Rassen

Yorkie Pom: Een Pomeriaan & Yorkshire kruising [Foto’s]

3 Minuten

Wil jij alles weten over de Yorkie Pom? Zo ja, dan ben je hier op de goede plek! In dit artikel gaan we dieper in op de geschiedenis, uiterlijk, karakter, temperament, gezondheid, verzorging, of ze goed zijn met kinderen, of ze goed alleen kunnen zijn en welke andere honden vergelijkbaar zijn met de Yorkie Pom.

Laten we beginnen met een korte introductie. De Yorkie Pom, ook wel bekend als de Yoranian, is een kruising die is ontstaan uit de Yorkshire Terrier en de Pomeriaan. Het is een kleine hond die populair is bij veel mensen vanwege zijn schattige uiterlijk en speelse persoonlijkheid.

OnderwerpInformatie
RasgroepKruisingen
Andere naamYoranian, Porkie, Yorkipom, Yorkerpom
OorsprongVerenigde Staten
Grootte (reu)15-20 cm
Grootte (teef)15-20 cm
Gewicht (reu)1,8-3,6 kg
Gewicht (teef)1,8-3,6 kg
KleurenZwart, bruin, crème, grijs, wit
VachtsoortLang, zacht, zijdeachtig
Gemiddelde leeftijd12-15 jaar

Geschiedenis van de Yorkie Pom

De geschiedenis van de Yorkie Pom is niet zo goed gedocumenteerd als sommige andere rassen. Maar we weten wel dat het ras ergens in de jaren ’90 is ontstaan toen fokkers begonnen te experimenteren met het kruisen van verschillende rassen om een nieuwe kruising te creëren.

Uiterlijk van de Yorkie Pom

De Yorkie Pom is een kleine hond en weegt meestal tussen de 2 en 4 kilogram. Ze hebben een langharige vacht die meestal zwart, bruin of grijs is. Hun oren zijn klein en rechtopstaand en hun ogen zijn groot en rond. Over het algemeen hebben ze een schattig en knuffelig uiterlijk.

Karakter en temperament van de Yorkie Pom

De Yorkie Pom staat bekend om zijn speelse en levendige persoonlijkheid. Het zijn echte kleine energiebommetjes die graag spelen en plezier maken. Ze zijn ook erg nieuwsgierig en houden ervan om nieuwe dingen te ontdekken. Ze zijn erg aanhankelijk naar hun baasjes toe en zijn meestal niet verlegen tegenover vreemden. Deze honden hebben een uitstekend geheugen en leren snel nieuwe trucjes en commando’s.

Gezondheid van de Yorkie Pom

Over het algemeen is de Yorkie Pom een gezonde hond, maar zoals bij alle rassen kunnen ze vatbaar zijn voor bepaalde gezondheidsproblemen. De meest voorkomende gezondheidsproblemen bij de Yorkie Pom zijn tandheelkundige problemen, zoals tandbederf en tandvleesaandoeningen.

Ze kunnen ook last hebben van patella luxatie, wat een aandoening is waarbij de knieschijf van de hond uit de groef schiet. Het is belangrijk om de gezondheid van je Yorkie Pom goed in de gaten te houden en regelmatig naar de dierenarts te gaan.

Verzorging van de Yorkie Pom

De Yorkie Pom heeft een dikke vacht die regelmatig moet worden geborsteld om klitten en vervilting te voorkomen. Het is ook belangrijk om hun tanden regelmatig te poetsen om tandheelkundige problemen te voorkomen.

Ze hebben dagelijks beweging nodig om gezond te blijven en het is belangrijk om ze voldoende mentale stimulatie te geven door middel van interactieve spelletjes en ander hondenspeelgoed. Omdat het kleine honden zijn, hebben ze niet veel ruimte nodig en zijn ze daarom geschikt voor zowel appartementen als huizen met een kleine tuin.

Kan de Yorkie Pom goed met kinderen?

De Yorkie Pom is over het algemeen een vriendelijke hond die goed kan opschieten met kinderen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat het kleine honden zijn en dat kinderen ze per ongeluk kunnen verwonden als ze te ruw spelen. Daarom is het belangrijk om toezicht te houden wanneer kinderen en honden samen spelen.

Kan de Yorkie Pom goed alleen zijn?

De Yorkie Pom is een aanhankelijke hond en houdt van gezelschap. Ze kunnen echter goed alleen zijn als ze geleidelijk aan worden getraind om dit te doen. Het is belangrijk om ze te voorzien van speelgoed en andere mentale stimulatie om te voorkomen dat ze zich vervelen wanneer ze alleen thuis zijn.

Vergelijkbare honden

Als je op zoek bent naar vergelijkbare honden, dan zijn er een aantal andere hondenrassen en kruisingen die vergelijkbaar zijn met de Yorkie Pom. Dit zijn de Chorkie, de Morkie en de Pomchi. Al deze honden hebben een vergelijkbaar uiterlijk en temperament als de Yorkie Pom.

Conclusie

De Yorkie Pom is een schattige en speelse kleine hond die geschikt is voor mensen die op zoek zijn naar een hond die goed past bij een actieve levensstijl. Ze hebben een aanhankelijk karakter en zijn goed met kinderen, maar het is belangrijk om toezicht te houden tijdens het spelen. Hun gezondheid is over het algemeen goed, maar het is belangrijk om regelmatig naar de dierenarts te gaan en hun vacht en tanden goed te verzorgen. Als je op zoek bent naar een kleine hond die liefdevol en speels is, dan is de Yorkie Pom zeker het overwegen waard!

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *