Rassen

Olde English Bulldogge: Gezondheid en Temperament [Foto’s]

3 Minuten

Als je op zoek bent naar een hond die sterk, intelligent en vriendelijk is, dan is de Olde English Bulldogge een geweldige keuze. Deze hond heeft een indrukwekkend uiterlijk en een temperament dat past bij gezinnen die op zoek zijn naar een actieve en speelse huisgenoot. In dit artikel zullen we de geschiedenis, het uiterlijk, het karakter, temperament, gezondheid, verzorging en het gedrag van de Olde English Bulldogge bespreken. Lees verder om meer te weten te komen over deze geweldige hond.

OnderwerpInformatie
RasgroepMolossers en dogachtigen
Andere naamOld English Bulldog, Leavitt Bulldog
OorsprongVerenigde Staten
Grootte (reu)48 – 55 cm
Grootte (teef)44 – 50 cm
Gewicht (reu)27 – 34 kg
Gewicht (teef)22 – 29 kg
KleurenWit, brindle, fawn, rood, gestroomd
VachtsoortKort, glad en dicht
Gemiddelde leeftijd10 – 14 jaar

Geschiedenis van de Olde English Bulldogge

De Olde English Bulldogge is een ras dat is ontstaan uit de oorspronkelijke Engelse Bulldog, die in de 17e eeuw in Engeland werd gefokt voor bull-baiting en andere bloedige sporten. Nadat deze praktijken werden verboden, werd de bulldog gefokt voor tentoonstellingsdoeleinden en veranderde zijn uiterlijk drastisch. Het moderne bulldogras heeft vaak gezondheidsproblemen als gevolg van overfokken en extreme kenmerken.

In de jaren 70 van de vorige eeuw begon een fokker genaamd David Leavitt met het terugfokken van de Olde English Bulldogge, een ras dat lijkt op de oorspronkelijke bulldog maar zonder de extreme kenmerken en gezondheidsproblemen. Hij deed dit door verschillende rassen, waaronder American Pit Bull Terriers, American Bulldogs en Engelse Bulldogs, te kruisen om een hond te creëren die eruitzag als de oorspronkelijke bulldog, maar zonder de gezondheidsproblemen en extreme kenmerken.

Uiterlijk van de Olde English Bulldogge

De Olde English Bulldogge is een grote en krachtige hond met een robuust lichaam en een gespierde bouw. Deze hond heeft een brede kop met grote, hangende wangen en een kort, breed snuitje. De oren zijn klein en naar voren geklapt, en de ogen zijn groot en expressief. De nek is kort en gespierd, en de staart is recht en laag aangezet. De vacht van de Olde English Bulldogge is kort en glad en kan verschillende kleuren hebben, waaronder wit, fawn, rood en brindle.

Karakter van de Olde English Bulldogge

De Olde English Bulldogge staat bekend om zijn vriendelijke en aanhankelijke karakter. Deze hond is zeer loyaal aan zijn familie en houdt van menselijke aandacht. Hij is een goede waakhond en zal zijn gezin beschermen als hij zich bedreigd voelt. De Olde English Bulldogge heeft ook een speelse kant en houdt van activiteiten zoals apporteren en frisbee spelen.

Temperament van de Olde English Bulldogge

De Olde English Bulldogge heeft een temperament dat past bij gezinnen die op zoek zijn naar een actieve en speelse huisgenoot. Deze hond is energiek en houdt van beweging, maar kan ook lui zijn en graag relaxen bij zijn gezin. Het is belangrijk om de Olde English Bulldogge goed te socialiseren, vooral met andere honden en mensen, om ervoor te zorgen dat hij vriendelijk en sociaal blijft.

Gezondheid van de Olde English Bulldogge

Over het algemeen is de Olde English Bulldogge een gezond ras, maar net als alle rassen kan hij vatbaar zijn voor bepaalde gezondheidsproblemen. Een veelvoorkomend probleem bij dit ras is heupdysplasie, wat kan leiden tot pijn en stijfheid in de heupen. Daarnaast kunnen ze ook last hebben van ademhalingsproblemen als gevolg van de korte snuit. Het is belangrijk om regelmatig de dierenarts te bezoeken en eventuele gezondheidsproblemen vroegtijdig te behandelen.

Verzorging van de Olde English Bulldogge

De Olde English Bulldogge heeft weinig vachtverzorging nodig, maar het is belangrijk om hun rimpels schoon en droog te houden om infecties te voorkomen. Hun oren moeten ook regelmatig worden gecontroleerd en schoongemaakt om oorinfecties te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk om hun tanden regelmatig te poetsen om tandplak en tandsteen te voorkomen.

Kan de Olde English Bulldogge goed met kinderen?

Ja, de Olde English Bulldogge is over het algemeen een geweldige gezinshond en kan goed overweg met kinderen. Ze zijn geduldig en speels en houden van gezelschap. Het is wel belangrijk om kinderen te leren hoe ze op een veilige en respectvolle manier met de hond moeten omgaan om ongelukken te voorkomen.

Kan de Olde English Bulldogge goed alleen zijn?

Nee, de Olde English Bulldogge is geen hond die goed alleen kan zijn. Ze hebben menselijk gezelschap nodig en kunnen zich vervelen en destructief worden als ze te lang alleen worden gelaten. Als je veel van huis bent, is het beter om te overwegen om een andere hond erbij te nemen als gezelschap voor je Olde English Bulldogge.

Vergelijkbare honden

Als je op zoek bent naar vergelijkbare rassen als de Olde English Bulldogge, dan zijn er een aantal opties om te overwegen. Een vergelijkbaar ras is de Engelse Bulldog, hoewel dit ras vatbaarder is voor gezondheidsproblemen. De Amerikaanse Bulldog is ook vergelijkbaar, maar kan agressiever zijn en heeft meer beweging nodig. Een andere optie is de Boxer, een vriendelijke en actieve hond die ook goed overweg kan met kinderen.

Conclusie

De Olde English Bulldogge is een geweldige gezinshond met een vriendelijk en aanhankelijk karakter. Ze hebben weinig vachtverzorging nodig, maar het is belangrijk om hun rimpels en oren schoon te houden om infecties te voorkomen. Ze kunnen goed overweg met kinderen en houden van gezelschap, dus zijn geen goede keuze als je vaak van huis bent.

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *