Rassen

Shinese: Een Pekinees & Shih Tzu kruising [Foto’s]

3 Minuten

Ben je op zoek naar informatie over de Shinese hond? Dan ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel gaan we dieper in op de geschiedenis, uiterlijk, karakter, temperament, gezondheid en verzorging van de Shinese. We bespreken ook of deze hond goed is met kinderen en of hij goed alleen kan zijn.

Tot slot bekijken we enkele vergelijkbare hondenrassen en sluiten we af met een conclusie. De Shinese is een kruising dat is ontstaan uit de kruising van een Shih Tzu en een Pekinees. Deze hond staat bekend om zijn speelse en vriendelijke karakter en is een favoriet onder hondenliefhebbers over de hele wereld.

OnderwerpInformatie
RasgroepKruisingen
Andere naamGeen
OorsprongChina en Tibet
Grootte (reu en teef)20-28 cm (reu en teef)
Gewicht (reu en teef)2-6 kg (reu en teef)
KleurenWit, zwart, rood, crème, goud
VachtsoortLang, zijdeachtig
Gemiddelde leeftijd12-15 jaar

Geschiedenis

De geschiedenis van de Shinese is nog niet zo lang als die van andere hondenrassen, aangezien het een relatief nieuw ras is. Het is echter bekend dat de Shih Tzu en de Pekinees beide afkomstig zijn uit China en dat deze twee rassen werden gekruist om de Shinese te creëren.

Uiterlijk

De Shinese is een kleine hond, meestal tussen de 20 en 30 centimeter hoog en weegt tussen de 4 en 7 kilogram. Ze hebben een korte, zachte vacht die vaak zwart, wit of bruin van kleur is. De Shinese heeft grote, ronde ogen en een plat gezicht met hangende oren.

Shinese hond

Karakter

De Shinese is een zeer speelse en vriendelijke hond die graag tijd doorbrengt met zijn familie. Ze zijn zeer aanhankelijk en genieten van aandacht en genegenheid. Ze hebben de neiging om goed te werken in gezinnen met kinderen en andere huisdieren.

Temperament

De Shinese heeft een mild temperament en is meestal een kalme en ontspannen hond. Ze hebben de neiging om goed te werken in appartementen en hebben niet veel ruimte nodig om gelukkig te zijn. Ze zijn ook vrij gemakkelijk te trainen en reageren goed op positieve versterking.

Gezondheid

De Shinese heeft de neiging om gezond te zijn, maar net als bij elk ras kunnen er enkele gezondheidsproblemen voorkomen. Enkele van de veelvoorkomende gezondheidsproblemen bij de Shinese zijn gebitsproblemen, ademhalingsproblemen en oogproblemen. Het is belangrijk om de gezondheid van uw hond in de gaten te houden en regelmatig naar de dierenarts te gaan om eventuele gezondheidsproblemen op te sporen en te behandelen.

Verzorging

De Shinese heeft regelmatige verzorging nodig om zijn vacht gezond en schoon te houden. Ze moeten om de paar maanden worden geborsteld en gewassen om vuil en vuil te verwijderen. Het is ook belangrijk om hun oren schoon te houden en hun tanden regelmatig te poetsen om tandsteen en tandbederf te voorkomen.

Kan de Shinese goed met kinderen?

Ja, de Shinese is over het algemeen een uitstekende keuze voor gezinnen met kinderen. Ze zijn meestal erg geduldig en vriendelijk met kinderen en vinden het leuk om met ze te spelen. Het is echter belangrijk om kinderen te leren hoe ze de hond op de juiste manier moeten behandelen en hoe ze moeten omgaan met huisdieren in het algemeen. Zoals bij alle honden, is toezicht van een volwassene nodig wanneer kinderen en honden samen zijn om onbedoelde ongelukken te voorkomen.

Kan de Shinese goed alleen zijn?

Ja, de Shinese kan over het algemeen goed alleen zijn, maar het is belangrijk om te onthouden dat het een aanhankelijk ras is dat graag bij mensen is. Als ze langere tijd alleen worden gelaten, kunnen ze zich eenzaam voelen en gedragsproblemen ontwikkelen. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat uw Shinese regelmatig gezelschap heeft en voldoende mentale stimulatie krijgt.

Vergelijkbare honden

Er zijn nog andere hondenrassen die lijken op de Shinese. Enkele van de vergelijkbare hondenrassen zijn:

Shih Tzu: Dit ras is een van de ouders van de Shinese en lijkt erg op de Shinese. Ze hebben ook een lief en aanhankelijk karakter.

Pekinees: Dit ras is ook een van de ouders van de Shinese en lijkt ook op de Shinese. Ze hebben een sterke persoonlijkheid en zijn over het algemeen meer op hun hoede voor vreemden dan de Shinese.

Lhasa Apso: Dit ras lijkt op de Shinese in uiterlijk en karakter. Ze hebben een onafhankelijk karakter en kunnen soms koppig zijn.

Maltezer: Dit ras lijkt op de Shinese in uiterlijk, maar is over het algemeen wat actiever en energieker.

Bichon Frise: Dit ras lijkt op de Shinese in uiterlijk en karakter. Ze hebben een lief karakter en zijn speels en actief.

Hoewel deze honden veel overeenkomsten hebben met de Shinese, is het belangrijk om te onthouden dat elke hond uniek is en zijn eigen persoonlijkheid heeft. Als je een hond overweegt, is het belangrijk om onderzoek te doen naar verschillende rassen en individuele honden om er zeker van te zijn dat je de juiste keuze maakt voor jouw gezin en levensstijl.

Conclusie

De Shinese is een speelse, vriendelijke en aanhankelijke hond die goed werkt in gezinnen met kinderen en andere huisdieren. Ze hebben een mild temperament en zijn vrij gemakkelijk te trainen. Ze hebben regelmatige verzorging nodig en kunnen goed alleen zijn, maar hebben ook regelmatig gezelschap nodig. Als u op zoek bent naar een kleine hond die goed past bij een actief gezinsleven, kan de Shinese een uitstekende keuze zijn!

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *