Rassen

Pekinees: Gezondheid en Uiterlijk [Foto’s]

3 Minuten

Ben jij op zoek naar alles over de Pekinees? In deze blogpost gaan we het hebben over de geschiedenis, het uiterlijk, het karakter, het temperament, de gezondheid en de verzorging van deze bijzondere hond. Ook beantwoorden we de vragen of de Pekinees goed met kinderen kan en of hij goed alleen kan zijn. Tot slot bespreken we nog enkele vergelijkbare honden en sluiten we af met een conclusie. Veel leesplezier!

De Pekinees, ook wel Pekingees genoemd, is een kleine hond die oorspronkelijk afkomstig is uit China. Deze hond staat bekend om zijn lange vacht, platte snuit en vriendelijke karakter. De Pekinees is een gezelschapshond en kan goed overweg met mensen. Hij is ook geschikt voor gezinnen met kinderen, mits hij op de juiste manier wordt opgevoed.

OnderwerpInformatie
RasgroepGezelschapshonden
Andere naamPekingees
OorsprongChina
Grootte15 – 25 cm (reu) – 15 – 25 cm (teef)
Gewicht3 – 6 kg (reu) – 3 – 6 kg (teef)
KleurenZwart, rood, crème, wit, sable, black and tan
VachtsoortLang, dik en recht haar
Gemiddelde leeftijd12 – 14 jaar

Geschiedenis van de Pekinees

De geschiedenis van de Pekinees gaat terug tot het oude China, waar deze hond speciaal werd gefokt voor de keizers en hun hofhouding. De Pekinees werd gezien als een symbool van rijkdom en macht en werd dan ook zeer gewaardeerd. In de 19e eeuw werden de eerste Pekinezen naar Europa gebracht, waar ze al snel populair werden als gezelschapshond.

Uiterlijk van de Pekinees

De Pekinees is een kleine hond met een platte snuit en een grote, pluizige vacht. Hij heeft korte poten en een gedrongen lichaam. De vacht van de Pekinees is meestal goudkleurig, maar kan ook zwart, wit of bruin zijn. Deze hond heeft een schattig uiterlijk en is daarom erg geliefd als gezelschapshond.

pekinees hond

Karakter van de Pekinees

De Pekinees heeft een vriendelijk en aanhankelijk karakter. Hij houdt van gezelschap en kan goed overweg met mensen. Deze hond heeft wel een eigen wil en kan soms eigenwijs zijn. Het is daarom belangrijk om de Pekinees op de juiste manier op te voeden en te trainen.

Temperament van de Pekinees

De Pekinees heeft een rustig temperament en is niet erg actief. Hij houdt ervan om lekker te luieren en te knuffelen. Deze hond is geschikt voor mensen die een rustig huisdier willen, maar houd er wel rekening mee dat de Pekinees regelmatig moet worden uitgelaten en voldoende beweging nodig heeft om gezond te blijven.

Gezondheid van de Pekinees

De Pekinees is over het algemeen een gezonde hond, maar kan wel last krijgen van enkele gezondheidsproblemen. Zo zijn Pekinezen gevoelig voor ademhalingsproblemen, oogproblemen en huidproblemen. Het is daarom belangrijk om regelmatig naar de dierenarts te gaan en de gezondheid van uw Pekinees goed in de gaten te houden.

Verzorging van de Pekinees

De vacht van de Pekinees moet regelmatig worden geborsteld en gekamd om klitten te voorkomen. Het is ook belangrijk om de ogen en oren van de Pekinees schoon te houden en de nagels te knippen als deze te lang worden. De Pekinees heeft een platte snuit en kan daarom sneller oververhit raken bij warm weer. Houd hier rekening mee en zorg dat uw Pekinees voldoende verkoeling krijgt.

Kan de Pekinees goed met kinderen?

De Pekinees kan goed overweg met kinderen, maar het is belangrijk dat hij op de juiste manier wordt opgevoed en getraind. Zo moet de Pekinees leren om rustig te blijven als kinderen druk zijn of veel lawaai maken. Ook moet hij leren om niet te bijten of te krabben als hij wordt aangeraakt of vastgepakt. Met de juiste training en begeleiding kan de Pekinees een prima huisdier zijn voor gezinnen met kinderen.

Kan de Pekinees goed alleen zijn?

De Pekinees kan goed alleen zijn, maar hij houdt wel van gezelschap en vindt het fijn om bij zijn baasje in de buurt te zijn. Het is daarom belangrijk om de Pekinees niet te lang alleen te laten en hem voldoende aandacht te geven als u thuis bent. Als u veel van huis bent, is het misschien beter om een ander huisdier te overwegen of een oppas voor uw Pekinees te regelen.

Vergelijkbare honden

Er zijn enkele hondenrassen die veel overeenkomsten vertonen met de Pekinees. Een voorbeeld hiervan is de Shih Tzu, die net als de Pekinees afkomstig is uit China en een vergelijkbaar uiterlijk heeft. Ook de Lhasa Apso lijkt op de Pekinees en komt net als de Pekinees oorspronkelijk uit Tibet.

Conclusie

De Pekinees is een bijzondere hond met een schattig uiterlijk en een vriendelijk karakter. Deze hond is geschikt als gezelschapshond en kan goed overweg met kinderen. Het is belangrijk om de Pekinees op de juiste manier op te voeden en te trainen en regelmatig naar de dierenarts te gaan om gezondheidsproblemen te voorkomen. Met de juiste verzorging en aandacht kan de Pekinees een geliefd huisdier zijn voor vele jaren.

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *