Rassen

Rottador: Een Rottweiler & Labrador kruising [Foto’s]

3 Minuten

De Rottador is een prachtige en loyale kruising tussen de Rottweiler en de Labrador Retriever. Misschien heb je nog nooit van deze hond gehoord, maar het is een geweldig ras dat steeds populairder wordt. In dit artikel gaan we dieper in op de geschiedenis, het uiterlijk, karakter, temperament, gezondheid en verzorging van de Rottador.

Ook zullen we bespreken of deze hond goed met kinderen kan omgaan en of hij goed alleen kan zijn. Tot slot zullen we enkele vergelijkbare hondenrassen bekijken en onze conclusie geven over de Rottador.

OnderwerpInformatie
RasgroepKruisingen
Andere naamGeen
OorsprongDuitsland
Grootte (reu en teef in cm)61 – 69 (reu) – 56 – 63 (teef)
Gewicht (reu en teef in kg)50 – 61 (reu) – 35 – 48 (teef)
KleurenZwart met bruin
VachtsoortKort, dik en glad
Gemiddelde leeftijd8 – 10 jaar

Geschiedenis

De Rottador is een relatief nieuw ras, dat ontstaan is uit de kruising tussen de Rottweiler en de Labrador Retriever. De exacte oorsprong van deze kruising is onbekend, maar het is waarschijnlijk dat het ras voor het eerst is ontstaan in de Verenigde Staten. De Rottador is een kruising, wat betekent dat hij geen officiële erkenning heeft van de Raad van beheer of andere hondenverenigingen.

Uiterlijk

De Rottador is een middelgrote tot grote hond, die tussen de 55 en 70 centimeter hoog kan worden en tussen de 30 en 45 kilo kan wegen. Hij heeft een korte, dichte vacht die meestal zwart is met bruine of gele aftekeningen. Zijn oren zijn meestal hangend en hij heeft een krachtige, gespierde bouw. De Rottador heeft een stoere en gespierde uitstraling, maar tegelijkertijd ook een vriendelijke en zachtaardige uitstraling.

Karakter

De Rottador is een zeer intelligente hond, die snel leert en gemakkelijk te trainen is. Hij is ook heel loyaal en toegewijd aan zijn baasjes en heeft een zeer beschermend instinct. Dit maakt hem een uitstekende waakhond en een trouwe metgezel. De Rottador is van nature vriendelijk en speels, en hij houdt ervan om tijd door te brengen met zijn gezin. Hij is een geweldige familiehond en is zeer geschikt voor gezinnen met kinderen.

Temperament

De Rottador is een rustige en beheerste hond, die niet snel van zijn stuk gebracht wordt. Hij heeft een zeer evenwichtig temperament en is niet snel agressief. De Rottador heeft een natuurlijk beschermend instinct en zal zijn gezin altijd beschermen als dat nodig is. Hij is ook erg sociaal en kan goed omgaan met andere honden en huisdieren.

Gezondheid

Over het algemeen is de Rottador een gezonde hond, maar net als bij elk ander ras kunnen er gezondheidsproblemen optreden. De meest voorkomende gezondheidsproblemen bij de Rottador zijn heup- en elleboogdysplasie, oogproblemen en obesitas. Het is daarom belangrijk om regelmatig de gezondheid van je Rottador te controleren en hem de juiste voeding en beweging te geven.

Verzorging

De Rottador heeft een korte vacht die weinig verzorging vereist. Het is voldoende om hem regelmatig te borstelen om losse haren te verwijderen en zijn vacht schoon en gezond te houden. De Rottador is van nature een actieve hond en heeft veel beweging nodig. Het is belangrijk om hem regelmatig uit te laten en te laten spelen om te voorkomen dat hij verveeld raakt en destructief gedrag gaat vertonen.

Kan de Rottador goed met kinderen omgaan?

Ja, de Rottador is een geweldige familiehond en kan goed overweg met kinderen. Hij heeft een vriendelijk en zachtaardig karakter en is geduldig en speels met kinderen. Het is belangrijk om kinderen te leren hoe ze met de hond moeten omgaan en hem te respecteren, om ongelukken te voorkomen. Zoals bij alle honden, is het belangrijk om kinderen nooit alleen te laten met de Rottador en toezicht te houden wanneer ze samen spelen.

Kan de Rottador goed alleen zijn?

De Rottador is een zeer sociale hond en houdt van het gezelschap van zijn gezin. Hij kan echter ook goed alleen zijn, zolang hij voldoende beweging en stimulatie krijgt. Het is belangrijk om de Rottador te trainen om alleen te zijn vanaf jonge leeftijd en hem te voorzien van speelgoed en andere stimulerende activiteiten om hem bezig te houden. Het is ook belangrijk om hem niet te lang alleen te laten en hem regelmatig uit te laten om te voorkomen dat hij verveeld raakt en destructief gedrag gaat vertonen.

Vergelijkbare honden

De Rottador is een uniek ras, maar er zijn enkele vergelijkbare honden die je misschien ook interessant vindt:

Labrottie: een kruising tussen een Rottweiler en een Labrador Retriever, vergelijkbaar met de Rottador.

Boxador: een kruising tussen een Boxer en een Labrador Retriever, vergelijkbaar in grootte en temperament met de Rottador.

Doberdor: een kruising tussen een Doberman Pinscher en een Labrador Retriever, vergelijkbaar in grootte en temperament met de Rottador.

Conclusie

De Rottador is een geweldige hond voor gezinnen die op zoek zijn naar een loyale en beschermende metgezel. Hij heeft een vriendelijk en zachtaardig karakter en kan goed overweg met kinderen en andere huisdieren. De Rottador heeft weinig verzorging nodig, maar heeft wel voldoende beweging en stimulatie nodig om gelukkig en gezond te blijven. Als je op zoek bent naar een unieke en geweldige hond, dan is de Rottador zeker het overwegen waard!

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *