Rassen

Silky Tzu: Een Shih Tzu & Silky Terrier kruising [Foto’s]

3 Minuten

De Silky Tzu is een hond die steeds populairder wordt bij liefhebbers van kleine gezelschapshonden. In dit artikel gaan we het hebben over de geschiedenis, het uiterlijk, karakter, temperament, gezondheid en de verzorging van de Silky Tzu. Daarnaast beantwoorden we ook de vragen of de Silky Tzu goed met kinderen kan en of hij goed alleen kan zijn. Tot slot vergelijken we deze schattige hond met enkele vergelijkbare rassen.

OnderwerpInformatie
RasgroepKruisingen
Andere naamGeen
OorsprongVerenigde Staten
Grootte (reu en teef in cm)20 – 28 cm (hoogte)
Gewicht (reu en teef in kg)4 – 7 kg (gewicht)
KleurenWit, beige, bruin, zwart, zwart-wit, bruin-wit
VachtsoortZacht, zijdeachtig, golvend
Gemiddelde leeftijd12 – 15 jaar

Geschiedenis

De Silky Tzu is een kruising tussen de Shih Tzu en de Yorkshire Terrier. Het is een relatief nieuw ras, dat is ontstaan ​​in de afgelopen paar decennia door gericht fokken. Het doel was om een kleine, gezelschaps hond te creëren die vriendelijk, aanhankelijk en makkelijk in de omgang is. De Silky Tzu is nog steeds geen erkend ras bij de FCI, maar geniet wel toenemende populariteit bij hondenliefhebbers over de hele wereld.

Uiterlijk

De Silky Tzu is een kleine hond, met een schattig en lief gezicht. Hij heeft meestal grote, expressieve ogen en een pluizige vacht die zacht en zijdeachtig aanvoelt. De kleuren van de vacht variëren van wit, zwart, grijs, bruin tot beige. De Silky Tzu heeft ook een kleine snuit en kleine, hangende oren die bedekt zijn met zachte haren. Over het algemeen heeft de Silky Tzu een lief uitstraling en is hij perfect om mee te knuffelen.

silky tzu hond

Karakter

De Silky Tzu staat bekend om zijn vriendelijke en aanhankelijke karakter. Hij is graag in de buurt van zijn baasje en houdt van gezelschap. Hij is ook zeer loyaal en toegewijd aan zijn gezin. Ondanks zijn kleine formaat is hij niet angstig en kan hij zelfs behoorlijk moedig zijn. De Silky Tzu is een intelligente hond en kan goed getraind worden met positieve versterking.

Temperament

De Silky Tzu heeft over het algemeen een vrij rustig en ontspannen temperament. Hij houdt van gezelligheid en is erg sociaal. Hij kan goed overweg met andere huisdieren en is vriendelijk voor vreemden. Toch is hij ook alert en zal hij zijn baasje waarschuwen als er onverwachte dingen gebeuren.

Gezondheid

De Silky Tzu is over het algemeen een gezonde hond met een gemiddelde levensduur van 12 tot 15 jaar. Zoals bij veel kleine hondenrassen kunnen ze gevoelig zijn voor bepaalde gezondheidsproblemen zoals patella luxatie, oogproblemen en tandheelkundige problemen. Het is daarom belangrijk om de gezondheid van uw Silky Tzu in de gaten te houden en hem regelmatig te laten onderzoeken door een dierenarts.

Verzorging

De Silky Tzu heeft een zachte, zijdeachtige vacht die regelmatig verzorging nodig heeft om klitten en klitten te voorkomen. Het is het beste om de vacht van je Silky Tzu dagelijks te borstelen en om de paar maanden te knippen of te trimmen. De Silky Tzu heeft ook gevoelige oren die regelmatig moeten worden schoongemaakt en nagels die geknipt moeten worden om te voorkomen dat ze te lang worden.

Kan de Silky Tzu goed met kinderen?

De Silky Tzu is een geweldige keuze voor gezinnen met kinderen. Hij is vriendelijk, lief en speels, en houdt ervan om met kinderen te spelen. Het is echter belangrijk om kinderen te leren hoe ze op de juiste manier met de hond moeten omgaan, aangezien de Silky Tzu een kleine hond is en gemakkelijk kan worden verwond als hij ruw wordt behandeld.

Kan de Silky Tzu goed alleen zijn?

De Silky Tzu kan goed alleen zijn, maar hij heeft wel regelmatige aandacht en beweging nodig. Als je van plan bent om je Silky Tzu voor lange periodes alleen thuis te laten, zorg dan voor voldoende speelgoed en een comfortabele plek om te rusten. Het is ook een goed idee om iemand te vragen om hem af en toe uit te laten en gezelschap te houden.

Vergelijkbare honden

Er zijn verschillende rassen die vergelijkbaar zijn met de Silky Tzu. Enkele van deze hondenrassen en kruisingen zijn:

Shih Tzu: De Shih Tzu is een van de rassen waarmee de Silky Tzu is gekruist. Het zijn ook kleine gezelschapshonden die vriendelijk en lief zijn.

Yorkshire Terrier: De Yorkshire Terrier is het andere ras waarmee de Silky Tzu is gekruist. Ze zijn ook klein en hebben net als de Silky Tzu een zijdeachtige vacht.

Maltezer: De Maltezer is een ander klein ras dat populair is als gezelschapshond. Ze hebben een zachte, witte vacht en zijn net als de Silky Tzu zeer aanhankelijk.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een schattige, liefdevolle en aanhankelijke gezelschapshond, is de Silky Tzu een uitstekende keuze. Deze kleine hond heeft een vriendelijk en sociaal karakter en is perfect geschikt voor gezinnen met kinderen. Het is echter belangrijk om hem regelmatig te verzorgen en hem de aandacht en beweging te geven die hij nodig heeft om gelukkig en gezond te blijven.

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *