudend naar kinderen. Dit komt voornamelijk doordat kinderen onvoorspelbaar kunnen zijn en soms niet weten hoe ze met een hond moeten omgaan. Het is belangrijk om kinderen te leren hoe ze met de hond om moeten gaan en om ervoor te zorgen dat er altijd toezicht is wanneer de hond en kinderen samen zijn. Als de hond goed gesocialiseerd is en gewend is aan kinderen, kan hij echter goed met kinderen overweg.

Kan de Engelse Toy Terrier goed alleen zijn?

De Engelse Toy Terrier is een zeer aanhankelijk ras en kan niet goed tegen langdurige afwezigheid van zijn baasje. Het is belangrijk om de hond geleidelijk aan te laten wennen aan alleen zijn en hem voldoende mentale en fysieke stimulatie te geven wanneer je er niet bent. Het is ook een goed idee om een hondenspeeltje te geven om hem bezig te houden wanneer je er niet bent.

Vergelijkbare honden

Als je op zoek bent naar een kleine hond met een vergelijkbaar uiterlijk en karakter als de Engelse Toy Terrier, dan zijn er enkele andere hondenrassen waar je naar kunt kijken. De Manchester Terrier is een grotere versie van de Engelse Toy Terrier en heeft een vergelijkbaar uiterlijk en karakter. De Yorkshire Terrier is ook een vergelijkbaar ras, maar heeft een langere vacht en is iets kleiner dan de Engelse Toy Terrier. De Chihuahua is ook een klein ras met een vergelijkbaar karakter.

Conclusie

De Engelse Toy Terrier is een uniek ras met een groot hart. Ze zijn zeer aanhankelijk en loyaal naar hun baasjes en hebben een levendig en alert karakter. Hoewel ze van nature terughoudend zijn naar kinderen en niet goed alleen kunnen zijn, zijn ze een geweldige gezelschapshond voor degenen die bereid zijn om hun tijd en aandacht te geven. Met de juiste socialisatie en training kan de Engelse Toy Terrier een geweldige aanvulling zijn op elk gezin.

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *