Rassen

Mastin Del Pirineo: Verzorging en Uiterlijk [Foto’s]

3 Minuten

Als je op zoek bent naar een grote, sterke en beschermende hond die ook liefdevol en aanhankelijk is, dan is de Mastin Del Pirineo misschien wel de perfecte keuze voor jou. Deze hond, ook wel bekend als de Pyreneese Mastiff, is al eeuwenlang een trouwe metgezel van herders en boeren in de Pyreneeën.

OnderwerpInformatie
RasgroepWerkhonden
Andere naamPyreneese Mastiff, Pyrenean Mastiff
OorsprongSpanje
Grootte (reu)77-82 cm
Grootte (teef)71-77 cm
Gewicht (reu)80-100 kg
Gewicht (teef)70-90 kg
KleurenWit, grijs, gestroomd
VachtsoortLang, dik en ruw
Gemiddelde leeftijd10-12 jaar

Geschiedenis

De geschiedenis van de Mastin Del Pirineo gaat terug tot het oude Spanje en Frankrijk. Deze hond werd oorspronkelijk gefokt om kuddes te beschermen tegen wolven en beren, en hij heeft deze vaardigheid door de jaren heen behouden. Tegenwoordig wordt de Mastin Del Pirineo voornamelijk gehouden als een huisdier en waakhond.

Uiterlijk

De Mastin Del Pirineo is een grote hond, met een imposante verschijning. Hij heeft een dikke, wollige vacht die in verschillende kleuren kan voorkomen, waaronder wit, zwart, grijs en bruin. Deze hond heeft een brede kop, sterke kaken en grote, donkere ogen. Zijn oren zijn middelgroot en hangen naar beneden. Zijn staart is lang en vol, en wordt meestal naar beneden gedragen.

Karakter

De Mastin Del Pirineo staat bekend om zijn loyaliteit en beschermend instinct. Hij is zeer toegewijd aan zijn gezin en zal hen altijd beschermen tegen gevaar. Ondanks zijn grote omvang is deze hond meestal kalm en geduldig. Hij is ook erg aanhankelijk en houdt van knuffelen en spelen. Vanwege zijn beschermende aard kan de Mastin Del Pirineo soms wat terughoudend zijn tegenover vreemden, maar als hij goed gesocialiseerd is, zal hij zich ook vriendelijk opstellen tegenover gasten.

Temperament

De Mastin Del Pirineo is een hond met een rustig temperament, maar hij heeft wel veel beweging nodig. Als je deze hond als huisdier wilt houden, moet je hem dagelijks uitlaten en voldoende lichaamsbeweging geven. Als je hem niet voldoende beweging geeft, kan hij zich gaan vervelen en destructief gedrag gaan vertonen.

Gezondheid

Over het algemeen is de Mastin Del Pirineo een gezonde hond, maar zoals bij alle rassen zijn er enkele aandoeningen waarvoor ze vatbaar zijn. Sommige van deze aandoeningen zijn heupdysplasie, elleboogdysplasie en oogproblemen. Het is belangrijk om regelmatig naar de dierenarts te gaan en de gezondheid van je hond in de gaten te houden.

Verzorging

De Mastin Del Pirineo heeft een dikke vacht die regelmatig geborsteld moet worden om klitten en knopen te voorkomen. Ook moeten zijn nagels regelmatig geknipt worden en zijn oren schoongemaakt worden om infecties te voorkomen. Vergeet niet om regelmatig zijn tanden te poetsen om tandplak en tandsteen op te bouwen, wat kan leiden tot tandvleesaandoeningen en andere mondproblemen.

Kan de Mastin Del Pirineo goed met kinderen?

Ja, de Mastin Del Pirineo kan goed met kinderen overweg. Hij is zeer beschermend tegenover zijn gezin en zal zijn kinderen altijd beschermen tegen gevaar. Maar, omdat deze hond zo groot is en een beschermend instinct heeft, is het belangrijk om kinderen te leren hoe ze zich rondom hem moeten gedragen. Het is ook belangrijk om kinderen nooit alleen met de hond te laten, en om toezicht te houden tijdens interacties tussen kinderen en de hond.

Kan de Mastin Del Pirineo goed alleen zijn?

De Mastin Del Pirineo kan goed alleen zijn, maar hij heeft wel menselijk gezelschap nodig. Deze hond is erg aanhankelijk en heeft graag zijn gezin om zich heen. Als je vaak weg bent van huis, is het belangrijk om een plan te hebben om je hond bezig te houden en hem de nodige aandacht te geven. Je kunt bijvoorbeeld speelgoed voor hem kopen om mee te spelen terwijl je weg bent, of hem naar een hondenoppas brengen.

Vergelijkbare honden

Als je op zoek bent naar een hond die vergelijkbaar is met de Mastin Del Pirineo, zijn er enkele rassen die je zou kunnen overwegen. Een van deze rassen is de Newfoundlander, een grote en loyale hond die ook bekend staat om zijn beschermende instinct en aanhankelijkheid. Een andere hond die vergelijkbaar is met de Mastin Del Pirineo is de Sint Bernard, een groot ras dat ook geschikt is als waakhond en huisdier.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een grote, sterke en beschermende hond die ook liefdevol en aanhankelijk is, dan is de Mastin Del Pirineo misschien wel de perfecte keuze voor jou. Deze hond is een trouwe metgezel die zijn gezin altijd zal beschermen en verzorgen. Als je ervoor zorgt dat hij de nodige beweging en aandacht krijgt, en regelmatig naar de dierenarts gaat, kan deze hond een geweldige toevoeging zijn aan je gezin.

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *