Rassen

Napolitaanse Mastiff: Uiterlijk en Gezondheid [Foto’s]

3 Minuten

Als je op zoek bent naar een trouwe metgezel die indruk maakt met zijn imposante uiterlijk en zachte karakter, dan is de Napolitaanse Mastiff misschien wel de hond voor jou. Deze kolossale hond is niet alleen een geweldige waakhond, maar ook een liefdevolle metgezel voor het hele gezin. In dit artikel gaan we dieper in op de geschiedenis, uiterlijk, karakter, temperament, gezondheid, verzorging en omgang met kinderen van de Napolitaanse Mastiff.

OnderwerpInformatie
RasgroepMolossers
Andere naamMastino Napoletano
OorsprongItalië
Grootte (reu en teef)65 – 75 cm – 60 – 68 cm
Gewicht (reu en teef)60 – 70 kg – 50 – 60 kg
KleurenZwart, blauw, bruin, grijs en gestroomd
VachtsoortKort, dicht en glad
Gemiddelde leeftijd8-10 jaar

Geschiedenis van de Napolitaanse Mastiff

De Napolitaanse Mastiff is een van de oudste hondenrassen ter wereld en vindt zijn oorsprong in Italië. Het ras werd gefokt als waakhond en verdediger van kastelen en landgoederen. Tegenwoordig wordt de Napolitaanse Mastiff nog steeds gebruikt als waakhond, maar ook als gezelschapshond.

Uiterlijk

De Napolitaanse Mastiff is een indrukwekkende verschijning met een brede kop en krachtige kaken. Het ras heeft een sterke en gespierde lichaamsbouw en kan tot wel 70 kg wegen. De vacht van de Napolitaanse Mastiff is kort en glad en kan verschillende kleuren hebben, waaronder zwart, blauw, grijs en gestroomd.

Napolitaanse Mastiff hondenras

Karakter van de Napolitaanse Mastiff

Hoewel de Napolitaanse Mastiff er intimiderend uitziet, heeft hij een zacht karakter. Hij is loyaal en toegewijd aan zijn eigenaar en gezin en zal er alles aan doen om hen te beschermen. Daarnaast is de Napolitaanse Mastiff ook erg sociaal en speels, vooral met kinderen.

Temperament

De Napolitaanse Mastiff is van nature een waakhond en kan daardoor soms terughoudend zijn naar vreemden. Het is belangrijk om de hond op jonge leeftijd te socialiseren en te trainen om hem te laten wennen aan verschillende situaties en mensen. Met de juiste training en socialisatie kan de Napolitaanse Mastiff een vriendelijke en zachtaardige metgezel zijn.

Gezondheid

De Napolitaanse Mastiff is over het algemeen een gezonde hond, maar zoals bij alle rassen zijn er bepaalde gezondheidsproblemen waar je op moet letten. De Napolitaanse Mastiff kan bijvoorbeeld last hebben van heupdysplasie, elleboogdysplasie en ademhalingsproblemen. Het is belangrijk om regelmatig de dierenarts te bezoeken en de gezondheid van de hond goed in de gaten te houden.

Verzorging

De Napolitaanse Mastiff heeft een korte vacht die gemakkelijk te onderhouden is. Het is belangrijk om de hond regelmatig te borstelen om losse haren te verwijderen en de vacht glanzend en gezond te houden. Daarnaast is het belangrijk om de oren van de Napolitaanse Mastiff schoon te houden om infecties te voorkomen en de nagels regelmatig te knippen om problemen met de poten te voorkomen.

Kan de Napolitaanse Mastiff goed met kinderen?

Ja, de Napolitaanse Mastiff kan goed overweg met kinderen. Hij is erg speels en zal vaak zelfs de kinderen beschermen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat de Napolitaanse Mastiff een grote hond is en per ongeluk omver kan rennen of een kind kan afschrikken. Daarom is het belangrijk om de hond te trainen en kinderen te leren hoe ze op de juiste manier met de hond moeten omgaan.

Kan de Napolitaanse Mastiff goed alleen zijn?

De Napolitaanse Mastiff is van nature een gezelschapshond en kan moeite hebben met alleen zijn. Het is belangrijk om de hond van jongs af aan te leren om alleen te zijn en hem te voorzien van voldoende speelgoed en vermaak. Het is ook een goed idee om een ​​oppas te regelen als je langere tijd van huis bent om ervoor te zorgen dat de hond goed verzorgd wordt.

Vergelijkbare honden

Als je geïnteresseerd bent in de Napolitaanse Mastiff, zijn er nog een aantal andere rassen die je misschien leuk vindt. De Engelse Mastiff is bijvoorbeeld een vergelijkbaar ras met een vergelijkbare geschiedenis en uiterlijk. De Dogo Argentino is ook een grote hond die vaak wordt gebruikt als waakhond. De Cane Corso is een ander ras dat qua uiterlijk en karakter vergelijkbaar is met de Napolitaanse Mastiff.

Conclusie

De Napolitaanse Mastiff is een indrukwekkende hond met een zacht karakter en een sterke loyaliteit aan zijn eigenaar en gezin. Het ras is geschikt voor gezinnen met kinderen en kan goed overweg met andere huisdieren. Het is echter belangrijk om te onthouden dat de Napolitaanse Mastiff een grote hond is die veel beweging en aandacht nodig heeft. Als je bereid bent om de tijd en energie te investeren in de verzorging en training van deze prachtige hond, kan hij een geweldige metgezel zijn voor vele jaren.

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *