Rassen

Valencian Terrier: Geschiedenis en Uiterlijk [Foto’s]

3 Minuten

De Valencian Terrier is een energieke, intelligente en levendige hond die goed kan omgaan met kinderen en die niet veel verzorging nodig heeft. Misschien is de Valencian Terrier dan wel de perfecte hond voor jou. In dit artikel gaan we dieper in op de geschiedenis, het uiterlijk, karakter, temperament, gezondheid en verzorging van de Valencian Terrier. We bespreken ook of deze hond goed kan omgaan met kinderen en of hij goed alleen kan zijn. Lees verder en ontdek alles wat je moet weten over deze charmante kleine hond.

OnderwerpInformatie
RasgroepTerriers
Andere naamGos Rater Valencià
OorsprongSpanje
Grootte (reu)35 – 40 cm
Grootte (teef)33 – 38 cm
Gewicht (reu)9 – 11 kg
Gewicht (teef)8 – 10 kg
KleurenWit met zwarte of bruine vlekken, of volledig zwart of bruin
VachtsoortKortharig
Gemiddelde leeftijd12 – 14 jaar

Geschiedenis van de Valencian Terrier

De Valencian Terrier, ook wel de Perro de Agua Valenciano genoemd, is een oude Spaanse hondenras. Dit ras werd oorspronkelijk gefokt om te jagen op ratten en muizen in de havens en op de schepen in de regio Valencia. De hond stond bekend om zijn vaardigheden als ratten- en muizenvanger, maar ook als uitstekende zwemmer en jager. De Valencian Terrier heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een zeer geliefd gezelschapsdier in Spanje en daarbuiten.

Uiterlijk

De Valencian Terrier is een kleine, compacte hond met een ruige vacht die in verschillende kleuren voorkomt, zoals zwart, wit en bruin. De hond heeft een vriendelijk gezicht met een schattige snuit en donkere ogen die de hond een alerte uitstraling geven. Het gewicht van de Valencian Terrier varieert van 8 tot 14 kilogram en de hoogte varieert van 35 tot 45 centimeter.

Karakter en Temperament

De Valencian Terrier is een energieke, intelligente en levendige hond die dol is op het spelen en rennen. Deze hond heeft een vrolijk en vriendelijk karakter en is over het algemeen een uitstekend gezelschapsdier. Hij kan het goed vinden met kinderen en andere huisdieren, maar hij heeft wel een consequente opvoeding nodig. De Valencian Terrier is van nature een jager, dus hij heeft behoefte aan veel beweging en activiteit.

Gezondheid van de Valencian Terrier

De Valencian Terrier is over het algemeen een gezonde hond met een gemiddelde levensduur van 12 tot 14 jaar. Zoals bij alle hondenrassen kunnen er echter gezondheidsproblemen voorkomen, zoals heupdysplasie en oogproblemen. Het is belangrijk om je Valencian Terrier regelmatig naar de dierenarts te brengen voor controles en om hem op een gezond dieet te houden.

Verzorging

De Valencian Terrier heeft niet veel verzorging nodig, maar hij heeft wel regelmatig beweging nodig om hem fit en gezond te houden. De hond heeft een dikke vacht die regelmatig geborst moet worden om klitten te voorkomen en om de vacht in goede conditie te houden. Het is ook belangrijk om de oren van de Valencian Terrier regelmatig schoon te maken om oorinfecties te voorkomen.

Kan de Valencian Terrier goed met kinderen?

Ja, de Valencian Terrier kan uitstekend met kinderen overweg. Hij heeft een vriendelijk karakter en houdt van spelen en rennen, wat hem een goede speelkameraad maakt voor kinderen. Het is wel belangrijk om de hond op een consequente manier op te voeden en kinderen te leren hoe ze op de juiste manier met de hond moeten omgaan.

Kan de Valencian Terrier goed alleen zijn?

De Valencian Terrier is een sociaal dier en houdt van menselijk gezelschap. Hij kan goed alleen zijn, maar niet voor lange periodes. Als je de Valencian Terrier voor lange tijd alleen laat, kan hij verveeld en gestrest raken, wat kan leiden tot ongewenst gedrag, zoals blaffen en kauwen. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je de hond voldoende aandacht en beweging geeft, en hem eventueel gezelschap te bieden van andere huisdieren.

Vergelijkbare honden

Als je op zoek bent naar een hond die vergelijkbaar is met de Valencian Terrier, zijn er verschillende hondenrassen die je kunt overwegen. Hier zijn een paar voorbeelden:

De Portugese Waterhond: dit ras lijkt qua uiterlijk en karakter op de Valencian Terrier. Het is ook een goede zwemmer en heeft een hypoallergene vacht.

De Cairn Terrier: dit ras is ook klein en levendig en heeft een ruige vacht. Het is ook een uitstekende keuze voor gezinnen met kinderen.

De West Highland White Terrier: dit ras heeft ook een dikke, witte vacht en heeft een vergelijkbaar karakter als de Valencian Terrier. Het is ook een goede keuze voor gezinnen met kinderen.

Conclusie

De Valencian Terrier is een charmante en levendige hond die goed kan omgaan met kinderen en weinig verzorging nodig heeft. Hij heeft een vriendelijk karakter en is een uitstekend gezelschapsdier. Als je op zoek bent naar een hond die actief is en van spelen houdt, dan is de Valencian Terrier een goede keuze. Het is belangrijk om de hond op een consequente manier op te voeden en ervoor te zorgen dat hij voldoende aandacht en beweging krijgt om gezond en gelukkig te blijven!

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *