Rassen

Shihpom: Een Pomeriaan & Shih Tzu kruising [Foto’s]

3 Minuten

Wil jij graag een klein en schattig hondje? Dan is de Shihpom misschien wel de perfecte hond voor jou! In dit artikel gaan we dieper in op de geschiedenis, het uiterlijk, karakter, temperament, gezondheid en verzorging van dit ras. We zullen ook bespreken of de Shihpom goed met kinderen en alleen kan zijn, en we zullen enkele vergelijkbare honden bekijken.

OnderwerpInformatie
RasgroepKruisingen
Andere naamShih-Pom, Pomeranian Shih Tzu mix
OorsprongVerenigde Staten
Grootte (reu)20 – 28 cm
Grootte (teef)20 – 28 cm
Gewicht (reu)3 – 7 kg
Gewicht (teef)3 – 7 kg
KleurenWit, zwart, bruin, rood, crème, goud, grijs, sable en bont
VachtsoortLang, zacht, dicht, recht of licht golvend
Gemiddelde leeftijd12 – 16 jaar

Geschiedenis van de Shihpom

De Shihpom is een kruising tussen een Shih Tzu en een Pomeranian, twee populaire kleine hondenrassen. Het is niet helemaal duidelijk wanneer en waar de eerste Shihpoms zijn gefokt, maar het is waarschijnlijk dat het ras is ontstaan in de Verenigde Staten. Het is een vrij nieuw ras, dat pas de laatste jaren in populariteit is toegenomen.

Uiterlijk van de Shihpom

De Shihpom heeft meestal een vacht die lijkt op die van de Shih Tzu, met lange haren die soms krullend kunnen zijn. De vacht kan verschillende kleuren hebben, waaronder wit, zwart, bruin en grijs. Het ras heeft meestal een ronde kop, een korte snuit en donkere ogen die uitdrukking geven aan zijn liefdevolle karakter.

Shihpom hond

Karakter van de Shihpom

De Shihpom is een lieve, speelse en energieke hond die graag bij zijn baasje is. Dit ras is vaak gekozen vanwege zijn vrolijke karakter en zijn vermogen om met mensen van alle leeftijden om te gaan. Ze zijn erg aanhankelijk en hebben vaak een grote behoefte aan aandacht en genegenheid.

Temperament van de Shihpom

De Shihpom is een gezellige hond die graag speelt en interactie heeft met mensen. Het ras heeft vaak veel energie en kan soms onstuimig zijn, vooral als het jong is. Het is belangrijk om de hond vanaf jonge leeftijd te trainen en te socialiseren om hem te helpen een goede sociale vaardigheid te ontwikkelen.

Gezondheid van de Shihpom

De Shihpom is over het algemeen een gezonde hond, maar zoals bij alle rassen zijn er bepaalde gezondheidsproblemen waarmee eigenaren rekening moeten houden. Een van de meest voorkomende gezondheidsproblemen bij de Shihpom is patella luxatie, wat inhoudt dat de knieschijf gemakkelijk uit de groef kan schieten. Het is belangrijk om regelmatig naar de dierenarts te gaan en de gezondheid van de hond te controleren.

Verzorging van de Shihpom

De Shihpom heeft meestal veel vacht, dus het is belangrijk om het goed te verzorgen. Het is het beste om de hond regelmatig te borstelen om klitten en klitten te voorkomen, vooral als het haar lang is. Een goede verzorging kan ook helpen om huidirritaties en allergieën te voorkomen.

Kan de Shihpom goed met kinderen?

Ja, de Shihpom is over het algemeen een geweldige metgezel voor kinderen. Dit ras is speels, vriendelijk en houdt ervan om tijd door te brengen met mensen van alle leeftijden. Ze zijn vaak geduldig en tolerant, wat betekent dat ze goed kunnen omgaan met de speelsheid van kinderen. Het is echter altijd belangrijk om kinderen te leren hoe ze de hond op een veilige en respectvolle manier moeten behandelen om eventuele ongelukken te voorkomen.

Kan de Shihpom goed alleen zijn?

De Shihpom is een gezellige hond die graag bij zijn baasje is, dus ze kunnen zich soms eenzaam en angstig voelen als ze te lang alleen worden gelaten. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat de hond voldoende gezelschap en aandacht krijgt wanneer je weg bent. Je kunt bijvoorbeeld een hondenoppas inschakelen of speelgoed en kauwspeeltjes achterlaten om de hond bezig te houden terwijl je weg bent.

Vergelijkbare honden

Als je geïnteresseerd bent in de Shihpom, zijn er enkele vergelijkbare hondenrassen die je misschien ook leuk vindt. Een daarvan is de Maltipoo, een kruising tussen een Maltezer en een Poedel. Dit ras is ook klein en aanhankelijk en heeft meestal een zachte en gekrulde vacht. Een ander vergelijkbaar ras is de Yorkie poo, een kruising tussen een Yorkshire Terrier en een Poedel. Dit ras heeft ook een vriendelijk karakter en een vacht die vaak lijkt op die van de Shihpom.

Conclusie

De Shihpom is een schattig en lief ras dat perfect kan zijn voor iemand die op zoek is naar een kleine, aanhankelijke hond. Ze hebben een vriendelijk karakter, veel energie en hebben een grote behoefte aan aandacht en genegenheid. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de hond voldoende verzorging en aandacht krijgt, vooral als je hem lange tijd alleen laat. Als je op zoek bent naar een hond die goed kan omgaan met kinderen en die gemakkelijk te verzorgen is, dan is de Shihpom zeker het overwegen waard.

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *