Rassen

Shihpoo: Een Shih Tzu & Toy Poedel kruising [Foto’s]

3 Minuten

Ben je op zoek naar meer informatie over Shihpoo? Zo ja, dan ben je op de juiste plek beland! In dit artikel gaan we alles bespreken wat je moet weten over dit schattige hondenras. Laten we beginnen met de geschiedenis van de Shihpoo.

OnderwerpInformatie
RasgroepKruisingen
Andere naamShihdoodle
OorsprongVerenigde Staten
Grootte (reu)23 – 28 cm
Grootte (teef)23 – 28 cm
Gewicht (reu)4 – 7 kg
Gewicht (teef)4 – 7 kg
KleurenWit, zwart, bruin, grijs
VachtsoortZacht, krullend
Gemiddelde leeftijd12 – 15 jaar

Geschiedenis van de Shihpoo

De Shihpoo is een relatief nieuw hondenras dat ontstaan is uit het kruisen van een Shih Tzu en een Toy Poedel. Hoewel de exacte oorsprong van het ras niet helemaal duidelijk is, wordt aangenomen dat ze voor het eerst werden gefokt in de Verenigde Staten in de jaren 90. Het doel was om een hond te creëren die de beste eigenschappen van beide rassen combineerde, waaronder hun liefdevolle en vriendelijke karakter en hun hypoallergene vacht.

Uiterlijk van de Shihpoo

Shihpoos zijn kleine honden die meestal tussen de 20 en 30 centimeter hoog zijn en tussen de 3 en 7 kilogram wegen. Ze hebben een schattig uiterlijk met een pluizige, hypoallergene vacht die in verschillende kleuren en patronen kan voorkomen. Hun ogen zijn groot en expressief, en ze hebben meestal een kortere snuit dan de Shih Tzu, wat het ademhalingsprobleem van dit ras helpt te verminderen.

shihpoo hond

Karakter en Temperament van de Shihpoo

Als het gaat om karakter en temperament, zijn Shihpoos geweldige huisdieren. Ze zijn liefdevol, vriendelijk en sociaal, waardoor ze geweldige metgezellen zijn voor gezinnen met kinderen en andere huisdieren. Ze zijn ook intelligent en gemakkelijk te trainen, wat hen een ideale keuze maakt voor mensen die nieuw zijn in de wereld van hondenbezit.

Gezondheid van de Shihpoo

Als het gaat om gezondheidsproblemen, is de Shihpoo over het algemeen een gezond ras. Omdat ze echter een mix zijn van twee rassen, kunnen ze vatbaar zijn voor enkele genetische gezondheidsproblemen die voorkomen bij zowel de Shih Tzu als de Toy Poedel. Dit kan onder meer patella luxatie, oorinfecties en oogproblemen omvatten.

Verzorging van de Shihpoo

Als je overweegt een Shihpoo te adopteren, moet je weten dat ze enige verzorging nodig hebben om hun vacht gezond en klitvrij te houden. Het is aanbevolen om hun vacht minstens twee keer per week te borstelen en regelmatig te trimmen om klitten te voorkomen. Ze moeten ook regelmatig worden gebaad en hun oren moeten worden schoongemaakt om oorinfecties te voorkomen.

Kan de Shihpoo goed met kinderen?

Ja! Shihpoos zijn over het algemeen geweldige huisdieren voor gezinnen met kinderen. Ze zijn vriendelijk en liefdevol, en ze houden van spelen en knuffelen. Het is belangrijk om jonge kinderen te leren hoe ze met honden moeten omgaan en toezicht te houden wanneer ze samen zijn, om ervoor te zorgen dat zowel de hond als het kind veilig zijn.

Kan de Shihpoo goed alleen zijn?

Shihpoos hebben de neiging om hechte banden te vormen met hun menselijke gezin en kunnen verlatingsangst ontwikkelen als ze te lang alleen worden gelaten. Het is daarom belangrijk om hun tijd alleen te beperken en ervoor te zorgen dat ze voldoende mentale en fysieke stimulatie krijgen wanneer je niet thuis bent. Het is een goed idee om speelgoed te bieden om hun geest bezig te houden en om een oppas te regelen als je lange tijd weg moet.

Vergelijkbare honden

Als je op zoek bent naar een hond die vergelijkbaar is met de Shihpoo, zijn er enkele rassen waar je misschien in geïnteresseerd bent. De Maltipoo is een andere populaire kruising tussen een Maltezer en een Toy Poedel. Ze hebben vergelijkbare eigenschappen als Shihpoos, waaronder hun kleine formaat en hypoallergene vacht. Een ander ras dat vergelijkbaar is, is de Cockapoo, een kruising tussen een Cocker Spaniel en een Poedel. Ze zijn ook klein, vriendelijk en gemakkelijk te trainen.

Conclusie

In het kort, de Shihpoo is een geweldige hond die perfect is voor gezinnen die op zoek zijn naar een liefdevolle, vriendelijke en hypoallergene hond. Ze hebben een schattig uiterlijk en een geweldig karakter dat hen tot ideale metgezellen maakt voor mensen van alle leeftijden.

Hoewel ze enige verzorging nodig hebben om hun vacht gezond te houden, is het de moeite waard om deze schattige en liefdevolle hond in je leven te hebben. Bedankt voor het lezen en we hopen dat dit artikel je heeft geholpen om meer te weten te komen over de Shihpoo!

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *