Rassen

Aussiepom: Een Australische herder & Pomeriaan kruising [Foto’s]

3 Minuten

Ben je op zoek naar een schattige, kleine hond met een speels karakter en een grote persoonlijkheid? Dan is de Aussiepom misschien wel de perfecte hond voor jou! In dit artikel gaan we dieper in op de geschiedenis, het uiterlijk, karakter, temperament en gezondheid van de Aussiepom. We zullen ook bespreken hoe je voor deze hond moet zorgen, of hij goed met kinderen kan opschieten, of hij goed alleen kan zijn en welke andere honden er op de Aussiepom lijken.

Laten we beginnen met de uiterlijke kenmerken van de Aussiepom. De Aussiepom is een kruising tussen een Australische herdershond (Aussie) en een Pomeriaan. Het is een kleine hond met een gewicht van tussen de 3,5 en 13 kilogram en een hoogte van 20 tot 38 centimeter. De Aussiepom is over het algemeen een gezonde hond die gemakkelijk 15 jaar oud kan worden.

OnderwerpInformatie
RasgroepKruisingen
Andere naamGeen
OorsprongAustralië
GrootteReu: 45-55 cm – Teef: 40-50 cm
GewichtReu: 16-26 kg – Teef: 16-24 kg
KleurenZwart, rood, blauw, leverkleurig, zandkleurig
VachtsoortDikke, zachte en wollige vacht
Gemiddelde leeftijd12-15 jaar

Geschiedenis

De geschiedenis van de Aussiepom begint met de geschiedenis van de ouderhonden, de Australische herdershond en de Pomeriaan. De Australische herdershond is oorspronkelijk gefokt in de Verenigde Staten voor het hoeden van vee. De Pomeriaan, aan de andere kant, is oorspronkelijk afkomstig uit Duitsland en was een favoriet van de Britse koningin Victoria.

De kruising tussen deze twee rassen is niet nieuw en er zijn al vele jaren Aussies en Pomerianen met elkaar gekruist. De Aussiepom is dus eigenlijk een relatief nieuwe naam voor deze kruising.

Uiterlijk

De Aussiepom is een kleine hond met een dikke, pluizige vacht. De vacht kan verschillende kleuren hebben, zoals zwart, bruin, rood, crème en grijs. Het uiterlijk van de Aussiepom hangt af van welke ouderhond het meeste dominant is.

Over het algemeen hebben Aussiepoms de ogen van de Australische herdershond, met een donkere kleur en een amandelvorm. Hun oren zijn klein en puntig en hun snuit is kort en schattig. Aussiepoms hebben vaak een gebogen staart die over hun rug krult.

Aussiepom hond

Karakter

De Aussiepom staat bekend om zijn levendige persoonlijkheid en speelse karakter. Ze zijn actief en houden ervan om te spelen en te rennen. Ze zijn erg intelligent en kunnen gemakkelijk trucjes leren. Ze hebben ook een beschermend instinct en zullen hun familie beschermen als ze zich bedreigd voelen.

Temperament

De Aussiepom heeft een lief en aanhankelijk temperament. Ze zijn dol op hun eigenaren en hechten zich sterk aan hen. Ze zijn vaak waakzaam en zullen blaffen als ze iets verdachts opmerken. Aussiepoms zijn ook erg sociaal en kunnen goed opschieten met andere huisdieren en mensen.

Gezondheid

Over het algemeen is de Aussiepom een gezonde hond. Maar, zoals bij alle rassen, zijn er bepaalde gezondheidsproblemen die zich kunnen voordoen. Enkele van de meest voorkomende gezondheidsproblemen bij de Aussiepom zijn oogproblemen, heup- en elleboogdysplasie en tandvleesaandoeningen. Het is belangrijk om regelmatig naar de dierenarts te gaan voor controle en ervoor te zorgen dat de Aussiepom een uitgebalanceerd dieet krijgt en voldoende beweging krijgt om een goede gezondheid te behouden.

Verzorging

De vacht van de Aussiepom heeft regelmatige verzorging nodig. Het is belangrijk om de vacht wekelijks te borstelen om klitten en knopen te voorkomen. Het is ook belangrijk om de oren schoon te houden om infecties te voorkomen. De nagels van de Aussiepom moeten regelmatig worden geknipt om te voorkomen dat ze te lang worden en ongemak veroorzaken. Het is ook belangrijk om de tanden van de Aussiepom regelmatig te poetsen om tandvleesaandoeningen te voorkomen.

Kan de Aussiepom goed met kinderen?

Ja, de Aussiepom kan goed met kinderen overweg. Ze zijn speels en energiek en vinden het leuk om met kinderen te spelen. Ze zijn ook erg aanhankelijk en beschermend, dus ze zullen zich zorgen maken over de kinderen in hun leven en hen beschermen als ze zich bedreigd voelen.

Kan de Aussiepom goed alleen zijn?

Nee, de Aussiepom kan niet goed alleen zijn. Ze hechten zich sterk aan hun eigenaar en hebben de neiging om verlatingsangst te ontwikkelen als ze te veel alleen gelaten worden. Ze hebben veel aandacht en gezelschap nodig en moeten niet te lang alleen gelaten worden. Als je een drukke levensstijl hebt en niet veel thuis bent, is de Aussiepom misschien niet de juiste hond voor jou.

Vergelijkbare honden

Er zijn enkele andere rassen die op de Aussiepom lijken en die je misschien ook leuk vindt. Enkele van deze rassen zijn de Pomsky (een kruising tussen een Pomeriaan en een Husky), de Corgipom (een kruising tussen een Pomeriaan en een Welsh Corgi) en de Aussiepoo (een kruising tussen een Australische herdershond en een Poedel).

Conclusie

De Aussiepom is een schattige, kleine hond met een levendige persoonlijkheid en een grote persoonlijkheid. Ze zijn aanhankelijk, sociaal en vinden het leuk om met kinderen te spelen. Ze hebben regelmatige verzorging nodig en moeten niet te lang alleen worden gelaten. Als je op zoek bent naar een speelse, aanhankelijke hond die goed past bij een actieve levensstijl, is de Aussiepom misschien wel de perfecte hond voor jou!

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *