Rassen

Malchi: Een Maltezer & Chihuahua kruising [Foto’s]

3 Minuten

De Malchi is een kleine gezelschapshond die de laatste jaren aan populariteit heeft gewonnen. Dit ras is ontstaan uit het kruisen van de Maltezer en de Chihuahua en heeft de beste eigenschappen van beide rassen geërfd. De Malchi is een liefdevolle, speelse en aanhankelijke hond die perfect is voor mensen die op zoek zijn naar een trouwe metgezel. In dit artikel zullen we de geschiedenis, het uiterlijk, het karakter, het temperament, de gezondheid, de verzorging en vergelijkbare honden van de Malchi bespreken.

OnderwerpInformatie
RasgroepKruisingen
Andere naamGeen
OorsprongVerenigde Staten
Grootte (reu en teef in cm)20-25 (reu) – 18-23 (teef)
Gewicht (reu en teef in kg)3-4 (reu) – 2-3 (teef)
KleurenVerschillende kleuren
VachtsoortZacht en zijdeachtig
Gemiddelde leeftijd12-15 jaar

Geschiedenis van de Malchi

De Malchi is een relatief nieuw hondenras en het is nog niet duidelijk wanneer en waar het ras precies is ontstaan. Het is waarschijnlijk dat de Malchi in de Verenigde Staten is gefokt, omdat het kruisen van verschillende rassen populair is in Amerika. Het doel van het fokken van de Malchi was om een ​​hond te creëren met de beste eigenschappen van de Maltezer en de Chihuahua, zoals hun speelsheid, aanhankelijkheid en intelligentie. De Malchi is nog niet erkend door de Raad van beheer, maar wordt wel erkend door andere hondenverenigingen.

Uiterlijk van de Malchi

De Malchi is een kleine hond en weegt gemiddeld tussen de 2 en 4 kilogram. Het ras heeft een compact en stevig lichaam en een ronde kop met grote, expressieve ogen en een schattige neus. De oren van de Malchi zijn meestal groot en hangend, net als die van de Chihuahua. Het ras heeft meestal een zachte en zijdeachtige vacht die kan variëren van wit tot bruin of zwart. De Malchi heeft meestal een korte vacht die weinig tot geen verharing heeft en daardoor een goede keuze is voor mensen met allergieën.

malchi kruising

Karakter van de Malchi

De Malchi is een liefdevolle, speelse en aanhankelijke hond die dol is op zijn baasje. Dit ras heeft de beste eigenschappen van de Maltezer en de Chihuahua geërfd en staat bekend om zijn intelligentie en trainbaarheid. De Malchi is een zeer sociaal dier en houdt van gezelschap. Ze zijn geweldig met kinderen en andere huisdieren, mits ze goed gesocialiseerd zijn op jonge leeftijd. Omdat ze erg aanhankelijk zijn, kunnen ze soms last hebben van verlatingsangst en moeten ze voldoende aandacht krijgen.

Temperament van de Malchi

De Malchi is een zeer energieke hond en houdt van spelen en rennen. Ze hebben veel beweging nodig om gezond en gelukkig te blijven. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je Malchi voldoende beweging krijgt door regelmatig met hem te wandelen en spelen. Ondanks hun kleine grootte, zijn Malchi’s zeer waakzaam en kunnen ze goed blaffen om indringers af te schrikken. Ze zijn zeer intelligent en kunnen snel leren, maar hebben soms wel een eigen willetje. Het is daarom belangrijk om consequent en geduldig te zijn bij de training van een Malchi.

Gezondheid van de Malchi

Over het algemeen is de Malchi een gezonde hond met een gemiddelde levensverwachting van 12 tot 15 jaar. Zoals bij elk hondenras zijn er echter enkele gezondheidsproblemen waar Malchi’s vatbaar voor kunnen zijn. Een veel voorkomend probleem bij de Malchi is gebitsproblemen, zoals tandbederf en tandvleesaandoeningen. Het is daarom belangrijk om de tanden van je Malchi regelmatig te poetsen en hem te voorzien van kauwspeeltjes om tandbederf te voorkomen. Andere gezondheidsproblemen die vaak voorkomen bij de Malchi zijn ademhalingsproblemen, luxerende patella, en oogproblemen.

Verzorging van de Malchi

De Malchi heeft weinig verzorging nodig en is daarom een goede keuze voor mensen die weinig tijd hebben voor het onderhoud van een huisdier. Hun zachte en zijdeachtige vacht moet echter wel regelmatig worden geborsteld om klitten te voorkomen en hun vacht gezond te houden. De oren van de Malchi moeten ook regelmatig worden schoongemaakt om infecties te voorkomen. Het is belangrijk om hun tanden regelmatig te poetsen en hun nagels bij te houden om te voorkomen dat ze te lang worden.

Vergelijkbare honden

Als je geïnteresseerd bent in de Malchi, zijn er ook andere hondenrassen die vergelijkbaar zijn. Hieronder staan enkele van de populaire rassen die vergelijkbaar zijn met de Malchi:

Maltipoo: De Maltipoo is een kruising tussen de Maltezer en de Poedel en heeft vergelijkbare eigenschappen als de Malchi.

Chorkie: De Chorkie is een kruising tussen de Chihuahua en de Yorkshire Terrier en heeft een vergelijkbaar temperament als de Malchi.

Pomeriaan: De Pomeriaan is een kleine, speelse hond met een dikke vacht en heeft enkele eigenschappen die vergelijkbaar zijn met de Malchi.

Conclusie

De Malchi is een liefdevolle, speelse en aanhankelijke hond die perfect is voor mensen die op zoek zijn naar een trouwe metgezel. Dit ras heeft de beste eigenschappen van de Maltezer en de Chihuahua geërfd en staat bekend om zijn intelligentie, trainbaarheid en sociale aard. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je Malchi voldoende beweging krijgt en dat hij regelmatig wordt verzorgd om hem gezond en gelukkig te houden. Als je geïnteresseerd bent in de Malchi, zijn er ook andere vergelijkbare hondenrassen om te overwegen.

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *