Rassen

Norwich Terrier: Gezondheid en Karakter [Foto’s]

4 Minuten

In dit artikel gaan we het hebben over de Norwich Terrier. Als je op zoek bent naar een kleine, energieke en intelligente hond die perfect past bij jouw actieve levensstijl, dan is de Norwich Terrier misschien wel de juiste keuze voor jou. In dit artikel gaan we dieper in op de geschiedenis, het uiterlijk, karakter, temperament, gezondheid, verzorging, interactie met kinderen en alleen thuis zijn van deze kleine hond.

OnderwerpInformatie
RasgroepTerriers
Andere naamGeen
OorsprongGroot-Brittannië
Grootte25-26 cm (reu) – 23-25 cm (teef)
Gewicht5-5,5 kg (reu) – 4-4,5 kg (teef)
KleurenRood, tarwekleurig, zwart en tan, zwart
VachtsoortDubbele vacht, hard en draadachtig
Gemiddelde leeftijd12-15 jaar

Geschiedenis van de Norwich Terrier

De Norwich Terrier is ontstaan in het oosten van Engeland, in de stad Norwich, in de 19e eeuw. Oorspronkelijk werd de Norwich Terrier gefokt om te helpen bij het jagen op ratten en andere kleine dieren. Deze hond staat bekend om zijn moed en vastberadenheid, en zijn vermogen om in nauwe ruimtes te kruipen om ongedierte te vinden en te vangen.

Het ras is ontstaan uit een mix van verschillende honden, waaronder de Irish Terrier, de Cairn Terrier en de Border Terrier. Tegenwoordig wordt de Norwich Terrier voornamelijk gefokt als gezelschapshond, maar zijn jachtinstincten zijn nog steeds aanwezig.

Uiterlijk van de Norwich Terrier

De Norwich Terrier is een kleine hond met een compact en stevig lichaam. Ze hebben een rechte, dichte vacht die meestal in de kleuren rood, tarwe, zwart en bruin voorkomt. De vacht heeft weinig verzorging nodig, af en toe borstelen is voldoende.

De Norwich Terrier heeft kleine, puntige oren en een sterke kaak. Hun ogen zijn donker en intelligent en stralen een vastberaden en alert karakter uit. Ze hebben een hoogte van ongeveer 25 cm en een gewicht van 5 tot 6 kg.

Karakter van de Norwich Terrier

De Norwich Terrier is een kleine, energieke hond die bekend staat om zijn vriendelijke karakter. Het zijn levendige en speelse honden die dol zijn op het gezelschap van mensen. Ze zijn erg aanhankelijk en willen het liefst de hele dag bij hun eigenaar zijn.

De Norwich Terrier is ook zeer intelligent en leert snel. Ze zijn goed te trainen en zijn vaak behoorlijk gehoorzaam. Ze hebben echter ook een eigen wil en kunnen soms eigenwijs zijn. Het is daarom belangrijk om consequent te zijn in de training en de hond te laten zien wie de baas is.

Temperament van de Norwich Terrier

De Norwich Terrier heeft een groot temperament en een enorme hoeveelheid energie. Het zijn speelse honden die graag spelen en rennen. Ze zijn actief en houden van beweging. Het is belangrijk om ze genoeg beweging te geven, anders kunnen ze vervelend worden.

Ze hebben ook een groot jachtinstinct en houden ervan om te graven. Het is daarom belangrijk om de Norwich Terrier voldoende uitdaging te geven om te voorkomen dat ze zich gaan vervelen en zichzelf in de problemen werken.

Gezondheid van de Norwich Terrier

Over het algemeen is de Norwich Terrier een gezonde hond met een levensverwachting van 12-16 jaar. Er zijn echter enkele gezondheidsproblemen waar het ras vatbaar voor is. Een van de meest voorkomende aandoeningen is Patella Luxatie, waarbij de knieschijf van de hond uit de groef kan raken. Ook kunnen ze problemen hebben met de ogen, zoals cataract en glaucoom.

Het is belangrijk om de Norwich Terrier regelmatig te laten controleren door een dierenarts en ervoor te zorgen dat ze een uitgebalanceerd dieet krijgen en voldoende beweging krijgen.

Verzorging van de Norwich Terrier

De Norwich Terrier heeft weinig verzorging nodig, maar ze hebben wel een regelmatige borstelbeurt nodig. Het is belangrijk om hun vacht te borstelen en hun oren schoon te maken. Het is ook belangrijk om hun nagels te knippen en hun tanden te poetsen.

De Norwich Terrier heeft een sterke kaak en kan goed kauwen. Het is daarom belangrijk om ze kauwspeeltjes te geven om te voorkomen dat ze op andere dingen kauwen, zoals meubels en schoenen.

Kan de Norwich Terrier goed met kinderen?

De Norwich Terrier is over het algemeen een vriendelijke hond en kan goed overweg met kinderen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat het een kleine hond is en dat kinderen soms ruw kunnen zijn. Het is daarom belangrijk om kinderen te leren hoe ze de hond moeten behandelen en altijd toezicht te houden als ze samen zijn.

Kan de Norwich Terrier goed alleen zijn?

De Norwich Terrier is een aanhankelijke hond die graag bij mensen is. Ze kunnen echter goed alleen zijn als ze geleerd hebben om alleen te zijn. Het is belangrijk om ze langzaam te laten wennen aan alleen zijn en ze te voorzien van voldoende afleiding, zoals speelgoed en kauwspeeltjes.

Vergelijkbare honden

Als je op zoek bent naar een hond die vergelijkbaar is met de Norwich Terrier, dan zijn er een aantal hondenrassen die je misschien interessant vindt. De Cairn Terrier, de West Highland White Terrier en de Schotse Terrier zijn allemaal vergelijkbare rassen die bekend staan om hun energieke en intelligente karakter.

Conclusie

De Norwich Terrier is een kleine, energieke en intelligente hond die perfect past bij een actieve levensstijl. Ze zijn vriendelijk, aanhankelijk en zeer intelligent. Het is belangrijk om ze voldoende beweging te geven en ze regelmatig te laten verzorgen. Ze kunnen goed overweg met kinderen en kunnen goed alleen zijn als ze geleerd hebben om alleen te zijn.

Als je op zoek bent naar een kleine hond die past bij jouw actieve levensstijl en die je gezelschap kan houden, dan is de Norwich Terrier zeker een goede keuze. Zorg ervoor dat je je goed laat informeren voordat je een Norwich Terrier aanschaft en dat je bereid bent om ze te geven wat ze nodig hebben. Op die manier kan je jarenlang genieten van een geweldige metgezel!

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *