Honden

Honden die weinig blaffen: 8x Stille honden [Foto’s]

4 Minuten

Honden die weinig blaffen? Ben je op zoek naar een hond die niet de hele buurt bij elkaar blaft? Dan zijn er genoeg hondenrassen waar je uit kunt kiezen! In dit artikel gaan we je voorstellen aan acht verschillende hondenrassen die bekend staan om hun kalme en rustige aard, en die weinig blaffen. Maar ook mensen die niet van overmatig blaffen houden, kunnen baat hebben bij een hond die weinig blaft.

De acht honden die weinig blaffen

Of je nu in een appartement woont of gewoon op zoek bent naar een rustige huisgenoot, deze honden zijn perfect voor jou! Stille honden zijn populair bij mensen die in appartementen of huizen wonen waar het geluidsniveau laag moet blijven. Gelukkig zijn er veel hondenrassen die erom bekend staan ​​dat ze weinig blaffen, en sommige honden kunnen zelfs worden getraind om hun blafgedrag te verminderen.

1 Basenji

basenji

De Basenji is een klein ras dat oorspronkelijk uit Afrika komt. Ze zijn bekend om hun unieke jodelachtige blaf, die eigenlijk meer lijkt op een huil of jodel. Basenji’s zijn intelligent en onafhankelijk, en hebben weinig neiging om te blaffen. Ze zijn ook vrij actief en hebben veel beweging nodig, dus ze zijn ideaal voor eigenaren die graag wandelen.

2 Shar Pei

shar pei

De Shar Pei is een middelgroot ras dat oorspronkelijk uit China komt. Ze zijn bekend om hun rimpelige huid en kalme aard. Shar Pei’s blaffen zelden, en zijn over het algemeen vrij stil en rustig. Ze zijn ook vrij onafhankelijk en hebben niet veel aandacht nodig, dus ze zijn perfect voor eigenaren die graag wat tijd alleen doorbrengen.

3 Cavalier King Charles Spaniël

cavalier king charles spaniel

De Cavalier King Charles Spaniël is een klein ras dat oorspronkelijk uit Engeland komt. Ze zijn bekend om hun lange, zachte oren en lieve gezichtsuitdrukkingen. Cavalier King Charles Spaniëls zijn zeer sociaal en houden van gezelschap, maar ze hebben de neiging om vrij rustig te zijn. Ze blaffen zelden en zijn over het algemeen vrij stil, dus ze zijn perfect voor eigenaren die in een appartement wonen.

4 Whippet

Whippet

De Whippet is een middelgroot ras dat oorspronkelijk uit Engeland komt. Ze lijken op een kleinere versie van de Greyhound, en zijn bekend om hun snelheid en behendigheid. Whippets zijn over het algemeen vrij rustig en blaffen zelden. Ze hebben wel veel beweging nodig, dus ze zijn ideaal voor eigenaren die graag rennen of wandelen.

5 Bichon Frisé

bichon frise

De Bichon Frisé is een klein ras dat oorspronkelijk uit Frankrijk komt. Ze zijn bekend om hun dikke, witte vacht en hun vriendelijke aard. Bichon Frisés zijn over het algemeen zeer sociaal en houden van gezelschap, maar ze hebben de neiging om vrij stil te zijn. Ze blaffen zelden en zijn ideaal voor eigenaren die in een appartement wonen.

6 Greyhound

greyhound

De Greyhound is een groot ras dat oorspronkelijk uit Engeland komt. Ze zijn bekend om hun snelheid en atletische vermogen. Hoewel Greyhounds groot zijn, zijn ze eigenlijk vrij rustig en blaffen ze zelden. Ze hebben wel veel beweging nodig, dus ze zijn ideaal voor eigenaren die graag wandelen.

7 Saluki

saluki hond

De Saluki is een groot ras dat oorspronkelijk uit het Midden-Oosten komt. Ze zijn bekend om hun slanke lichaamsbouw en hun snelheid. Saluki’s zijn over het algemeen vrij stil en blaffen zelden. Ze hebben wel veel beweging nodig, dus ze zijn ideaal voor eigenaren die graag rennen.

8 Italiaanse Windhond

italiaanse windhond karakter

De Italiaanse Windhond is een klein ras dat oorspronkelijk uit Italië komt. Ze lijken op een kleine versie van de Greyhound en zijn bekend om hun sierlijke en elegante verschijning. Italiaanse Windhonden zijn over het algemeen vrij rustig en blaffen zelden. Ze hebben wel veel beweging nodig, dus ze zijn ideaal voor eigenaren die graag wandelen.

Welke honden blaffen het meest?

Er zijn verschillende hondenrassen die erom bekend staan dat ze veel blaffen. Dit betekent echter niet dat elke hond van deze rassen altijd veel blaft, het is belangrijk om te onthouden dat elke hond een individu is en zijn eigen persoonlijkheid heeft. Hieronder volgen enkele van de hondenrassen die over het algemeen meer neigen te blaffen dan andere:

Chihuahua: Chihuahuas staan bekend om hun kleine formaat en hun luide geblaf. Ze kunnen snel blaffen bij elk geluid of elke beweging die ze waarnemen.

Beagle: Beagles zijn enthousiaste en energieke honden die soms veel blaffen. Ze hebben vaak de neiging om te blaffen wanneer ze iets interessants ruiken of wanneer ze willen communiceren met hun eigenaren.

Yorkshire Terrier: Yorkshire Terriers zijn kleine honden met een grote persoonlijkheid. Ze staan bekend om hun hoge blafgeluiden en hun neiging om te blaffen bij elk geluid dat ze horen.

Duitse Herder: Duitse Herders zijn intelligente en actieve honden die vaak worden gebruikt als politiehonden of diensthonden. Ze hebben echter de neiging om veel te blaffen als ze niet voldoende beweging en mentale stimulatie krijgen.

Jack Russell Terrier: Jack Russell Terriers zijn levendige en speelse honden die vaak veel blaffen. Ze hebben veel energie en kunnen blaffen wanneer ze opgewonden of gestrest zijn.

Maltezer: Maltezers zijn kleine en aanhankelijke gezelschapshonden. Ze zijn echter ook bekend om hun neiging om veel te blaffen en hun eigenaren te waarschuwen voor elke mogelijke dreiging.

Teckel: Teckels zijn kleine honden met een lange rug en korte poten. Ze zijn zeer loyaal aan hun eigenaren, maar ze kunnen soms te veel blaffen als ze verveeld of ontevreden zijn.

Cairn Terrier: Cairn Terriers zijn kleine, levendige honden met een eigenzinnige persoonlijkheid. Ze kunnen veel blaffen als ze opgewonden zijn of willen communiceren met hun eigenaren.

Het is belangrijk om te onthouden dat het blafgedrag van een hond afhankelijk is van verschillende factoren, zoals opvoeding, socialisatie en levensstijl. Het is mogelijk om het blafgedrag van een hond te verminderen door middel van training en gedragsaanpassingen. Als je merkt dat je hond te veel blaft, is het een goed idee om met een professionele trainer of gedragsdeskundige te praten om te bepalen wat de beste aanpak is.

Conclusie

Of je nu in een appartement woont of gewoon op zoek bent naar een rustige huisgenoot, er zijn genoeg hondenrassen om uit te kiezen die weinig blaffen. De Basenji, Shar Pei, Cavalier King Charles Spaniël, Whippet, Bichon Frisé, Greyhound, Saluki en Italiaanse Windhond zijn allemaal geweldige opties voor eigenaren die op zoek zijn naar een kalme en rustige hond. Vergeet niet dat elke hond een individu is en zijn eigen persoonlijkheid heeft, dus het is belangrijk om te overwegen wat voor soort hond het beste bij jouw levensstijl past voordat je een beslissing neemt.

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *