Honden

Honden met blauwe ogen: 15x Hondenrassen met unieke ogen

13 Minuten

Honden met blauwe ogen hebben altijd een speciale plek in ons hart gehad, niet alleen vanwege hun adembenemende schoonheid, maar ook vanwege hun fascinerende persoonlijkheid. De betovering van onze trouwe viervoeters samensmelt met de unieke aantrekkingskracht van blauwe ogen. In dit artikel duiken we dieper in de wereld van honden met blauwe ogen en ontdekken we waarom ze zo speciaal zijn.

Blauwe ogen bij honden zijn vaak het gevolg van genetische factoren. Het gen dat verantwoordelijk is voor blauwe ogen, genaamd het merle-gen, zorgt voor de pigmentatie in de iris. Dit gen kan zowel enkele als dubbele merle-patronen produceren, waarbij dubbele merle-patronen vaker voorkomen bij honden met blauwe ogen. Hoewel het hebben van blauwe ogen prachtig is, brengt het merle-gen ook bepaalde gezondheidsrisico’s met zich mee, zoals gehoor- en gezichtsproblemen.

Populaire hondenrassen met blauwe ogen

Er zijn verschillende hondenrassen die bekend staan om hun verbluffende blauwe ogen. Deze rassen hebben niet alleen een oogverblindende uitstraling, maar ze hebben ook individuele eigenschappen die hen uniek maken. Laten we eens kijken naar enkele van de meest populaire rassen met blauwe ogen!

1 Siberische Husky

siberische husky

De Siberische Husky is een van de meest bekende en geliefde rassen met blauwe ogen. Deze prachtige honden hebben niet alleen een oogverblindende uitstraling, maar ook een boeiende persoonlijkheid. Laten we eens kijken naar wat de Siberische Husky zo bijzonder maakt.

De Siberische Husky staat bekend om zijn dikke vacht, krachtige bouw en, natuurlijk, zijn blauwe ogen. Deze honden hebben vaak een heldere, intens blauwe oogkleur die contrasteert met hun weelderige vacht in verschillende kleuren, variërend van zwart tot grijs en zelfs roodbruin. Hun markante ogen geven hen een mysterieuze uitstraling die veel mensen aantrekt.

De Siberische Husky heeft een onweerstaanbare persoonlijkheid die zowel energiek als vriendelijk is. Ze zijn zeer sociaal en houden van menselijk gezelschap, waardoor ze geweldige familiehonden zijn. Deze honden zijn vaak speels, avontuurlijk en vol levenslust. Ze genieten van fysieke activiteit en zijn graag betrokken bij buitenactiviteiten zoals wandelen, rennen en spelen.

2 Australische herder

australische herder hond

De Australische Herder, ook wel bekend als de Aussie, is een prachtig ras met een opvallende eigenschap: blauwe ogen. Deze honden hebben niet alleen een betoverende uitstraling, maar ook een energieke persoonlijkheid die velen aanspreekt. Laten we eens kijken naar wat de Australische Herder zo bijzonder maakt.

De Australische Herder is een middelgroot ras met een stevige en atletische bouw. Hun vacht kan variëren in kleur en patroon, maar het zijn vooral de exemplaren met blauwe ogen die de aandacht trekken. Deze heldere, blauwe ogen vormen een prachtig contrast met hun vaak veelkleurige vacht. De combinatie van hun levendige ogen en expressieve gezichtsuitdrukkingen maakt hen tot een echt visueel spektakel.

De Australische Herder staat bekend als een zeer intelligente en werkgerichte hond. Ze zijn gefokt om vee te hoeden en hebben een sterke werkethiek. Deze honden zijn erg leergierig en kunnen snel nieuwe commando’s en taken oppikken. Ze gedijen goed bij mentale en fysieke uitdagingen en hebben behoefte aan regelmatige stimulatie om zich gelukkig en voldaan te voelen.

3 Weimaraner

Weimaraner pup

De Weimaraner, ook wel bekend als de “zilveren geest”, is een ras dat niet alleen indruk maakt met zijn elegante verschijning, maar ook met zijn diepe blauwe ogen. Deze honden hebben een unieke uitstraling en een karakter dat veel hondenliefhebbers aantrekt. De Weimaraner is een middelgrote hond met een slank en gespierd lichaam.

Ze hebben een korte, glanzende vacht in verschillende tinten grijs, variërend van zilver tot donkergrijs. Maar het zijn vooral hun heldere, doordringende blauwe ogen die de aandacht trekken. Deze ogen geven de Weimaraner een intense en bijna hypnotiserende blik die hun charme versterkt.

De Weimaraner staat bekend als een zeer intelligente en energieke hond. Ze hebben een scherpe geest en zijn altijd op zoek naar mentale en fysieke stimulatie. Deze honden hebben een sterke werkethiek en vinden het leuk om taken uit te voeren. Ze gedijen goed bij uitdagingen en hebben behoefte aan voldoende beweging en activiteiten om gelukkig en evenwichtig te blijven.

De Weimaraner is een toegewijde metgezel en hecht zich sterk aan zijn gezin. Ze zijn loyaal, aanhankelijk en beschermend, waardoor ze uitstekende gezinshonden zijn. Ze genieten van gezelschap en willen graag betrokken worden bij alle activiteiten van het gezin. Deze honden hebben een zachte en liefdevolle aard en vormen sterke banden met hun eigenaars.

4 Shetland Sheepdog

Shetland Sheepdog

De Shetland Sheepdog, ook wel bekend als de Sheltie, is een prachtig ras met een lieve uitstraling en, in sommige gevallen, blauwe ogen. Deze kleine herdershonden hebben niet alleen een betoverende verschijning, maar ook een levendig karakter dat veel hondenliefhebbers aanspreekt. De Shetland Sheepdog is een compacte hond met een elegante uitstraling.

Ze hebben een dichte, dubbele vacht in verschillende kleuren, zoals sable, zwart en wit, en driekleurig. Hoewel de meeste Shelties donkerbruine ogen hebben, zijn er ook enkele exemplaren met prachtige blauwe ogen. Deze blauwe ogen voegen een extra vleugje charme toe aan hun al schattige uiterlijk.

De Shetland Sheepdog staat bekend om zijn intelligentie en behendigheid. Ze zijn zeer alert en snel van begrip, waardoor ze gemakkelijk nieuwe commando’s en trucjes kunnen leren. Deze honden zijn ook vaardig in behendigheid en andere hondensporten. Ze genieten van mentale uitdagingen en zijn altijd klaar voor interactieve spellen en activiteiten die hun geest stimuleren.

5 Duitse Herder

duitse herder

De Duitse Herder is een van de meest geliefde hondenrassen ter wereld. Deze majestueuze en krachtige honden hebben niet alleen een imposante uitstraling, maar kunnen ook betoveren met hun diepe blauwe ogen. De Duitse Herder is een middelgrote tot grote hond met een krachtig en atletisch lichaam.

Ze hebben een dichte, dubbele vacht in verschillende kleuren, zoals zwart, bruin en wit. Hoewel de meeste Duitse Herders donkerbruine ogen hebben, zijn er enkele exemplaren met opvallende blauwe ogen. Deze blauwe ogen voegen een intrigerend element toe aan hun al indrukwekkende verschijning.

De Duitse Herder staat bekend om zijn buitengewone intelligentie en werkethiek. Ze behoren tot de meest intelligente hondenrassen en hebben een natuurlijke aanleg voor gehoorzaamheidstraining en taken zoals speuren, bewaking en hulpverlening. Ze zijn toegewijd en gedreven om hun taken uit te voeren en zijn altijd bereid om te leren en te werken.

Duitse Herders zijn van nature beschermend en hechten zich sterk aan hun gezin. Ze zullen hun eigenaren beschermen tegen bedreigingen en hun territorium bewaken. Tegelijkertijd zijn ze liefdevol en loyaal naar hun gezin toe. Ze vormen sterke banden met zowel volwassenen als kinderen en zijn vaak geduldig en zorgzaam. Met de juiste socialisatie kunnen ze goed overweg met andere huisdieren.

6 Dalmatiër

dalmatier

De Dalmatiër is een opvallend ras dat bekend staat om zijn unieke vacht met zwarte vlekken op een witte achtergrond. Maar wist je dat er ook Dalmatiërs zijn met prachtige blauwe ogen? Deze charmante honden hebben niet alleen een karakteristiek uiterlijk, maar ook een levendig en speels karakter. De Dalmatiër is een middelgrote hond met een atletisch gebouwd lichaam.

Hun vacht bestaat uit een witte achtergrond met ronde zwarte vlekken over hun hele lichaam. Hoewel de meeste Dalmatiërs donkerbruine ogen hebben, zijn er enkele exemplaren die gezegend zijn met heldere blauwe ogen. Deze blauwe ogen voegen een vleugje magie toe aan hun al opvallende verschijning.

Dalmatiërs staan bekend om hun energieke en speelse karakter. Ze zijn van nature actief en genieten van fysieke activiteiten en spelletjes. Deze honden hebben veel beweging en mentale stimulatie nodig om tevreden en gelukkig te blijven. Ze zijn dol op rennen, spelen en ontdekken, en ze gedijen goed in gezinnen met een actieve levensstijl.

Dalmatiërs zijn over het algemeen sociale honden die goed kunnen opschieten met mensen en andere dieren. Ze hebben een vriendelijk karakter en kunnen echte knuffelkonten zijn. Ze zijn vaak enthousiast om nieuwe mensen te ontmoeten en maken snel vrienden. Het is echter belangrijk om ze van jongs af aan goed te socialiseren om ervoor te zorgen dat ze zich comfortabel voelen in verschillende situaties.

7 Border Collie

border collie spaniel hond

De Border Collie is een uitzonderlijk intelligent en energiek hondenras. Naast hun buitengewone werkvermogen en uitstekende herdersvaardigheden, zijn er ook Border Collies met opvallende blauwe ogen. Deze combinatie van intelligentie, energie en blauwe ogen maakt de Border Collie tot een unieke en fascinerende metgezel.

De Border Collie is een middelgrote hond met een atletisch en lenig lichaam. Ze hebben een dichte vacht die kan variëren in kleuren en patronen, waaronder zwart, bruin, wit en merle. Hoewel de meeste Border Collies bruine ogen hebben, zijn er enkele exemplaren met prachtige blauwe ogen. Deze blauwe ogen voegen een betoverend element toe aan hun al aantrekkelijke uiterlijk.

De Border Collie staat bekend als een van de slimste hondenrassen ter wereld. Ze zijn zeer intelligent en hebben een buitengewoon werkvermogen. Deze honden worden vaak gebruikt voor herderswerkzaamheden vanwege hun vermogen om vee te hoeden en te sturen met ongelooflijke precisie. Ze hebben een scherpe geest en zijn altijd op zoek naar mentale en fysieke uitdagingen.

Border Collies zijn zeer energieke honden die een hoge mate van lichaamsbeweging en stimulatie nodig hebben. Ze gedijen het beste in actieve huishoudens waar ze kunnen deelnemen aan verschillende activiteiten, zoals wandelen, hardlopen, behendigheidstraining en frisbeeën. Het is belangrijk om voldoende tijd en ruimte te bieden voor hun lichamelijke en mentale behoeften, anders kunnen ze zich vervelen en destructief gedrag vertonen.

8 Teckel

Teckel

De Teckel, ook wel bekend als de “Dachshund” vanwege zijn langwerpige lichaam en korte poten, is een ras dat geliefd is om zijn unieke uiterlijk en charmante persoonlijkheid. Hoewel de meeste Teckels donkere ogen hebben, zijn er ook exemplaren met blauwe ogen. Deze combinatie van schattigheid en blauwe ogen maakt de Teckel extra bijzonder.

De Teckel is een kleine tot middelgrote hond met een langwerpig en laag bij de grond lichaam. Ze hebben korte poten, een langgerekte rug en een alerte uitdrukking op hun gezicht. Hoewel ze in verschillende vachttypes voorkomen, zoals gladharig, ruwharig en langharig, hebben de meeste Teckels donkere ogen. Maar af en toe kun je een Teckel vinden met schattige blauwe ogen, wat hun aantrekkingskracht vergroot.

Ondanks hun kleine gestalte zijn Teckels levendige en moedige honden. Ze hebben een zelfverzekerd en vastberaden karakter, en staan bekend om hun nieuwsgierigheid en slimheid. Teckels hebben een sterke persoonlijkheid en kunnen soms eigenwijs zijn, maar ze zijn ook loyaal en aanhankelijk jegens hun gezin. Ondanks hun formaat zijn ze vaak niet bang om uitdagingen aan te gaan.

9 Welsh Corgi

welsh corgi

De Welsh Corgi is een onweerstaanbaar hondenras dat bekend staat om zijn schattige uiterlijk en levendige persoonlijkheid. Hoewel de meeste Welsh Corgi’s donkere ogen hebben, zijn er ook exemplaren met betoverende blauwe ogen. Deze combinatie van schattigheid en blauwe ogen maakt de Welsh Corgi extra speciaal.

De Welsh Corgi is een kleine tot middelgrote hond met een langwerpig lichaam en korte poten. Ze hebben een stevige bouw en een opvallend gezicht met grote oren en expressieve ogen. Hoewel de meeste Welsh Corgi’s donkere ogen hebben, zijn er enkele exemplaren met schitterende blauwe ogen. Deze blauwe ogen voegen een extra dosis charme toe aan hun al aantrekkelijke verschijning.

Welsh Corgi’s staan bekend om hun vrolijke en enthousiaste karakter. Ze zijn intelligent, levendig en altijd klaar voor avontuur. Oorspronkelijk gefokt als veedrijvers, hebben ze een natuurlijke neiging om te bewegen en zijn ze altijd in voor spelletjes en activiteiten. Welsh Corgi’s zijn ook bekend om hun grote persoonlijkheid en gevoel voor humor, waardoor ze geweldige metgezellen zijn voor mensen van alle leeftijden.

10 Duitse Dog

duitse dog hond

De Duitse Dog, ook wel bekend als de “Deense Dog”, is een indrukwekkend hondenras dat bekend staat om zijn imposante formaat en krachtige verschijning. Hoewel de meeste Duitse Doggen donkere ogen hebben, zijn er ook enkele exemplaren met prachtige blauwe ogen. Deze combinatie van majesteit en blauwe ogen maakt de Duitse Dog extra bijzonder.

De Duitse Dog is een van de grootste hondenrassen ter wereld. Ze hebben een imposante gestalte met een gespierd en goed geproportioneerd lichaam. Ze hebben een brede kop, sterke kaken en donkere ogen die meestal de standaard zijn. Echter, soms worden Duitse Doggen geboren met blauwe ogen, wat een adembenemend contrast vormt met hun grote gestalte.

Ondanks hun imposante uiterlijk hebben Duitse Doggen over het algemeen een rustig en vriendelijk karakter. Ze staan bekend als zachte reuzen en hebben meestal een kalme en evenwichtige persoonlijkheid. Ze zijn aanhankelijk naar hun gezin toe en kunnen goed overweg met kinderen. Hoewel ze van nature kalm zijn, hebben ze nog steeds voldoende beweging en mentale stimulatie nodig om gezond en gelukkig te blijven.

11 Engelse Cocker Spaniël

engelse cocker spaniel

De Engelse Cocker Spaniël is een charmant en energiek hondenras dat bekend staat om zijn vrolijke persoonlijkheid en levendige uitstraling. Hoewel de meeste Engelse Cocker Spaniëls donkere ogen hebben, zijn er ook enkele exemplaren met betoverende blauwe ogen. Deze combinatie van charme en blauwe ogen maakt de Engelse Cocker Spaniël extra speciaal.

De Engelse Cocker Spaniël is een middelgrote hond met een compact en stevig lichaam. Ze hebben een schattig en expressief gezicht met grote ogen, waarvan sommige blauw kunnen zijn. Ze hebben een zijdeachtige vacht die in verschillende kleuren en patronen voorkomt. De Engelse Cocker Spaniël heeft een elegante uitstraling en straalt levendigheid uit met elke beweging.

De Engelse Cocker Spaniël staat bekend om zijn vriendelijke en aanhankelijke karakter. Ze zijn sociaal en genieten van het gezelschap van mensen. Ze zijn zeer trouw aan hun gezin en vinden het heerlijk om betrokken te zijn bij alle activiteiten. Engelse Cocker Spaniëls zijn vaak speels en hebben een eeuwige jeugdigheid. Ze kunnen goed overweg met kinderen en andere huisdieren, waardoor ze een geweldige aanvulling zijn op het gezin.

12 Alaska Klee Kai

alaskan klee kai

De Alaska Klee Kai is een betoverend hondenras dat bekend staat om zijn kleine formaat en opvallende uiterlijk. Hoewel de meeste Alaska Klee Kai’s donkere ogen hebben, zijn er ook enkele exemplaren met betoverende blauwe ogen. Deze combinatie van charme en blauwe ogen maakt de Alaska Klee Kai extra bijzonder.

De Alaska Klee Kai is een kleine tot middelgrote hond met een wolfsachtige uitstraling. Ze hebben een compact lichaam, puntige oren en een dichte vacht die in verschillende kleuren voorkomt. Hoewel de meeste Alaska Klee Kai’s donkere ogen hebben, zijn er enkele exemplaren met heldere blauwe ogen die hun al indrukwekkende uiterlijk accentueren.

De Alaska Klee Kai staat bekend om zijn levendige en energieke karakter. Ze zijn intelligent en nieuwsgierig, altijd klaar voor avontuur en ontdekking. Deze honden hebben een grote hoeveelheid energie en hebben dagelijks voldoende lichaamsbeweging nodig om gezond en gelukkig te blijven. Ze zijn ook speels en genieten van interactie met hun eigenaar en andere huisdieren.

13 Old English Sheepdog

old english sheepdog

De Old English Sheepdog, ook wel bekend als de Bobtail, is een prachtig en charmant hondenras dat bekend staat om zijn weelderige vacht en vriendelijke persoonlijkheid. Hoewel de meeste donkere ogen hebben, zijn er ook enkele exemplaren met betoverende blauwe ogen. Deze combinatie van schoonheid en blauwe ogen maakt de Old English Sheepdog extra speciaal.

De Old English Sheepdog is een middelgrote tot grote hond met een imposante gestalte en een dikke, dubbele vacht. Ze hebben een robuust lichaam met een brede kop en een vriendelijke uitdrukking. Hoewel de meeste Old English Sheepdogen donkere ogen hebben, kunnen sommige exemplaren met blauwe ogen worden geboren, wat een betoverend contrast vormt met hun weelderige vacht.

De Old English Sheepdog staat bekend om zijn vriendelijke en speelse karakter. Ze zijn sociaal en genieten van het gezelschap van hun gezin. Ze zijn liefdevol en toegewijd aan hun eigenaar en kunnen goed overweg met kinderen. Ze hebben een zachtaardige aard en zijn vaak geduldig en tolerant. Old English Sheepdogen hebben veel liefde en aandacht nodig en gedijen goed in een gezinsomgeving.

14 Shih Tzu

Shih Tzu

De Shih Tzu is een geliefd hondenras dat bekend staat om zijn charmante uiterlijk en aanhankelijke karakter. Hoewel de meeste Shih Tzu’s donkere ogen hebben, zijn er ook enkele exemplaren met betoverende blauwe ogen. Deze combinatie van lieflijkheid en blauwe ogen maakt de Shih Tzu extra bijzonder.

De Shih Tzu is een kleine hond met een ronde kop, grote ogen en een platte snuit. Ze hebben een weelderige vacht die regelmatige verzorging vereist. Hoewel de meeste Shih Tzu’s donkere ogen hebben, zijn er enkele exemplaren met heldere blauwe ogen die hun schattige verschijning accentueren.

De Shih Tzu staat bekend om zijn aanhankelijke en sociale karakter. Ze zijn zeer gehecht aan hun gezin en genieten van menselijk gezelschap. Shih Tzu’s zijn vaak speels en liefdevol, waardoor ze geweldige metgezellen zijn voor mensen van alle leeftijden. Ze zijn ook vriendelijk naar andere huisdieren toe en kunnen goed overweg met kinderen.

15 Boxer

boxer

De Boxer is een energiek en speels hondenras dat bekend staat om zijn atletische bouw en vriendelijke karakter. Hoewel de meeste Boxers donkere ogen hebben, zijn er ook enkele exemplaren met betoverende blauwe ogen. Deze combinatie van energie en blauwe ogen maakt de Boxer extra bijzonder.

De Boxer is een middelgrote hond met een gespierde lichaamsbouw en een expressieve snuit. Ze hebben een korte vacht die verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Hoewel de meeste Boxers donkere ogen hebben, kunnen sommige exemplaren met blauwe ogen worden geboren, wat een opvallend kenmerk is dat hun uitstraling versterkt.

De Boxer staat bekend om zijn levendige en vriendelijke karakter. Ze zijn speels en vol energie, waardoor ze geweldige metgezellen zijn voor actieve eigenaren. Boxers hebben een aanstekelijk enthousiasme en zijn altijd klaar voor avontuur. Ze zijn ook bekend om hun liefdevolle en beschermende aard jegens hun gezin.

De Mystiek van honden met blauwe ogen

Er is iets magisch aan honden met blauwe ogen. Het is alsof ze een deur openen naar een wereld vol verwondering en avontuur. Hun ogen stralen een diepe, bijna bovennatuurlijke intensiteit uit die je recht in de ziel raakt. Het is alsof ze een verhaal vertellen zonder woorden, en hun blikken zeggen vaak meer dan duizend woorden. Voor velen zijn honden met blauwe ogen niet alleen huisdieren, maar ook metgezellen die ons leven verrijken.

De persoonlijkheid van deze unieke honden

Naast hun oogverblindende schoonheid hebben honden met blauwe ogen ook een intrigerende persoonlijkheid die hen onderscheidt van andere honden. Elk individu heeft zijn eigen unieke karaktereigenschappen, maar er zijn enkele kenmerken die vaak voorkomen bij honden met blauwe ogen.

Ten eerste zijn deze honden vaak zeer intelligent. Ze hebben een scherp denkvermogen en zijn in staat om snel nieuwe commando’s en trucs te leren. Dit maakt hen tot uitstekende kandidaten voor gehoorzaamheidstraining en andere vormen van hondensport. Het is verbazingwekkend om te zien hoe snel ze nieuwe uitdagingen aangaan en hoe ze met enthousiasme nieuwe vaardigheden oppikken.

Daarnaast zijn honden met blauwe ogen vaak zeer expressief. Ze gebruiken hun ogen en gezichtsuitdrukkingen om emoties te tonen en met ons te communiceren. Het lijkt alsof ze met een enkele blik kunnen laten zien hoe ze zich voelen: vreugde, verdriet, nieuwsgierigheid of zelfs ondeugendheid. Dit maakt het gemakkelijk voor ons om een sterke emotionele band met hen op te bouwen.

Een ander kenmerk van honden met blauwe ogen is hun energie en speelsheid. Ze zijn vaak vol energie en enthousiasme, klaar voor avontuur en spel. Of het nu gaat om rennen in het park, spelen met andere honden of het najagen van een bal, ze hebben altijd energie te over. Dit kan een geweldige motivatie zijn om zelf actiever te worden en samen met je harige metgezel van de buitenlucht te genieten.

Bovendien zijn honden met blauwe ogen vaak zeer sociaal en liefdevol. Ze houden ervan om in de buurt van hun baasjes te zijn en willen deel uitmaken van het gezinsleven. Ze genieten van knuffels, aaien en quality time samen doorbrengen. Deze honden geven onvoorwaardelijke liefde en kunnen een enorme steun en troost bieden in moeilijke tijden.

Honden met blauwe ogen hebben ook hun eigen unieke behoeften als het gaat om verzorging. Omdat ze vaak een lichtere vachtkleur hebben, zijn ze gevoeliger voor zonlicht en kunnen ze gemakkelijker verbranden. Het is belangrijk om hun huid te beschermen met zonnebrandcrème voor huisdieren en ze voldoende schaduw te bieden op warme dagen.

Daarnaast kunnen sommige rassen met blauwe ogen gevoelig zijn voor oogproblemen, zoals gevoeligheid voor fel licht of ooginfecties. Regelmatige controles bij de dierenarts en goede oogverzorging kunnen helpen om eventuele problemen vroegtijdig op te sporen en te behandelen.

Conclusie

Honden met blauwe ogen zijn hier om ons te herinneren aan de schoonheid en diversiteit van de natuur. Ze zijn een levendige herinnering dat elke hond uniek is en zijn eigen speciale kenmerken heeft. Laten we hun schoonheid koesteren, hun persoonlijkheid waarderen en ons laten inspireren door hun vreugde en onvoorwaardelijke liefde.

Dus, de volgende keer dat je een hond met blauwe ogen ziet, laat je dan betoveren door hun charme en laat jezelf openstaan voor de unieke ervaring die ze te bieden hebben. Ze kunnen je leven veranderen op manieren die je nooit voor mogelijk had gehouden. Onthoud, honden met blauwe ogen zijn niet alleen een lust voor het oog, maar ook voor de ziel. Ze zijn de belichaming van schoonheid, persoonlijkheid en liefde, allemaal verpakt in een pluizig huisdier!

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *