Honden

Hond met hangoren: 16x de populairste [Foto’s]

12 Minuten

Een hond met hangoren is een van de meest schattige en vertederende dieren die je ooit zult ontmoeten. Of je nu een hondenliefhebber bent of niet, het is moeilijk om niet verliefd te worden op deze fluffy metgezel. In dit artikel ga ik dieper in op wat een hond met hangoren zo speciaal maakt en waarom je misschien wel zo’n hond in je leven zou moeten hebben.

Wat zijn hangoren en waarom hebben sommige honden ze?

Hangoren zijn, zoals de naam al doet vermoeden, oren die naar beneden hangen in plaats van rechtop staan. Veel hondenrassen hebben van nature hangoren, zoals de Basset Hound en de Beagle. Andere rassen, zoals de Cocker Spaniel en de Engelse Springer Spaniel, hebben hangende oren als gevolg van selectieve fokpraktijken.

Het uiterlijk van honden met hangoren

Het uiterlijk van honden met hangoren is bijzonder charmant en aantrekkelijk voor veel mensen. Ze hebben vaak lange, pluizige oren die zacht aanvoelen en onweerstaanbaar zijn om aan te raken. Bovendien geven hun hangende oren hen een schattige, vriendelijke uitstraling die perfect past bij hun lieve persoonlijkheid.

Top 16x honden met hangoren

Naast hun schattige uiterlijk hebben honden met hangoren vaak ook een zachte en vriendelijke persoonlijkheid. Ze zijn vaak aanhankelijk, loyaal en gemakkelijk in de omgang. Ze zijn graag in de buurt van hun baasjes en genieten van knuffelen en spelen. Door hun vriendelijke aard zijn ze ook zeer geschikt als gezinshond, omdat ze goed overweg kunnen met kinderen en andere huisdieren.

1 Beagle

beagle

De Beagle is een van de meest populaire rassen van honden met hangoren, en wordt vaak gekozen als gezelschapshond vanwege zijn charmante persoonlijkheid en lieve uitstraling. De Beagle is een middelgroot ras, met een compact en gespierd lichaam. Ze hebben grote hangende oren, een zachte en expressieve oogopslag en een stevige neus die zeer geschikt is voor speurwerk. Beagles hebben vaak een tricolour vacht, bestaande uit wit, zwart en bruin.

Beagles staan bekend om hun vriendelijke en speelse persoonlijkheid. Ze zijn sociaal en aanhankelijk en houden van gezelschap, zowel van mensen als van andere honden. Beagles zijn actieve honden en hebben veel beweging nodig om gezond en gelukkig te blijven. Beagles zijn slimme honden, maar kunnen soms koppig zijn tijdens de opvoeding. Het is belangrijk om consistent te zijn en positieve bekrachtiging te gebruiken om je Beagle te trainen. Een goede training en socialisatie zijn essentieel om een goed opgevoede en evenwichtige Beagle te krijgen.

2 Bloedhond

bloedhond

De Bloedhond, ook bekend als de St. Hubertushond, is een hondenras met hangoren dat al sinds de middeleeuwen bestaat. Deze imposante hond is vooral bekend vanwege zijn uitstekende reukvermogen en wordt vaak ingezet als speurhond bij bijvoorbeeld de politie of bij reddingsoperaties. De Bloedhond is een grote en krachtige hond, met een zware en gespierde bouw. Ze hebben grote hangende oren die bijna tot aan de grond reiken en een diepe, sonore blaf die hen een imposante uitstraling geeft. Hun vacht is kort en ruw, en kan verschillende kleuren hebben, waaronder zwart, rood, beige en bruin.

Bloedhonden staan bekend om hun uitstekende reukvermogen, dat tot wel 300 keer beter is dan dat van een mens. Dit maakt hen zeer geschikt als speurhond, vooral bij het opsporen van vermiste personen of het detecteren van illegale stoffen. Bloedhonden zijn intelligente en onafhankelijke honden, die zich graag omringen met mensen en andere huisdieren. Ze zijn geduldig en vriendelijk van aard, maar hebben ook een sterk karakter en kunnen soms koppig zijn tijdens de opvoeding. Een goede training en socialisatie zijn daarom essentieel om een goed opgevoede en evenwichtige Bloedhond te krijgen.

3 Basset Hound

basset hound hondenras

De Basset Hound is een hondenras met hangoren dat bekend staat om zijn lange lichaam, grote voeten en zachte, trouwe uitdrukking. Dit ras is ontstaan in Frankrijk en is tegenwoordig geliefd als gezinshond vanwege hun vriendelijke, speelse en aanhankelijke persoonlijkheid. Basset Hounds hebben een zware en compacte bouw, met korte, stevige poten en grote, hangende oren die bijna tot aan de grond reiken. Ze hebben een korte, dichte vacht die meestal driekleurig is: zwart, wit en bruin. Hun gezicht heeft een zachte, droevige uitdrukking die hun vriendelijke karakter benadrukt.

Basset Hounds zijn vriendelijk, speels en aanhankelijk. Ze zijn sociaal en genieten van het gezelschap van mensen, kinderen en andere huisdieren. Ze zijn ook bekend om hun eigenzinnigheid en kunnen soms koppig zijn tijdens de opvoeding. Een goede training en socialisatie zijn daarom essentieel om een goed opgevoede en evenwichtige Basset Hound te krijgen.

4 Redbone Coonhound

Redbone Coonhound

De Redbone Coonhound is een hondenras met hangoren dat oorspronkelijk afkomstig is uit de Verenigde Staten. Dit ras staat bekend om zijn uitstekende reukvermogen en wordt vaak ingezet als jachthond, vooral bij het jagen op wasberen en andere kleine dieren. De Redbone Coonhound heeft een slanke, atletische bouw en lange, hangende oren die bijna tot aan de grond reiken. Hun vacht is kort, glad en rood van kleur, vandaar ook hun naam. Hun gezicht heeft een uitdrukking van vastberadenheid en intelligentie.

Redbone Coonhounds hebben een uitstekend reukvermogen, dat hen geschikt maakt als jachthond. Ze zijn vooral bekend om hun vermogen om wasberen op te sporen en te volgen, maar kunnen ook worden ingezet bij het jagen op andere kleine dieren. Redbone Coonhounds zijn sociale, aanhankelijke en vriendelijke honden. Ze zijn intelligent en volgzaam, maar hebben ook een sterke wil en kunnen soms koppig zijn. Een goede training en socialisatie zijn daarom essentieel om een goed opgevoede en evenwichtige Redbone Coonhound te krijgen.

5 Weimaraner

Weimaraner

De Weimaraner is een hondenras met hangoren dat oorspronkelijk afkomstig is uit Duitsland. Dit ras staat bekend om zijn atletische bouw, intelligentie en energie. De Weimaraner is een veelzijdige hond die vaak wordt ingezet voor jacht, bewaking, zoek- en reddingswerk en als gezelschapshond. De Weimaraner heeft een atletische bouw, met een diepe borstkas en lange, slanke poten. Hun vacht is kort, glanzend en meestal zilvergrijs van kleur.

Ze hebben grote, hangende oren die een zachte, intelligente uitdrukking aan hun gezicht geven. De Weimaraner is een zeer intelligente hond die snel leert en goed traint. Ze hebben een hoge energie en hebben regelmatig lichaamsbeweging nodig om gezond en gelukkig te blijven. Ze zijn ook zeer aanhankelijk en trouw aan hun gezin.

6 Amerikaanse Cocker Spaniel

amerikaanse cocker spaniel

De Amerikaanse Cocker Spaniel is een hondenras met hangoren dat oorspronkelijk afkomstig is uit de Verenigde Staten. Dit ras staat bekend om zijn zachte, aanhankelijke persoonlijkheid en wordt vaak ingezet als gezelschapshond. De Amerikaanse Cocker Spaniel heeft een compacte, gedrongen bouw met lange, hangende oren en een zachte, wollige vacht. Hun vacht is er in verschillende kleuren, waaronder zwart, rood, buff, chocolade en zwart en tan. Ze hebben een intelligente uitdrukking op hun gezicht en staan bekend om hun lange, pluizige staart.

Amerikaanse Cocker Spaniels zijn zachte, aanhankelijke en vriendelijke honden. Ze houden van aandacht en zijn zeer loyaal aan hun gezin. Ze zijn goed met kinderen en andere huisdieren en passen zich gemakkelijk aan aan het leven in huis. De Amerikaanse Cocker Spaniel is een uitstekende gezelschapshond vanwege hun zachte, aanhankelijke persoonlijkheid. Ze zijn gemakkelijk te trainen en passen zich goed aan het leven binnenshuis aan. Ze hebben regelmatige lichaamsbeweging nodig om gezond te blijven, maar zijn geen zeer actieve honden.

7 Spinone Italiano

Spinone Italiano hond

De Spinone Italiano is een oud hondenras dat afkomstig is uit Italië. Het ras staat bekend om zijn robuuste uiterlijk en zachtaardige persoonlijkheid. Spinoni zijn over het algemeen rustige honden, maar hebben wel veel lichaamsbeweging nodig. De Spinone Italiano heeft een kenmerkend uiterlijk met zijn ruige, draadvormige vacht en lange, hangende oren. Ze hebben een robuust en gespierd lichaam en hun vacht kan verschillende kleuren hebben, waaronder wit, oranje en bruin.

Spinoni staan bekend om hun zachtaardige persoonlijkheid en hun vermogen om goed om te gaan met kinderen en andere huisdieren. Ze zijn intelligent en trainbaar, maar hebben wel een zachte hand nodig tijdens het trainen. Spinoni kunnen soms verlegen zijn, maar met voldoende socialisatie kunnen ze uitgroeien tot zeer sociale honden.

De Spinone Italiano wordt vaak gebruikt als jachthonden vanwege hun uitstekende reukvermogen en uithoudingsvermogen. Ze kunnen ook worden ingezet als gezelschapshonden, maar hebben wel veel lichaamsbeweging nodig om gezond en gelukkig te blijven. Spinoni zijn ook zeer geschikt voor activiteiten zoals wandelen en hardlopen.

8 Welsh Corgi

welsh corgi

De Welsh Corgi is een klein hondenras afkomstig uit Wales. Dit ras staat bekend om zijn korte poten en grote oren, en heeft een vriendelijke, actieve persoonlijkheid. De Welsh Corgi heeft een compacte bouw met een korte, dikke vacht die verschillende kleuren kan hebben, waaronder rood, sable, en driekleurig. Hun lange, rechtopstaande oren zijn een van hun meest kenmerkende eigenschappen, evenals hun korte poten en wigvormige hoofd.

Welsh Corgi’s zijn zeer energiek en actief, maar hebben ook een aanhankelijke en vriendelijke persoonlijkheid. Ze zijn intelligent en leergierig en hebben een sterke wil om te behagen, waardoor ze gemakkelijk te trainen zijn. Corgi’s zijn goede waakhonden en kunnen soms beschermend zijn ten opzichte van hun gezin. Welsh Corgi’s zijn zeer veelzijdig en kunnen worden gebruikt voor verschillende doeleinden, waaronder gezelschap, jacht en als werkhond op de boerderij. Vanwege hun kleine formaat zijn ze ook zeer geschikt voor appartementen en kleinere woningen.

9 Vlinderhondje

vlinderhondje

Het Vlinderhondje, ook wel Papillon genoemd, is een klein hondenras dat oorspronkelijk uit Frankrijk afkomstig is. Dit elegante ras staat bekend om zijn opvallende oren en actieve persoonlijkheid. Het Vlinderhondje heeft een kleine, maar toch delicate bouw met een zijdeachtige vacht die voornamelijk wit is, met patches van andere kleuren zoals zwart, rood of bruin. Het meest opvallende kenmerk van het ras zijn de grote oren, die sterk lijken op de vleugels van een vlinder.

Het Vlinderhondje heeft een zeer actieve en speelse persoonlijkheid en is zeer aanhankelijk naar zijn baasje toe. Dit ras is intelligent en leergierig en is daarom gemakkelijk te trainen. Vlinderhondjes zijn ook goede waakhonden, en kunnen soms enigszins terughoudend zijn tegenover vreemden. Het Vlinderhondje wordt voornamelijk gebruikt als gezelschapshond, en vanwege zijn kleine formaat is hij een populaire keuze voor mensen die in appartementen of kleine huizen wonen. Het ras is ook geschikt voor activiteiten zoals behendigheid en gehoorzaamheid.

10 Afghaanse windhond

afghaanse windhond

De Afghaanse windhond is een majestueuze en elegante hond die oorspronkelijk uit Afghanistan komt. Dit ras staat bekend om zijn lange, zijdeachtige vacht en slanke lichaamsbouw. De Afghaanse windhond heeft een lange, slanke en gespierde lichaamsbouw, bedekt met een prachtige, zijdeachtige vacht die verkrijgbaar is in verschillende kleuren zoals zwart, wit, crème en rood. Dit ras heeft grote, donkere ogen en lange oren die zijn bedekt met lang haar.

De Afghaanse windhond staat bekend om zijn onafhankelijke, waardige en trotse persoonlijkheid. Dit ras is loyaal aan zijn baasje, maar kan soms enigszins afstandelijk zijn ten opzichte van vreemden. Afghaanse windhonden zijn slim en kunnen soms koppig zijn tijdens de training. Ze zijn over het algemeen rustig en kalm binnenshuis. De Afghaanse windhond wordt voornamelijk gebruikt als gezelschapshond en is niet geschikt voor het jagen of het uitvoeren van fysieke taken. Dit ras heeft veel beweging nodig en is geschikt voor activiteiten zoals lange wandelingen en lichte joggen.

11 Teckel

Teckel

De teckel, ook wel bekend als de dashond, is een populair hondenras dat oorspronkelijk uit Duitsland komt. Dit ras staat bekend om zijn lange rug en korte poten, wat hen ideaal maakt voor het jagen op kleine prooien zoals konijnen en vossen. De teckel heeft een compacte, gespierde lichaamsbouw met korte poten en een lang lichaam. Er zijn drie verschillende vachttypen: kortharig, langharig en ruwharig.

De kleuren variëren van rood, zwart en tan tot crème en chocoladebruin. Hun ogen zijn groot en rond en hun oren zijn lang en hangen langs hun wangen. Teckels staan bekend om hun moedige en eigenzinnige persoonlijkheid. Ze zijn slim en zelfverzekerd, maar kunnen soms ook koppig zijn tijdens trainingen. Teckels zijn goede waakhonden en hebben de neiging om te blaffen als ze iets verdachts zien of horen.

12 Otterhound

otterhound hondenras

De otterhound is een zeldzaam hondenras dat oorspronkelijk uit Groot-Brittannië komt. Dit ras werd vroeger gebruikt om te jagen op otters, maar tegenwoordig wordt het voornamelijk als gezelschapshond gehouden. De otterhound heeft een lang, ruig en waterafstotend haar, waardoor hij perfect geschikt is om te zwemmen. Dit ras heeft een grote, brede kop en donkere, diepliggende ogen. De oren van de otterhound zijn lang en hangen langs zijn gezicht. De vacht van de otterhound kan verschillende kleuren hebben, waaronder bruin, zwart, grijs en wit.

De otterhound staat bekend om zijn vrolijke en vriendelijke persoonlijkheid. Dit ras is energiek en houdt van het buitenleven, vooral zwemmen en wandelen. Otterhounds zijn aanhankelijk en speels en houden ervan om bij hun familie te zijn. Ze kunnen echter koppig zijn en hebben een consequente en geduldige training nodig. Tegenwoordig wordt de otterhound voornamelijk als gezelschapshond gehouden. Door hun liefde voor zwemmen zijn ze ook populair bij watersportliefhebbers. De otterhound heeft veel beweging nodig en heeft ruimte nodig om te rennen en te spelen.

13 Saluki

saluki

De Saluki, ook wel de Gazellehond genoemd, is een oud en sierlijk ras dat zijn oorsprong vindt in het Midden-Oosten. Dit ras staat bekend om zijn snelheid en uithoudingsvermogen en wordt vaak gebruikt voor de jacht op gazelles en hazen. De Saluki heeft een slank en gespierd lichaam met lange, slanke poten. Dit ras heeft een lange en zachte vacht in verschillende kleuren, waaronder zwart, beige, fawn en wit. De Saluki heeft een elegante uitstraling met grote, donkere ogen en lange, hangende oren.

De Saluki is een vriendelijke, aanhankelijke en loyale hond. Dit ras heeft een rustige en waardige persoonlijkheid en houdt van gezelschap. Saluki’s zijn onafhankelijke honden en kunnen soms terughoudend zijn tegenover vreemden. Ze hebben een rustige en consequente opvoeding nodig om hun eigenzinnige karakter in toom te houden. De Saluki wordt voornamelijk gebruikt voor de jacht op gazelles en hazen in zijn thuisland, maar wordt ook steeds vaker als gezelschapshond gehouden. Saluki’s hebben veel beweging nodig en houden ervan om te rennen en te spelen.

14 Engelse Setter

engelse setter

De Engelse Setter is een elegant en atletisch ras dat zijn oorsprong vindt in Engeland. Dit ras staat bekend om zijn prachtige vacht en zijn talent als jachthond. De Engelse Setter heeft een slank en gespierd lichaam met lange, slanke poten. Dit ras heeft een lange en zijdeachtige vacht in verschillende kleuren, waaronder wit, oranje en citroen. De Engelse Setter heeft een aristocratische uitstraling met donkere, expressieve ogen en lange, hangende oren.

De Engelse Setter is een vriendelijke, intelligente en actieve hond. Dit ras is goed met kinderen en andere huisdieren en houdt van gezelschap. Engelse Setters hebben een energieke persoonlijkheid en hebben veel beweging nodig om gelukkig en gezond te blijven. De Engelse Setter wordt voornamelijk gebruikt voor de jacht op vogels en wild. Dit ras heeft een uitstekend reukvermogen en is een uitstekende jachthond. Engelse Setters kunnen ook worden getraind voor gehoorzaamheid en behendigheidswedstrijden.

15 Ierse Setter

ierse setter

De Ierse Setter, ook wel bekend als de roodharige Ier, is een prachtig ras dat bekend staat om zijn levendige persoonlijkheid en zijn elegante uitstraling. Hieronder volgen enkele belangrijke kenmerken van dit ras. De Ierse Setter heeft een slank, atletisch lichaam met lange poten. Dit ras heeft een lange, zijdeachtige vacht in verschillende tinten rood, variërend van licht mahonie tot dieprood. De Ierse Setter heeft donkere, expressieve ogen en lange, hangende oren.

De Ierse Setter is een levendige, enthousiaste en intelligente hond. Dit ras is energiek en houdt van bewegen en spelen. Ierse Setters zijn zeer sociaal en houden van menselijk gezelschap. Dit ras is goed met kinderen en andere huisdieren en is een geweldige metgezel voor het hele gezin. De Ierse Setter werd oorspronkelijk gefokt als een jachthond en wordt nog steeds gebruikt voor de jacht op vogels en wild. Dit ras heeft een uitstekend reukvermogen en is een snelle en behendige jager. Ierse Setters kunnen ook worden getraind voor gehoorzaamheid en behendigheidswedstrijden.

16 Gordon Setter

gordon setter

De Gordon Setter is een ras dat bekend staat om zijn elegante uitstraling en zijn vaardigheden als jachthond. Hieronder vind je enkele belangrijke kenmerken van dit ras. De Gordon Setter heeft een slank, atletisch lichaam met lange, hangende oren en een lange staart. Dit ras heeft een glanzende zwarte vacht met kastanjebruine aftekeningen op het gezicht, de borst en de poten.

De Gordon Setter is een vriendelijke en loyale hond. Dit ras is intelligent en gehoorzaam, maar kan ook eigenzinnig zijn. Gordon Setters houden van hun familie en zijn goed met kinderen. Ze hebben veel beweging nodig en zijn uitstekende metgezellen voor mensen die graag buiten zijn. De Gordon Setter werd oorspronkelijk gefokt als een jachthond en wordt nog steeds gebruikt voor de jacht op vogels en wild. Dit ras heeft een uitstekend reukvermogen en is een snelle en behendige jager. Gordon Setters kunnen ook worden getraind voor gehoorzaamheid en behendigheidswedstrijden.

De zorg voor honden met hangoren

Hoewel honden met hangoren niet meer verzorging nodig hebben dan andere honden, zijn er wel enkele specifieke dingen waar je rekening mee moet houden. Hun hangende oren kunnen bijvoorbeeld vatbaar zijn voor infecties als gevolg van vocht en vuil dat in de gehoorgang kan komen. Het is dus belangrijk om hun oren regelmatig schoon te maken en te drogen om dit te voorkomen.

Training en opvoeding van honden met hangoren

Net als elke andere hond, hebben honden met hangoren ook training en opvoeding nodig om een goede huisgenoot te zijn. Omdat ze van nature zachtaardig zijn, reageren ze goed op positieve bekrachtigingstechnieken, zoals beloningen en lof. Ze zijn echter ook gevoelig voor strenge, harde trainingsmethoden, dus het is belangrijk om hen op een vriendelijke en respectvolle manier te behandelen.

Levensverwachting van honden met hangoren

Honden met hangoren hebben over het algemeen een levensverwachting die vergelijkbaar is met die van andere hondenrassen. Gemiddeld kunnen ze tussen de 10 en 14 jaar oud worden, afhankelijk van hun grootte, gezondheid en levensstijl.

Populariteit van honden met hangoren

Honden met hangoren zijn al lang populair bij hondenliefhebbers over de hele wereld. Veel van deze rassen hebben een lange geschiedenis als gezelschapshond en zijn geliefd om hun zachte aard en charmante uitstraling. Sommige rassen, zoals de Basset Hound en de Beagle, zijn ook populair als jachthond vanwege hun uitstekende reukvermogen.

Honden met hangoren als therapiehond

Honden met hangoren kunnen ook worden opgeleid als therapiehond om mensen te helpen met emotionele en fysieke problemen. Hun zachte persoonlijkheid en vriendelijke uitstraling maken hen bijzonder geschikt voor dit werk, omdat ze mensen kunnen helpen zich comfortabel en ontspannen te voelen.

De geschiedenis van honden met hangoren

Sommige rassen van honden met hangoren hebben een lange geschiedenis als gezelschapshond, terwijl andere rassen zijn gefokt voor hun jacht- of speurvermogen. De Basset Hound bijvoorbeeld, is ontstaan in Frankrijk en werd oorspronkelijk gefokt voor de jacht op klein wild, zoals konijnen. Andere rassen, zoals de Beagle, werden gebruikt voor de jacht op groter wild, zoals herten en vossen.

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *