Rassen

Engelse Mastiff: Uiterlijk en Verzorging [Foto’s]

3 Minuten

In dit artikel gaan we het hebben over een geweldige hondenras, namelijk de Engelse Mastiff. Als je op zoek bent naar een hond die enorm, trouw en liefdevol is, dan is de Engelse Mastiff misschien wel de perfecte hond voor jou! In dit artikel zullen we alles bespreken over dit prachtige ras, van hun geschiedenis tot hun uiterlijk, karakter en temperament. We zullen ook hun gezondheid en verzorging behandelen, en we zullen enkele vergelijkbare hondenrassen bespreken. Dus, laten we beginnen!

OnderwerpInformatie
RasgroepMolosser
Andere naamEngelse Mastiff, Old English Mastiff
OorsprongGroot-Brittannië
Grootte (reu en teef in cm)76-91 cm (reu) – 69-84 cm (teef)
Gewicht (reu en teef in kg)68-110 kg (reu) – 54-91 kg (teef)
KleurenFawn, brindle, apricot
VachtsoortKort en dicht
Gemiddelde leeftijd6-10 jaar

Geschiedenis van de Engelse Mastiff

De Engelse Mastiff is een van de oudste hondenrassen ter wereld. Het ras dateert uit de oudheid en is afkomstig uit Groot-Brittannië. Ze werden oorspronkelijk gefokt voor de jacht op wilde dieren, maar werden later ook gebruikt als vechthonden. De Engelse Mastiff heeft een lange geschiedenis van bescherming en bewaking van eigendommen en mensen. Ze waren zo belangrijk dat er wetten werden gemaakt om ze te beschermen.

Uiterlijk van de Engelse Mastiff

De Engelse Mastiff is een indrukwekkende hond en kan enorm groot zijn. Mannetjes kunnen tot wel 91 cm hoog worden en wegen tot wel 113 kg. Vrouwtjes zijn iets kleiner en wegen gemiddeld tussen de 54 en 77 kg. Ze hebben een kort, gladde vacht die kan variëren van crème tot roodbruin van kleur. Hun gezichten zijn kenmerkend met een brede, massieve schedel en kleine, ronde ogen. Hun oren zijn driehoekig van vorm en hangen naar beneden. De Engelse Mastiff heeft ook een brede, diepe borstkas en een grote, gespierde nek.

engelse mastiff hond

Karakter van de Engelse Mastiff

De Engelse Mastiff staat bekend om zijn zachte, zachtaardige karakter en zijn liefde voor zijn familie. Ze zijn erg loyaal en beschermend en hebben een neiging om hun familie te beschermen tegen bedreigingen. Dit maakt ze uitstekende waakhonden. Ze zijn ook erg rustig en ontspannen, maar ze hebben wel veel ruimte nodig om te bewegen vanwege hun grootte.

Temperament van de Engelse Mastiff

De Engelse Mastiff is een zeer geduldige hond die goed overweg kan met kinderen en andere huisdieren. Ze zijn erg intelligent en leren snel, maar ze hebben wel een consequente training nodig om hun beste gedrag te tonen. Ze hebben een neiging om eigenwijs te zijn en kunnen soms koppig zijn. Het is belangrijk om een goede relatie op te bouwen met je Mastiff om ervoor te zorgen dat ze luisteren naar je commando’s en goed gedrag vertonen.

Gezondheid van de Engelse Mastiff

De Engelse Mastiff heeft over het algemeen een goede gezondheid, maar zoals bij alle hondenrassen zijn er enkele gezondheidsproblemen waarop gelet moet worden. Ze hebben een hoger risico op heupdysplasie, maagproblemen en bepaalde soorten kanker. Het is belangrijk om regelmatig de gezondheid van je Mastiff te controleren door regelmatig naar de dierenarts te gaan en een gezonde levensstijl voor hen te handhaven. Het geven van hoogwaardig voedsel, voldoende beweging en het op tijd behandelen van eventuele gezondheidsproblemen kan helpen om je Mastiff gezond en gelukkig te houden.

Verzorging van de Engelse Mastiff

De Engelse Mastiff heeft een relatief eenvoudige vachtverzorging vanwege hun korte, gladde vacht. Regelmatig borstelen met een zachte borstel kan helpen om losse haren te verwijderen en hun huid gezond te houden. Je moet ook hun oren regelmatig schoonmaken en hun tanden poetsen om tandheelkundige problemen te voorkomen. Door hun grootte hebben Mastiffs een dieet nodig dat rijk is aan voedingsstoffen en eiwitten, dus zorg ervoor dat je hoogwaardig voer geeft dat speciaal is ontworpen voor grote hondenrassen.

Vergelijkbare honden

Als je geïnteresseerd bent in de Engelse Mastiff, zijn er nog een paar andere hondenrassen die je misschien ook leuk vindt. Een van de meest vergelijkbare rassen is de Bullmastiff. Dit ras is ontstaan uit een kruising tussen de Engelse Mastiff en de Bulldog en heeft veel van dezelfde kenmerken als de Mastiff, zoals grootte en beschermende eigenschappen. De Newfoundlander is nog een ander ras dat vergelijkbaar is met de Engelse Mastiff. Deze grote hond heeft een vergelijkbare persoonlijkheid en is ook zachtaardig en liefdevol.

Conclusie

De Engelse Mastiff is een prachtig ras dat veel te bieden heeft aan eigenaren die op zoek zijn naar een trouwe, liefdevolle en beschermende hond. Met hun geschiedenis als jachthonden en bewakers hebben Mastiffs een natuurlijke neiging om te beschermen en zijn ze geweldige waakhonden. Hun grootte kan intimiderend zijn, maar hun zachte karakter en liefde voor hun familie maken hen een geweldige keuze voor gezinnen met kinderen.

Het is belangrijk om hun gezondheid en verzorging serieus te nemen om ervoor te zorgen dat ze een gelukkig en gezond leven leiden. Als je op zoek bent naar een grote hond met een groot hart, dan is de Engelse Mastiff misschien wel de hond voor jou!

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *