Rassen

Havashu: Shih Tzu & Havanezer kruising [Foto’s]

3 Minuten

Ben je op zoek naar een schattige en gezellige hond als huisdier? Misschien is een Havashu iets voor jou! In dit artikel gaan we dieper in op de Havashu en alles wat je moet weten voordat je er een in huis neemt. Havashu’s zijn kleine honden met een mix van Havanezer en Shih Tzu bloedlijnen.

Ze zijn bekend om hun liefdevolle en speelse persoonlijkheid en hun knuffelige uiterlijk. Laten we eens kijken naar de geschiedenis van deze schattige hond, het uiterlijk, karakter, temperament, gezondheid, verzorging en vergelijkbare honden.

OnderwerpInformatie
RasgroepKruisingen
Andere naamGeen
OorsprongKruising tussen Shih Tzu en Havanezer
GrootteReu: 23-28 cm – Teef: 21-26 cm
GewichtReu: 3-6 kg – Teef: 3-6 kg
KleurenZwart, wit, crème, goud, rood
VachtsoortLang, zacht en zijdeachtig
Gemiddelde leeftijd12-15 jaar

Geschiedenis van de Havashu

De Havashu is ontstaan uit de kruising van twee verschillende rassen: de Havanezer en de Shih Tzu. Deze hondenrassen hebben elk hun eigen unieke kenmerken, waardoor de Havashu een interessante mix van beide is. Hoewel er weinig bekend is over de oorsprong van de Havashu, is het waarschijnlijk dat deze kruising is ontstaan in de Verenigde Staten, waar veel designerhondenrassen zijn ontstaan.

Uiterlijk van de Havashu

De Havashu is een kleine hond met een gewicht tussen de 3,5 en 6,5 kilogram en een hoogte van 20 tot 28 centimeter. Ze hebben een zachte, dikke vacht die kan variëren in kleur van wit tot zwart, of een combinatie van kleuren. De vacht van de Havashu heeft vaak krullen of golven en vereist regelmatig borstelen om klitten te voorkomen. Hun oren zijn groot en hangen naar beneden, en hun ogen zijn groot en expressief.

Karakter van de Havashu

De Havashu is een lieve en aanhankelijke hond die dol is op knuffelen. Ze zijn ook speels en energiek, wat ze tot geweldige metgezellen maakt voor kinderen. Deze honden zijn intelligent en leren snel nieuwe trucjes en commando’s. Havashu’s hebben een beschermende aard en kunnen een beetje terughoudend zijn bij vreemden, maar met een goede socialisatie kunnen ze vriendelijk zijn tegen iedereen.

Temperament van de Havashu

De Havashu is een zeer sociaal dier en houdt ervan om bij mensen te zijn. Ze hebben de neiging om verlatingsangst te ontwikkelen als ze te lang alleen worden gelaten, dus het is belangrijk om ze voldoende aandacht te geven en regelmatig met ze te spelen. Havashu’s hebben ook de neiging om jaloers te zijn op andere huisdieren en kunnen soms agressief zijn tegenover andere honden.

Gezondheid van de Havashu

Havashu’s hebben net als andere hondenrassen last van enkele gezondheidsproblemen, zoals oogproblemen, allergieën, tandvleesaandoeningen en ademhalingsproblemen. Het is belangrijk om hun gezondheid regelmatig te controleren en ze naar de dierenarts te brengen voor regelmatige controles en vaccinaties. Het is ook belangrijk om hun dieet in de gaten te houden en ervoor te zorgen dat ze voldoende lichaamsbeweging krijgen.

Verzorging van de Havashu

De vacht van de Havashu vereist regelmatig borstelen om klitten te voorkomen en hun huid en vacht gezond te houden. Dit kan één keer per dag nodig zijn, afhankelijk van de lengte en textuur van hun vacht. Het is ook belangrijk om hun tanden te poetsen en hun nagels te knippen om gezondheidsproblemen te voorkomen. Daarnaast hebben Havashu’s behoefte aan regelmatige lichaamsbeweging en spelletjes om hen bezig en actief te houden.

Vergelijkbare honden

Er zijn verschillende andere rassen die vergelijkbaar zijn met de Havashu. Een daarvan is de Havapoo, die ontstaat uit de kruising van een Havanezer en een Poedel. Havapoos zijn iets groter dan Havashu’s en hebben een gekrulde vacht die minder haarverlies veroorzaakt. Een andere vergelijkbare hond is de Shihpoo, een kruising tussen een Shih Tzu en een Poedel. Shihpoos zijn vergelijkbaar met Havashu’s in grootte en temperament en hebben ook een krullende vacht.

Conclusie

De Havashu is een schattige en lieve hond die een geweldige metgezel kan zijn voor zowel gezinnen als individuen. Hun liefdevolle en speelse persoonlijkheid, gecombineerd met hun knuffelige uiterlijk, maakt hen een populaire keuze als huisdier. Het is echter belangrijk om te onthouden dat Havashu’s speciale verzorging en aandacht nodig hebben om gezond en gelukkig te blijven. Met de juiste zorg en aandacht kunnen Havashu’s een geweldige toevoeging zijn aan elk huishouden.

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *