Rassen

Treeing Walker Coonhound: Gezondheid en Karakter [Foto’s]

4 Minuten

Als je op zoek bent naar een loyale, atletische en energieke metgezel voor jou en je actieve gezin, dan is de Treeing Walker Coonhound misschien wel de hond voor jou. In dit artikel zullen we het hebben over de geschiedenis, het uiterlijk, karakter, temperament, gezondheid, verzorging en het vermogen van de Treeing Walker Coonhound om goed met kinderen om te gaan. We zullen ook enkele vergelijkbare honden bespreken en afsluiten met een conclusie.

OnderwerpInformatie
RasgroepHound
Andere naamTreeing Walker, Walker
OorsprongVerenigde Staten
Grootte (reu en teef in cm)56-69 cm (reu) – 51-64 cm (teef)
Gewicht (reu en teef in kg)25-34 kg (reu) – 20-29 kg (teef)
KleurenDriekleurig (zwart, wit en bruin)
VachtsoortKortharig
Gemiddelde leeftijd12-13 jaar

Geschiedenis

De Treeing Walker Coonhound is een Amerikaans hondenras dat voortkomt uit de Virginia Hound, die op zijn beurt afstamt van de Engelse Foxhound. De Treeing Walker Coonhound is gefokt om wasberen (raccoons) uit bomen te jagen en te achtervolgen. In de jaren 1940 en 1950 werd het ras steeds populairder in de Verenigde Staten en in 1945 werd de Treeing Walker Coonhound erkend als een apart ras door de United Kennel Club. Vandaag de dag is de Treeing Walker Coonhound nog steeds een populaire jachthond, maar hij wordt ook steeds meer gewaardeerd als huisdier.

Uiterlijk

De Treeing Walker Coonhound is een atletische en slanke hond met een gespierd lichaam en lange poten die hem snelheid en wendbaarheid geven. Hij heeft een korte, glanzende vacht die gemakkelijk te verzorgen is. De vacht is meestal wit met zwarte of bruine vlekken, hoewel sommige Treeing Walker Coonhounds helemaal wit kunnen zijn. De oren zijn lang en hangend, en de ogen zijn groot en expressief.

Karakter

De Treeing Walker Coonhound is een loyale en aanhankelijke hond die graag tijd doorbrengt met zijn gezin. Hij is zeer energiek en heeft veel beweging nodig om zijn lichaam en geest gezond te houden. Als hij niet genoeg beweging krijgt, kan hij zich vervelen en destructief gedrag gaan vertonen. Hij is ook een uitstekende waakhond en zal zijn gezin beschermen tegen indringers.

Temperament

De Treeing Walker Coonhound is een vriendelijke en sociale hond die goed kan opschieten met andere honden en huisdieren. Hij is ook een geweldige metgezel voor kinderen, hoewel hij vanwege zijn grote omvang en energie niet altijd geschikt is voor gezinnen met zeer jonge kinderen. Hij heeft een sterke jachtdrift en kan soms achter kleine dieren aan gaan als hij niet goed getraind is.

Gezondheid

Over het algemeen is de Treeing Walker Coonhound een gezond ras, maar net als bij alle honden kunnen ze gevoelig zijn voor bepaalde gezondheidsproblemen. Deze kunnen zijn: heupdysplasie, elleboogdysplasie, oogproblemen, epilepsie en hypothyreoïdie. Het is belangrijk om de Treeing Walker Coonhound regelmatig te laten controleren door een dierenarts om eventuele gezondheidsproblemen vroegtijdig op te sporen en te behandelen.

Beweging en activiteiten

Als je overweegt om een Treeing Walker Coonhound in huis te halen, is het belangrijk om te weten dat deze hond veel beweging en activiteit nodig heeft om gezond en gelukkig te blijven. Hij is een energieke hond die graag rent, speelt en verkent. Als je niet in staat bent om hem voldoende beweging te geven, kan hij angstig en destructief worden.

Het is daarom belangrijk om dagelijks lange wandelingen te maken en hem te voorzien van voldoende mentale stimulatie. Je kunt bijvoorbeeld samen wandelen, joggen, fietsen of zelfs wandelen door het bos. Het is ook een goed idee om speeltijd te hebben, zoals het spelen van frisbee of het gooien van een bal in de tuin.

Daarnaast is het belangrijk om hem mentaal uit te dagen door middel van training en activiteiten zoals speuren en gehoorzaamheidstraining. Dit zal helpen om zijn geestelijke gezondheid te verbeteren en hem te helpen zich te concentreren.

Houd er rekening mee dat de Treeing Walker Coonhound van jongs af aan moet worden getraind en gesocialiseerd om ervoor te zorgen dat hij goed opgevoed is en zich aanpast aan verschillende situaties. Je moet consequent zijn in je training en positieve bekrachtiging gebruiken om hem te belonen voor goed gedrag.

Verzorging

De Treeing Walker Coonhound heeft een korte vacht die niet veel verzorging nodig heeft. Het is voldoende om hem regelmatig te borstelen om losse haren te verwijderen en zijn vacht glanzend te houden. Zorg er ook voor dat zijn nagels regelmatig worden geknipt om overmatige slijtage te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk om zijn oren schoon en droog te houden om infecties te voorkomen.

Kan de Treeing Walker Coonhound goed met kinderen?

De Treeing Walker Coonhound is over het algemeen een uitstekende metgezel voor kinderen. Hij is speels en energiek, en zal graag met kinderen spelen. Hij kan echter wel erg groot en sterk zijn, dus het is belangrijk om kinderen te leren hoe ze veilig met hem moeten omgaan en hoe ze hem moeten benaderen. Toezicht is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat zowel de hond als het kind veilig blijven tijdens het spelen.

Kan de Treeing Walker Coonhound goed alleen zijn?

De Treeing Walker Coonhound is een hond die het gezelschap van zijn gezin op prijs stelt en niet graag alleen is. Als hij te lang alleen wordt gelaten, kan hij angstig en destructief worden. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat hij voldoende beweging en mentale stimulatie krijgt, en om hem te leren om alleen te zijn door hem langzaam aan te wennen aan korte periodes van afwezigheid en deze geleidelijk te verlengen.

Vergelijkbare honden

Als je geïnteresseerd bent in de Treeing Walker Coonhound, zijn hier enkele vergelijkbare hondenrassen om te overwegen:

Bluetick Coonhound: een energieke jachthond die ook een geweldige huisgenoot kan zijn voor actieve gezinnen.

Black and Tan Coonhound: een aanhankelijke en vriendelijke hond die ook een uitstekende waakhond is.

Beagle: een populaire gezinshond met een vergelijkbaar uiterlijk en temperament als de Treeing Walker Coonhound.

Conclusie

De Treeing Walker Coonhound is een loyale, atletische en energieke metgezel die goed past bij actieve gezinnen. Hij heeft veel beweging en mentale stimulatie nodig om gezond en gelukkig te blijven, maar hij is ook een geweldige waakhond en een vriendelijke metgezel voor kinderen. Met de juiste verzorging en training kan de Treeing Walker Coonhound een geweldige toevoeging zijn aan elk gezin dat op zoek is naar een loyale en actieve hond.

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *