9.1
Voeding

Drinkfontein hond: 15x keer de beste van 2023

10 Minuten

Een drinkfontein voor honden, weet jij welke de beste is? De kans is klein dat je hond ooit problemen heeft gehad met het drinken van water uit z’n waterbak, er is altijd wel een reden te bedenken waarom jouw hond altijd vers en schoon drinkwater zou moeten drinken! Met een drink fontein speciaal voor honden is het namelijk makkelijk en leuk om je hond genoeg te laten drinken.

In dit artikel gaan wij uitgebreid in op allerlei verschillende drinkfonteinen en kom je erachter welke drinkfontein voor honden de beste is. Waar moet je rekening mee houden en wat zijn de tips? Je leest er alles over.

Tot slot vertellen wij je hoe je een drink fontein het beste kunt schoonmaken en hoe een waterfontein werkt. Mocht je na het lezen van dit uitgebreide artikel nog vragen hebben dan kun je deze aan ons stellen in de reactie mogelijkheid hieronder!

Op onze website vertellen we je graag alles over leuke gadgets voor honden! Wij testen zelf producten uit en kijken we naar hoe populair een bepaald product is. Denk hierbij aan de prijs- kwaliteitsverhouding en de voor- en nadelen van drinkfonteinen voor honden. Hierdoor zijn wij ervan overtuigd om een lijst samen te stellen met producten die je het beste kunt kopen.

Let op: Bij de meeste producten is het mogelijk om deze in meerdere formaten te krijgen. Dit kun je aangeven op de pagina van de aanbieder. Zodra je op de knop “controleren op prijs” klikt kun je de meest recente prijs bekijken en welke verschillende formaten er mogelijk zijn.

De beste drinkfontein voor honden

Onze vijf favoriete drinkfonteinen

De kans is groot dat je bij het zien van de bovenstaande producten al een goede keuze hebt kunnen maken, mocht dat niet het geval zijn dan lees je hieronder onze vijf favoriete drink fonteinen op basis van ervaringen en reviews van anderen. Zo kun je de beste keuze maken uit een drinkfontein die zichzelf al heeft bewezen. Deze vijf producten vallen in ieder geval in de smaak bij andere baasjes!

LifeGoods Drinkfontein voor Honden

29,99
as of 27 mei 2024 11:38

De eerste drinkfontein in onze top vijf is de LifeGoods voor honden en katten. Dit product krijgt een 4,5 van de maximaal 5 sterren op basis van ruim 600 reviews op Bol.com. Dit maakt hem als één van de populairste drinkfonteinen voor honden en katten op dit moment.

Met een inhoud van maar liefst twee liter is er altijd vers water beschikbaar voor jouw viervoeter. Dit type wordt geleverd inclusief 4 filters en stroomt het water uit meerdere tuitjes.

Het is mogelijk om te kiezen uit meerdere standen, zo kun je ‘m geheel afstellen op de behoeften van de hond, ideaal toch? De drinkfontein van LifeGoods is uitgerust met een pomp en koolstoffilter die ervoor zorgt dat het water continue circuleert. Dankzij het filter worden haren en andere viezigheden gefilterd. Met deze drinkfontein is er altijd vers water beschikbaar!

Pettadore Hydrate Compact Drinkfontein hond

37,99
as of 27 mei 2024 11:38

Onze tweede favoriet is de drinkfontein van Pattadore. Ook deze krijgt een 4,5 van de maximaal 5 sterren op basis van bijna 250 reviews op Bol.com. Deze intelligente drinkfontein voor honden kenmerkt zich doordat deze verbonden kan worden met de smartphone.

Hij beschikt over een waterreservoir van 1,9 liter. Via de handige App kun je zien hoeveel water er op dat moment nog aanwezig is in het waterreservoir, maar ook wanneer je het filter moet vernieuwen of wanneer de pomp een schoonmaakbeurt nodig heeft.

De Pettadore Hydrate Compact drinkfontein beschikt over een hangende pomp die voor een goede geluidsdemping zorgt. Zo kan jouw hond rustig vers water drinken! De krachtige pomp zorgt voor een prettige stroom van vers water. Dankzij het filtersysteem wordt het op vier manieren gefilterd, ideaal!

Premium Drinkfontein Kat & Hond Finez met Herbruikbare Filter

44,95
as of 27 mei 2024 11:38

De derde in onze vier favoriete drinkfonteinen is van het merk Finez. Op dit moment ontvangt dit product een 4,7 van de maximaal 5 sterren op basis van bijna 120 reviews op Bol.com. De Finez honden drinkfontein kenmerkt zich vanwege de grote waterinhoud van maar liefst 2,5 liter en drie verschillende standen, zo kan deze ingesteld worden op de behoefte van jouw hond.

Met deze drie standen heb je een druppelend effect, bubbelend effect en een echte waterval stand. Net als de bovenstaande producten wordt ook deze geleverd inclusief een filter en een stille pomp die maximaal 38 dB geluid produceert.

Tot slot is deze mooie drinkfontein voorzien van “Dry Burn” bescherming, dit houdt in dat de pomp automatische stopt wanneer er geen water meer in de tank aanwezig is. Kortom, de Finez drinkfontein voor honden is een absolute aanrader!

Ecorio Drinkfontein voor honden en katten

34,99
as of 27 mei 2024 11:38

Op de vierde plaats staat de Ecorio drinkfontein voor honden echt niet in onze top vier ontbreken. Op dit moment ontvangt deze drinkfontein een 4,6 van de maximaal 5 sterren op basis van ruim 160 reviews op Bol.com. Deze waterfontein heeft een watertank van 2,2 liter en wordt gewaardeerd omdat deze drinkfontein weinig geluid produceert.

De Ecorio drink fontein heeft namelijk een eigen ontworpen filter dat uit 2 verschillende lagen bestaat. Daarnaast ontvang je bij de aanschaf van dit product 4 gratis filter. Ben je op zoek naar een drinkfontein voor je hond die vooral heel stil is? Dan is deze zeer aan te bevelen.

Minaro Drinkfontein Voor Honden

39,95
as of 27 mei 2024 11:38

We sluiten onze top vijf af met de drinkfontein voor honden van Minaro. Deze wordt beoordeeld met een 4,8 van de maximaal 5 sterren op basis van 101 reviews op Bol.com. Zoals je aan het aantal beoordelingen kan zien is dit ook één van de populairste drinkfonteinen voor honden.

Deze drinkfontein heeft een inhoud van 2 liter en is voorzien van een koolstoffilter waardoor haartjes, bacteriën en ander vuil worden gezuiverd.

Het voordeel van deze drink fontein is de constante stroom vers water, op die manier krijgt jouw hond altijd het beste drinkwater en heeft hij de neiging om meer te drinken! Ook dit product is fluisterstil, heeft een mooi ontwerp en is gemakkelijk in gebruik! Tot slot worden er standaard ook 4 koolstoffilters meegeleverd zodat je even vooruit kan!

Heb je na het lezen van onze favorieten nog niet jouw ideale drinkfontein gevonden? Kijk dan verder op Bol.com, daar zijn momenteel meer dan 200 verschillende waterfonteinen voor honden verkrijgbaar!

honden drinkfontein

Wat is een drinkfontein voor honden?

Na het bekijken van de bovenstaande producten zou je een goed beeld moeten hebben van de drinkfontein. Wil je nog meer weten over de drinkfontein voor honden lees dan verder, dan leggen we het haarfijn uit!

Net als mensen moeten honden veel drinken. Net zoals bij mensen kunnen honden ook op meerdere manieren water binnen krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een drinkbak. Een drinkfontein is praktisch het zelfde maar heeft als bijkomend voordeel dat de hond altijd vers water voorgeschoteld krijgt.

In feite is een drinkfontein voor honden niet anders dan de waterbak. Je zou kunnen zeggen dat een drinkfontein voor honden de nieuwe waterbak is. De keuze voor een drinkfontein kan best lastig zijn omdat er zoveel merken, soorten en water inhoud zijn.

In dit artikel helpen we je op weg om de juiste keuzes te maken! Want waarom zou je een honden drinkfontein moeten kopen en welke voordelen heeft dat? Hier onder leggen we er meer over uit.

Waarom zou je een drinkfontein kopen?

Je weet nu welke drink fontein de beste is voor je hond, maar waarom zou je er in moeten kopen? Dit is echt zo’n product dat je in huis moet halen direct nadat je je hond of pup hebt opgehaald.

De drinkfontein in dit artikel hebben goede waterfilters. Op die manier kun je kraanwater filteren en dat kan een voordeel bieden voor de gezondheid van jouw hond. Daarnaast misstaat een mooie drinkfontein ook niet bij je interieur, prettig voor jou en voor je hond!

Genoeg water binnen krijgen is gezond dus geldt voor mensen en honden drink fontein kan er dus voor zorgen dat je wat meer gaat drinken. Helemaal als je hond helemaal gewend is aan de drinkfontein.

Oké is er voor iedere hond een geschikte waterfontein te vinden. Dit heb je kunnen zien in ons overzicht hierboven. Er zijn meer dan 200 modellen, maten, vormen en kleuren! En om keuze stress voor te zijn hebben wij alles alvast handig in een groot overzicht bij elkaar gezet.

Meer dan genoeg redenen om je hond te verwennen met een mooie waterfontein. Wil je weten hoe je de buiten fontein schoonmaakt en goed onderhoud lees dan verder.

Zitten er nadelen aan een deze producten?

Je hebt net verschillende voordelen kunnen lezen maar zijn er ook nadelen? De genoemde nadelen hoeven niet per se een nadeel te zijn in jouw geval. Zo zijn er zijn drink fonteinen die ik best wel gehorig kunnen zijn. Dit is meestal niet hinderlijk maar worden vaak in reviews wel beschreven door andere hondenliefhebbers.

Hoe kan het maar zo voorkomen dat je hond angstig reageert op de drinkfontein. Het kan zijn omdat jouw hond er nog aan moet wennen, maar hij kan er ook angstig voor blijven. Training is hierbij belangrijk. Ook drink je niet alle honden zonder te morsen, het kan dus maar zo zijn dat je de vloer vaker moeten schoonmaken.

hond drinkfontein

Waar moet ik rekening mee houden?

Drink fonteinen volgende hebben nadelen en voordelen. Voordat je overgaat tot de aanschaf van een drinkfontein moet je hier vooral rekening mee houden. Zo zijn lang niet alle functionaliteiten, zoals een app voor de smartphone voor iedereen even belangrijk.

Kies daarom voor een drinkfontein met functies die je daadwerkelijk gebruikt voor het gemak hebben wij een aantal belangrijke punten op een rijtje gezet.

Verschillende soorten materiaal

Ten eerste is het handig om te weten van welke materialen de drinkfontein is geproduceerd. Materiaal van plastic zal bijvoorbeeld eerder stuk gaan dan eentje van metaal. Ook heb je drink fonteinen die gemaakt zijn van keramiek dit gaat sneller kapot dan plastic. Hiervoor geldt ieder materiaal heeft zijn voor en nadelen dus check vooral de reviews van andere gebruikers.

Het aantal liters van de waterfontein

Het materiaal gebruik is van belang maar misschien nog wel belangrijker is de capaciteit. Je hond moet namelijk nooit watertekort komen, ook heb je geen zin om telkens het waterreservoir te vullen.

Drink fonteinen voor honden hebben over het algemeen tussen de één en de 2 l water. Er zijn ook water fonteinen beschikbaar met een capaciteit van 0,5 l. Dit is echt te weinig vinden wij. Let hierbij aanschaf goed op.

De ervaringen van andere hondenliefhebbers

Het is ontzettend belangrijk om te kijken naar de ervaringen van anderen. Bedenk ook goed of deze reviews echt zijn of dat ze wellicht niet echt zijn. Laat je hoe dan ook informeren door anderen voordat je overgaat tot de aanschaf.

Je kunt natuurlijk uitgaan van de betrouwbaarheid van de verkoper, echter gaat er niets boven de ervaring van gebruikers. Vermijd producten die helemaal geen of negatieve reviews hebben.

De prijs van het product

Tot slot is de prijs een bepalende factor voor een goede drinkfontein voor honden. Kortweg komt het erop neer dat je het beste kunt kunt kijken naar de prijs- kwaliteitsverhouding. De meeste mensen die op zoek zijn naar een product als deze kijken niet op een paar Euro meer of minder, maar dit kan niet iedereen.

De gemiddelde prijs van een waterfontein voor honden beginnen vanaf € 30,- en kunnen oplopen tot honderden Euro’s. De duurdere varianten hebben over het algemeen meer mogelijkheden en een grotere waterinhoud. Deze hoef je dus minder vaak te vullen. Er zit er altijd wel eentje tussen die past binnen jouw budget!

Hoe kun je de drinkfontein het beste schoonmaken?

Honden drinken net zoals mensen graag uit een beker of glas dat schoon is, ook een drinkfontein moet soms schoongemaakt worden. De gemiddelde drinkfontein kun je het beste tussen de 2 en 3 keer per week schoonmaken, zo heeft jouw hond altijd schoon drinkwater!

Het schoonmaken van een waterfontein is gelukkig niet zo ingewikkeld. Het makkelijkste is om de fontein in z’n geheel te wassen in de vaatwasser, let op, zorg er wel voor dat er geen kabels meer aan zitten en dat de pomp met het filter verwijderd is!

Heb je geen vaatwasser dan kun je ‘m uiteraard ook met de hand schoonmaken. Op dezelfde wijze waarop je ook je service schoonmaakt tijdens de afwas.

Het filteronderhoud is eveneens gemakkelijk. Deze moet iedere 2 tot 3 weken vervangen worden door een nieuwe. Het kan zijn dat dit verschilt per product, dit staat doorgaans wel aangegeven in de handleiding van het product.

Neem de handleiding altijd goed door voordat je de waterfontein gaat gebruiken, zo weet je zeker dat alles veilig is en het apparaat niet stuk gaat wegens verkeerd gebruik.

beste drinkfontein hond

Hoe werkt een drink fontein voor honden?

Inmiddels weet je bijna alles over de verschillende drinkfonteinen voor honden, leuk dat je nog steeds meeleest! Het enige dat we nog niet uitgelegd hebben is de werking van de drinkfontein. Dit gaan we hieronder uitleggen.

Het eerste wat je wilt weten zodra je drinkfontein binnenkomt is hoe deze precies werkt. Houdt er rekening mee dat dit per product verschillend is, al is de werking van deze producten over het algemeen allemaal vergelijkbaar. Een drinkfontein voor honden bestaat uit een reservoir die gevuld wordt met water, een filtersysteem en een pomp die ervoor zorgt dat het water continue vers is.

Het waterreservoir moet gevuld worden tot een bepaald niveau (dit staat aangegeven op het reservoir). Daarna is het een kwestie van de stekker in het stopcontact te steken en zal er al snel water door de drinkfontein stromen.

Het water is continue in beweging en wordt steeds door het filtersysteem gefilterd. Hierdoor hebben bacteriën en viezigheden geen kans om zich op te hopen, zo heeft een hond op ieder moment vers drinkwater! Wil je nog meer weten over deze leuke producten? Bekijk het onderstaande filmpje!

Veelgestelde vragen

Hoe vaak moet het water in de drinkfontein ververst worden?

Je hebt in dit artikel kunnen zien dat de meeste drinkfonteinen een grootte waterbak hebben. De meeste honden kunnen daar ongeveer één week mee vooruit. Als het water na deze week niet op is, dan kan je het beter verversen.

Wat is het voordeel van een waterfontein?

Veel honden zijn gek op stromend water, wellicht herken je dat zelf ook wel als je de tuin aan het sproeien bent en jouw hond het water uit de slang wil opdrinken. Het grootste voordeel van een waterfontein is dat het voor constant vers en schoon water zorgt.

Hoeveel drinkfonteinen hebben wij getest?

We willen iedereen een zo compleet mogelijk beeld geven van de producten die wij hebben getest. In ons onderzoek naar de beste drinkfontein voor honden hebben we meer dan 20 verschillende drinkfonteinen getest We hebben op basis hiervan 5 producten geselecteerd die absoluut hun geld waard zijn.

Waar hebben wij de drinkfonteinen op beoordeeld?

In ons onderzoek naar de beste drinkfontein hebben we verschillende punten waar we op letten om te bepalen welke honden drinkfontein momenteel de beste is. We houden bijvoorbeeld rekening met de prijs, kwaliteit, functies en de beoordelingen van andere gebruikers. Dit alles nemen we mee bij het bepalen van het eindcijfer.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een drinkfontein voor jouw hond hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Onze favoriete drinkfontein voor honden

9.1
Wat is de beste drinkfontein voor honden op dit moment? Het antwoord op deze vraag is niet zo eenvoudig te beantwoorden. Toch hebben wij van Hondjesgids het antwoord voor je! Uit onze tests is gebleken dat de drinkfontein van LifeGoods voor Honden en katten de beste drinkfontein is die momenteel verkrijgbaar is.
9.4

Prijs

8.8

Waterinhoud

Positief

  • +De beste prijs- kwaliteit verhouding
  • +Je krijgt vier filters meegeleverd
  • +Voldoende inhoud van twee liter
  • +Meer dan 600 mensen hebben deze drinkfontein beoordeeld

Negatief

  • -Geen

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *