Rassen

Plott Hound: Gezondheid en Verzorging [Foto’s]

3 Minuten

Als je op zoek bent naar een loyale en intelligente hond die bovendien graag buiten speelt en werkt, dan is de Plott Hound wellicht de perfecte hond voor jou. Deze hond is gefokt om te jagen, en dat zie je terug in zijn uiterlijk, karakter en temperament. In dit artikel gaan we dieper in op de geschiedenis, het uiterlijk, karakter, temperament, gezondheid en verzorging van de Plott Hound.

We bespreken ook of deze hond goed kan samenleven met kinderen en of hij goed alleen kan zijn. Tot slot vergelijken we de Plott Hound met enkele vergelijkbare honden, en geven we een conclusie. Laten we eerst even naar de uiterlijke kenmerken van deze honden kijken!

OnderwerpInformatie
RasgroepJachthonden
Andere naamPlott, Plott Coonhound
OorsprongVerenigde Staten, specifiek North Carolina
GrootteReu: 61-71 cm – Teef: 56-66 cm
GewichtReu: 27-36 kg – Teef: 23-32 kg
KleurenZwart, brindle, geelachtig-bruin, roodachtig-bruin
VachtsoortKorte, glanzende vacht
Gemiddelde leeftijd12-14 jaar

Geschiedenis van de Plott Hound

De Plott Hound is ontstaan in de Verenigde Staten, in de staat North Carolina om precies te zijn. De hond is vernoemd naar de familie Plott, die de hond heeft gefokt om op wasberen en beren te jagen. De Plott Hound is dus een echte jachthond, en dat zie je terug in zijn uiterlijk en karakter. Oorspronkelijk werden deze honden gefokt om in groepen te jagen, maar tegenwoordig worden ze ook vaak als individuele jachthond gebruikt.

Uiterlijk

De Plott Hound is een middelgrote hond die ongeveer 50 tot 70 centimeter hoog kan worden. Het gewicht van deze hond varieert van 18 tot 34 kilogram, afhankelijk van het geslacht en de grootte van de hond. De vacht van de Plott Hound is kort en glanzend, en kan verschillende kleuren hebben, zoals zwart, bruin, geel of blauw. De oren van deze hond zijn middelgroot en hangen naar beneden, en zijn neus is groot en prominent.

Karakter van de Plott Hound

De Plott Hound heeft een sterk karakter en is zeer intelligent. Deze hond is gefokt om te jagen, en dat betekent dat hij graag buiten is en graag wil werken. Hij is erg trouw aan zijn baasje en is altijd bereid om te leren. De Plott Hound is ook erg sociaal en houdt van gezelschap. Het is daarom belangrijk om deze hond veel aandacht en liefde te geven. Omdat de Plott Hound zo’n sterke persoonlijkheid heeft, heeft hij ook een baasje nodig dat zelfverzekerd en consequent is.

Temperament

De Plott Hound heeft een vriendelijk en speels temperament. Hij is zeer actief en houdt van beweging en buitenactiviteiten. Deze hond is echter ook zeer waakzaam en kan soms wat terughoudend zijn tegenover vreemden. Het is belangrijk om de Plott Hound op jonge leeftijd goed te socialiseren, zodat hij zich comfortabel voelt bij nieuwe mensen en situaties. Omdat deze hond gefokt is om te jagen, heeft hij ook een hoge prooidrift en kan hij soms achter kleine dieren aanrennen.

Gezondheid

Over het algemeen is de Plott Hound een gezonde hond met een gemiddelde levensverwachting van 12 tot 14 jaar. Zoals bij alle hondenrassen kunnen echter enkele gezondheidsproblemen voorkomen. Enkele van de meest voorkomende gezondheidsproblemen bij de Plott Hound zijn heupdysplasie, oorontstekingen en allergieën. Het is daarom belangrijk om de hond regelmatig te laten controleren door een dierenarts en een gezond dieet te geven.

Verzorging van de Plott Hound

De Plott Hound heeft niet veel verzorging nodig vanwege zijn korte vacht. Het is echter belangrijk om de hond regelmatig te borstelen om dode haren en vuil te verwijderen. Ook moeten de oren regelmatig worden schoongemaakt om infecties te voorkomen. Deze hond heeft veel beweging nodig en moet regelmatig worden uitgelaten. Het is belangrijk om de hond te laten rennen en spelen om zijn energie kwijt te kunnen.

Kan de Plott Hound goed met kinderen?

De Plott Hound is over het algemeen een goede hond voor gezinnen met kinderen. Hij is zeer speels en houdt van gezelschap, dus kinderen zullen dol zijn op deze hond. Het is echter belangrijk om kinderen te leren hoe ze met honden moeten omgaan en om ervoor te zorgen dat de hond voldoende rust krijgt. De Plott Hound kan soms een beetje wild zijn tijdens het spelen, dus het is belangrijk om de hond in de gaten te houden als hij met kinderen speelt.

Kan de Plott Hound goed alleen zijn?

De Plott Hound is een zeer sociale hond en houdt van gezelschap. Hij kan echter wel alleen zijn, zolang hij voldoende beweging en aandacht krijgt. Het is belangrijk om deze hond te trainen om alleen te zijn vanaf jonge leeftijd, zodat hij zich comfortabel voelt wanneer zijn baasje weg is. Het is ook een goed idee om speelgoed en kauwspeeltjes achter te laten om de hond bezig te houden.

Vergelijkbare honden

De Plott Hound is een jachthond en heeft vergelijkbare kenmerken en eigenschappen als andere jachthondenrassen. Enkele vergelijkbare honden zijn de Bluetick Coonhound, Black and Tan Coonhound, en de Treeing Walker Coonhound. Deze honden hebben ook een sterke persoonlijkheid en houden van beweging en buitenactiviteiten.

Conclusie

De Plott Hound is een prachtige hond met een sterk karakter en een speels temperament. Hij is zeer intelligent en loyaal aan zijn baasje. Deze hond is gefokt om te jagen, en dat betekent dat hij graag buiten is en graag wil werken. Hij is ook erg sociaal en houdt van gezelschap.

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *