Rassen

Bullmastiff: Karakter en Verzorging [Foto’s]

3 Minuten

Ben jij op zoek naar een grote, sterke hond die ook nog eens goed overweg kan met kinderen? Dan is de Bullmastiff misschien wel de hond voor jou! In dit artikel gaan we dieper in op de geschiedenis, het uiterlijk, karakter, temperament en gezondheid van deze geweldige hond. Daarnaast bespreken we ook de verzorging van de Bullmastiff, en of hij goed alleen kan zijn en hoe hij omgaat met kinderen. Tot slot bespreken we ook nog enkele vergelijkbare honden.

De Bullmastiff is een grote, krachtige hond die afkomstig is uit Engeland. Het ras werd oorspronkelijk gefokt als waakhond om landgoederen en wildreservaten te beschermen tegen stropers. Het is een kruising tussen de Engelse Bulldog en de Engelse Mastiff. Laten we beginnen met een aantal uiterlijke kenmerken van deze honden!

OnderwerpInformatie
RasgroepWerkhonden
Andere naamGeen
OorsprongEngeland
Grootte (reu en teef in cm)Reu: 63-69 – Teef: 61-66
Gewicht (reu en teef in kg)Reu: 50-59 – Teef: 41-50
KleurenBrindle, fawn of gestroomd
VachtsoortKort en gladhaar
Gemiddelde leeftijd8-10 jaar

Geschiedenis

De Bullmastiff werd voor het eerst gefokt in de jaren 1800. Het doel was om een hond te creëren die stropers kon stoppen zonder ze te doden. De Engelse Bulldog werd gebruikt vanwege zijn vasthoudendheid en moed, terwijl de Engelse Mastiff werd gebruikt vanwege zijn grootte en kracht. Het resultaat was een hond die groot, sterk en moedig was, maar ook goed in staat was om de indringers te stoppen zonder ze te doden.

Uiterlijk

De Bullmastiff is een grote hond met een brede, sterke kop en een korte, dikke vacht. De kleur van de vacht kan variëren van roodbruin tot donkerbruin. De Bullmastiff kan tot wel 68-91 kg wegen en een schofthoogte hebben van 61-69 cm.

bullmastiff hondenras

Karakter

De Bullmastiff staat bekend om zijn vriendelijke en loyale karakter. Het zijn intelligente honden die gemakkelijk te trainen zijn en graag willen behagen. Ze zijn echter ook erg beschermend en kunnen agressief zijn als ze hun gezin of territorium in gevaar voelen komen. Daarom is het belangrijk om de Bullmastiff op jonge leeftijd te socialiseren en te trainen.

Temperament

Het temperament van de Bullmastiff is over het algemeen kalm en evenwichtig. Ze zijn niet agressief, maar kunnen wel waakzaam en beschermend zijn. Het zijn ook erg aanhankelijke honden die veel aandacht en liefde nodig hebben. Ze zijn niet geschikt voor een leven in een appartement omdat ze veel beweging en ruimte nodig hebben.

Gezondheid

De Bullmastiff is over het algemeen een gezonde hond. Zoals bij veel grote rassen kunnen ze echter vatbaar zijn voor heupdysplasie en elleboogdysplasie. Het is belangrijk om de Bullmastiff een gezond dieet te geven en regelmatig te bewegen om overgewicht te voorkomen.

Verzorging

De vacht van de Bullmastiff is kort en dik, en vereist weinig verzorging. Het is voldoende om de vacht af en toe te borstelen om losse haren te verwijderen en de vacht schoon te houden. Omdat de Bullmastiff gevoelig kan zijn voor huidinfecties, is het belangrijk om de huidplooien regelmatig schoon te maken en te drogen om schimmelgroei te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk om de nagels van de Bullmastiff regelmatig te knippen om te voorkomen dat ze te lang worden en de voeten van de hond pijn doen.

Kan de Bullmastiff goed met kinderen?

De Bullmastiff is een geweldige hond voor gezinnen met kinderen. Ze zijn erg beschermend en zullen er alles aan doen om hun gezin te beschermen. Ze zijn ook zeer tolerant en geduldig, waardoor ze perfect zijn voor gezinnen met kinderen van alle leeftijden. Het is echter wel belangrijk om de Bullmastiff op jonge leeftijd te socialiseren en te trainen om te voorkomen dat ze te ruw worden met kinderen.

Kan de Bullmastiff goed alleen zijn?

De Bullmastiff is een hond die graag bij zijn gezin is. Ze hebben veel aandacht en liefde nodig en kunnen verlatingsangst ontwikkelen als ze te lang alleen worden gelaten. Het is belangrijk om de Bullmastiff te trainen om alleen te zijn en te zorgen voor voldoende mentale en fysieke stimulatie als je niet thuis bent.

Vergelijkbare honden

Er zijn enkele andere hondenrassen die vergelijkbaar zijn met de Bullmastiff. De Engelse Mastiff is een van de ouders van de Bullmastiff en lijkt qua uiterlijk en karakter sterk op de Bullmastiff. De Boxer is ook vergelijkbaar met de Bullmastiff, hoewel hij kleiner is en een hogere energieniveau heeft. De Rottweiler is ook vergelijkbaar met de Bullmastiff, hoewel hij over het algemeen agressiever is en minder geschikt is voor gezinnen met kinderen.

Conclusie

De Bullmastiff is een geweldige hond voor gezinnen die op zoek zijn naar een grote, sterke hond die ook goed is met kinderen. Het ras heeft een rijke geschiedenis en staat bekend om zijn vriendelijke en loyale karakter. Het is belangrijk om de Bullmastiff op jonge leeftijd te socialiseren en te trainen om zijn beschermende en aanhankelijke eigenschappen te benutten. Als je op zoek bent naar een hond die je gezin zal beschermen en veel liefde en aandacht nodig heeft, dan is de Bullmastiff de perfecte hond voor jou.

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *